tiistai 11. toukokuuta 2010

Näyttelytreeniä Lappeenrantaa varten

Unohdin ihan... Mehän käytiin Nerin kanssa viime viikolla mätsärissäkin - keskiviikkona Tampereella vinttikoiraradalla. Uskaltauduin ilmoittamaan Nerin Lappeerannan 15. - 16.5  ryhmikseen, ja nyt täytyis vähän saada harjoitusta ja kokemusta.
Alku mätsärissä oli taas intoilua, vetämistä ja vähän rähinääkin. Kun Neri oli päässyt nuuhkimaan muutamaa koiraa ja vähän leikkimäänkin, toisista koirista se ei enää kantanut huolta, mutta mikä pahempaa - Neri murisi tuomarille. Ensin se nuuhkaisi lähestyvän naistuomarin kättä, käänsi päänsä pois ja päästi hilaisen murinan. En ole ihan varma, kuuliko tuomari sen. Kyllä varmaankin! Muutenkin Neri väisteli tuomarin kopelointia - kävi esimerkiksi istumaan, kun nainen koski takapuoleen. Sai kuitenkin kommentin: "Esiintyy hyvin!" Hah! :D
Punaisten kehässä ei muut koirat aiheuttaneet mitään ongelmia, vaikka edessä oleva koira oli metrin päässä ja takana aussi pökki välillä kuonoa peppuun. Neri vaan seisoi nätisti asennossa ja kallisteli ihmeissään päätään, kun edessä nainen kiskoi whippettinsä takajalkoja asentoon! :) Neri oli varmaan niin väsynyt siitä hälinästä ja koira paljoudesta, ettei se enää jaksanut ottaa kontaktia. Ei sijoituttu! Miksköhän?! ;)
Seuraavana päivänä pyysin toko-kentällä paria ihmistä esittämään tuomaria. Mies"tuomarille" Neri murisi, mutta naiselle ei - Tosin nainen oli meidän koulutusohjaaja ja siten Nerille puolituttu.
Lisää treeniä tarvis ja mielellään pitäis päästä kokeilemaan, kuinka Neri esiintyy ja suhtautuu tuomariin, jos joku muu esittää sen. Kasvattaja Tarja tulee myös Lappeenrantaan ja lupasi esittää Nerin, jos se vaan onnistuu. Äitienpäivänä olis ollu mätsäri Tampereella ja Kangasalla, mutta en saanu itseäni revittyä sinne sateeseen, kun kukaan ei lupautunut mukaan. No, viimeinen treenimahdollisuus helatorstaina Tampereella tai Nokialla. Yritin kaveria sinne mukaan esittämään koiraa, mutta hänkin haluaa varmaan mieluummin viettää vapaapäivänsä muualla, kuin mätsärissä - Hänellä itsellään ei ole edes koiraa.

4 kommenttia:

 1. Meillä on ollut vastaavaa käytöstä nuorempana. Viimeisen vuoden aikana Iines on edistynyt vieraiden ihmisten kohtaamisessa ja sietää jo paremmin vieraita. Ikää tekee selvästi tehtävänsä.

  VastaaPoista
 2. Musta tuntuu, että Nerin epäluuloisuus on vähän pahentunut viimeaikoina ja murina tulee herkemmin. Toivottavasti tää on nyt joku vaihe, ja käy todellakin niin, että ikä tekee tehtävänsä! Osaa Neri tosin olla välillä ihan rennosti ja lunkistikin. Olis vähän niinkuin sellainen jakautunut persoonalliasuus! :)

  VastaaPoista
 3. Voihan tuo olla vain jokin vaihe. Iineksellä on selvästi helpompaa ihmisten kanssa, jotka eivät väen väkisin yritä luoda siihen kontaktia. Kaikenmaailman höpöttelijät ovat outoa.. Mutta jos ihminen vain hengailee normaalisti ja taputtelee Iinestä, ei koiraa tämä pahemmin haittaa.

  VastaaPoista
 4. Kovasti samallaista ihmisiin suhtautumiselta Nerilläkin.
  Nerillä olis ihan kuin tulossa taas juoksu vaikka edellisen alkamisesta on vasta vajaa 3 kk. Olisiko tuo viimeaikainen herkkyys ja epävarmuus siitä.

  VastaaPoista