torstai 20. toukokuuta 2010

Agiliitoa

Su 16.5. Savitaipaleella Savitassujen treenikentällä Elinan ja Toivo-bichonin kanssa
Rakennettiin yksinkertainen (paitsi mulle :D) rata: hyppyjä - putki - hyppyjä - rengas - A - hyppy - puomi - pussi - ja loppuun hypyt. En päässyt suorittamaan rataa kertaakaan yhtä kyytiä.... kun en kerinnyt ohjaamaan oikeaan paikkaan. Jos saatoin Nerin putkelle asti, en ehtinyt ojaamaan putken jälkeen toiselle hypylle. Jos en saattanut Neriä putkelle, se kääntyi, kun huomsi mun pysähtymisen. Kun lopulta sain Nerin putkeen saattamatta, jäin sitä ihailemaan enkä muistnut rataa eteenpäin: "Hei, mitä mun pitää tehdä?!" Mut ei Elina ehtinyt neuvoa... :D Hoh hoijaa! Nää vaan vaatii näköjään kokemusta ja harjoitusta toistensa lukemsessa molemmilta osapuolilta. Oli hirveän kuma eikä koira millään jaksanut saman kuvion useampaan kertaan höyläämistä vaan painui varjoon juomaan. Hyppyesteiden ja renkaan korkeuksia piti hieman säätää koirien vuorojen vaihtuessa.

Ma 17.5. Levekin kentällä

Treeneissä ei ollut kuin kaksi koirakkaoa: me ja ohjaaja hyskyineen. Olisi ollut treeniaikaa, mutta oli kovin kuuma - kumpikaan ei jaksanut, koira enkä minä.
Kuumuudesta huolimatta Neri oli intoa piukassa heti, kun pääsi esteiden sekaan. Sain taas huomata, että EN KERKIÄ ohjaamaan. Paljon tarvis ajatusta ja harjoitusta ohjaukseen.
Kentällä oli yksinkertainen ympyrärata, mutta en päässyt kertaakaan yrittämään sitä kokonaan. Yksittäisissä esteissäkin on treenattavaa ja ne pitäis mielestäni saada ensin kuntoon.
Rengas ei näköjään vielä ole suoritukseltaan eikä edes nimeltään nimeltään tiedossa. Putkessa Neri kuumuu, alkaa haukkua ja syösyy sieltä monesti mun luo - ei seuraa ääni eikä käsiohjausta. Kontakteja täytyy ehdottomasti varmistella nameilla. Oikealla ohjaaminen on myös vaiheessa - Neri usein yrittää vasemman kautta, vaikka ohjaan oikealla kädellä.
Kepit meni hienosti loppuun asti pienellä avulla ja vieressä juoksemalla. Keppien sisäänmenoa treenattiin ohjaajan palkkaamana oikeasta välistä - Neri yritti usein toisesta välistä sisään. Keinussa Neri osaa hidastaa/pysäyttää oikeassa kohdassa, joten ohjaajan mukaan sen voisi Nerille ottaa osaksi rataa. Mutta kun musta tuntuu, että me ei todellakaan olla valmiita suorittamaan usean esteen ratoja - ainakaan minä ohjaamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti