sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Viikon tokot

Ti ja To tokot
Tiistaina harjoiteltiin ensin kilparyhmän puolitunitsella paikallamakuuta ryhmässä. Tällä kertaa kävin palkkaamassa välillä. Neri liikutti jossain vaiheessa hieman levottomasti takapäätänsä, mutta pysyi paikoillaan. Luoksetulon paikallaistumiset meni myös hyvin takapalkalla. Kerran luoksetulo eteen käsillä ohjaamalla. Nerin luoksetulo on todellakin vauhdikas: Joudun huikkaamaan "jarruta" kun se tulee vielä parin metrin päässä täydellä vauhdilla. Pikkuhiljaa eteen suoraan istumaan tulo alkaa parantua.
Teemaryhmässä teemana kaukokäskyt. Perusasennossa huomattiin sellainen virhe, että Neri on liian edessä. Olen pikkuhiljaa hilannut koiran perusasentoa eteenpäin, enkä ole itse huomannut sitä. Nyt sen korjaaminen taaemmaksi on aikas hakalaa. Lisäksi maahanmeno vieressä on vino/kiero mua kohti, kun Neri odottaa palkaa niin innokkaasti. Yritän korjata sitä ojentamalla palkan koiran vasemmalta puolelta.
Kaukokäskyt pari metrin päästä: "Istu" pari kertaa käsiohjauksen kanssa. Nousi yhdellä käskyllä ja oikeaoppisesti vetämällä etujalkoja taakse. Kävin välillä palkkaamassa. "Seiso" kertaalleen käsiohjauksen kanssa, ja se pelitti niin hienosti että lopetin siihen. Leikkiä, riekuntaa ja sitten kotiin.
Torstaina olin vain teemaryhmässä ja aiheena seuraaminen. Mukana oli vain kaksi koirakkoa, johtunee sataisesta säästä. Aluksi otettiin vireen nostatusta leikkien ja siitä suoraan pieniä pätkiä seuraamista palkaten heti oikesta kohdasta ja kontaktista. Ohjaajan käskyttämänä otettiin "kokeenomaista" seuraamista. Neri oli huippu! Kontakti pysyi lähes koko ajan ja sitä myöten seuraaminen onnistui hienosti! Parasta pitempää seuraamista Neriltä tähän mennessä.

Muutenkin Neri on alkanut tokossa keskittymään nykyään paremmin, turha rähinä alussa ja toisten koirien kyttääminen on vähentynyt huomattavasti. Olisko koira kasvanut "isoksi" vai onko autojäähyt tehneet tehtävänsä! Toko on ollut suorastaan kivaa viime aikoina! :)

Kotonakin ollaan vähän harjoiteltu päivittäin jotain pientä, kuten esim eteen istumista ja siitä sivulletuloa. Jokin päivä verestettiin myös ruutua - se ei ihan ole vielä koiralle selvillä, että mikä se "ruutu"  varsinaisesti on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti