maanantai 10. toukokuuta 2010

Metsäilyä ja agiliitoa

Tarkkuusruutu
Alusta oli tasaista. Esineenä muovia ja metallia sisältävä "henkselin nipistin" Se oli ruudun takalaidalla pienen havunoksan alla, jottei Neri näe sitä silmillään. Lähetin Nerin ruutuu ja se meni kuono maassa suoraan esineen luo ja toi sen mulle. Kävipäs se näppärästi. Laitoin sitten toisen esineen, 1,5 cm halkaisijaltaan olevan mutterin, lähelle etureunaa. Tämä ei sitten ollutkaan enää niin helppo. Neri etsi läheltä, mutta ei keskittynyt riittävästi. Taisi haikailla Hukin perään metsään, kun kuono nousi maasta vähän väliä. Oli tyhmää ottaa se toinen esine!!! Pienellä avustuksella mutteri löytyi ja tuotiin mulle. Ruudussa Neri pysyi hyvin.

Esineruutu
Samalla reissulla tallasin esineruudun, nyt eri paikkaan, kuin meidän aiemmat esinetreenit. Sammalalusta, isoja mäntyjä ja hyvä näkyvyys. Tallasin koko 50 x 50 ruudun, mutten vienyt esineitä niin kauas. Ensimmäisen esineen(pipo) jättämisen alueen vasemmalle reunalle Neri näki, toisin sen jälkeen vielä kierreltiin alueella. Toinen(nahkainen kengänpohjallinen) oli n. 15 metrin päässä lähetyslinjalta, ja kolmas(toppahanska) lähellä alueen oikeaa reunaa (... liian kaukana...) 40 metrissä.
Ennen ruutuun lähettämistä innostin Neriä esineisiin palkkaamalla hanskan tuonnista ihan läheltä. Ensimmäisestä lähetyksestä Neri eteni noin 10 metriä, jäi seisomaan ja katselemaan alueelle. Yht'äkkiä se lähti jatkamaan matkaa - olisko muistanut, että me jätettiin se pipo sinne, vai saiko sen kenties hajun, kun juoksi lähelle pipoa, tarkensi ja löysi. Hieno palaustus, ja palkka.
Toiselle esineelle lähetin vähän esineen sivusta kokeillen, käyttääkö Neri nenäänsä, vai haahuileeko muuten vaan alueella. Neri pysähtyi taas kohta lähetyksen jälkeen, aivan kuin harkiten, kannattaako sinne enää lähteä. Innostin huikkaamalla "hae esine". Neri jatkoi matkaa, juoksi muutaman metrin päästä esinen ohi, haistoi, kääntyi, tarkensi, löysi nopeasti ja toi mulle. Hienosti työskennelty!
Neri taisi sitten innostua etsimisestä, mutta kun en ole opettanut riittävästi suoraan alueen takalaidalle asti etenemistä, Neri kaarsi liian aikaisin vasemmalle, ja oikealla ollut esine jäi haistamatta. Neri työskenteli alueella kyllä hienosti, jopa niin, että kävi niitä alueita läpi, joilla ei ollut vielä ollut, mutta kun se kulma jäi yhä käymättä. Mentiin sitten lopulta kaksin esinettä kohti, kunnes Neri meni tuulen alapuolelle ja haistoi hanskan. Sen jälkeen kävin viemässä oikeaan takakulmaan Nerin nähden oman hanskani, palasin työskentelylaidalle lähettämään, ja johan juoksi Neri vauhdilla kulmaan asti! :) Täytyisi saada kaveri treeneihin, niin voisi harjoitella helpommin näitä juttuja.

Umpimetsää
Treenin jälkeen jatkettiin metsälenkkeilyä ofroad meiningillä. Ihana keväinen metsän tuoksu, linnun laulua, rauhaa... Yht'äkkiä Neri alkoi murista ja haukkua. Säikähdin jo, mitä siellä on edessä, mutta sain huomata, että Neri-reppana oli säikähtänyt koivussa noin 1,5 metrissä kasvavaa rosoista pahkaa! :) Neri hyppi koivun ympärillä epäluuloisena, lopulta uskaltautui riittävän lähelle huomatakseen, että pelko on turhaa.

Agilityä LeVeKin kentällä
Ensimmäinen Levekin treeni. Ensimmäisellä kierroksella hyppyjä, puomin, putken ja A:n sisältävää rataa. Paikallaan pysyminen hieman vaikeaa, mutta onnistui sentään. Pääsin hypyt + puomin loppuun asti täydellisesti. Siihen otin tauon. Mutta siitä jatkamisesta ei tullut oikein mitään, kun kierrokset oli nousseet sietorajan yli ja Neri ei pysynyt paikoillaan. Kun lopulta pystyin lähettämään, Neri juoksi suoraan ensimmäiseltä hypyltä radan loppuun, eli A-esteen loppupalkalle. -> Autoon jäähylle. Ohjaaja sanoi: "On se nopea! Sun täytyy olla nopeampi!" Toisella kierroksella otettiin hyppyjä, pujottelu ja putki sisältävä rata. Pujottelulle kääntäminen hypystä oli hankalaa, mutta jotenkin saatiin rata loppuun. Sen jälkeen mentiin hyppyjä kiertäen rataa eri suuntiin. Neri kerkesi tekemään ylimääräisiä lenkkejä niiden välillä, vaikka ne olivat lähellä toisiaan. Ohjaajan kommentti: "Sun täytyy olla VIELÄ vähän nopeampi!"
Täytyy seuraavaksi kokeilla enemmän vartalolla ohjaamista, koska Neri kuitenkin lukee paljon mun ylävartalon liikeitä... vaikkei sitä kyllä uskois, kun se menee tuollaista vauhtia kierrokset punaisella.
Pujottelun sisäänmeno on Nerillä vaiheessa. Se aloittaisi pujottelun mitä tahansa välistä. Sitä täytyy harjoitella, mutta MITEN? Siihen tarvin neuvoja.
Sitten tätyy rakentaa hyppyeste ja harjoitella kotona, sekä metsässä puiden seassa, sitä paikallan pysymistä. Tätyy kokeilla tehoaisiko, jos joku pitäisi ja nyppäisi kaulapannasta, jos meinaa lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti