keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Toko & tottis

Sunnuntaina hallissa kisanomaisesti kolme tokoliikettä. Juuri, kun meidän piti aloittaa, snautseri kurkisti kenttien välipahvien välistä ja Nerin piti siitä sitten ottaa nokkiinsa. Se ei uskaltanut edes kääntää selkäänsä sinnepäin.
Seuraamisen alussa ääneteli ja vähän poikitti. Lopussa paremmin. Juoksuosuudella etenen kuulemma liian hitaasti.
Hyppynoudossa oli myös levoton ja lähti liikkeelle heti mun käskyn ensi tavulla. Siinä ja siinä, ettei tulkittais varastamiseksi, ulvahti mennessään ja kuten yleensäkin laiska palautus. Ja mun pitäis kuulemma oppia heittämään kapula niin, ettei se pyöri ja pompi.
Tunnariin oli jo rauhoittunut - meni rauhallisesti kapuloille, ja toi varman näköisesti vasemman reunimmaisen. Uudelleen lähetys - Nyt haisteli siihen malliin, että mikään niistä ei ole oma, ja otti lopulta taas väärän. Kaikki kapulat vaihdettiin uusiin, joita ei oltu lähmitty moneen otteeseen -> Oma löytyi varman näköisesti.

Tiistaina kentällä tottista. Olis aika alkaa treenata, jos menaan mennä keväällä BH-kokeeseen.
Laitoin Nerin kentän toiseen päähän paikkamakuuseen liinaan kiinni. Muut rivissä paikkamakuussa. Neri jatkoi makuuta, vaikka muut lopetti. Menin juttelemaan toisten kanssa. Neri pysyi, kunnes Aapo-kultsi tuli mua moikkaamaan ja hyppäsi mua vasten, silloin nousi seisomaan. Kun mä käännyin katsomaan oli jo mennyt äkkiä taks maahan. Menin palauttamaan alkuperäiselle paikalleen ja menin jälleen kauemmas. Pyysin sammarin omistajan tekemään luoksetulon melko lähellä. Neri nosti kiinnostuneena päätään mutta pysyi paikallaan. Siitä palkkana ruokakuppi.
Seuraamiseen keskittyminen oli aika vaikeaa. Tehtiin sitten vaan kontaktitreeniä liikkeellelähdössä ja käännöksissä. Nopea palkkaus hyvästä kontaktista ja kontaktin putoamisesta kielto.
Kertaalleen liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo eteen käsiavulla.
Eteentuloa on nyt alettu opettaa uudelleen ihan uudella käskyllä. Ei ole ihan vielä mennyt jakeluun ja tarjoaa välillä sivulletuloa vanhan tavan mukaan. Käsiavullakin välillä vinottaa. Parhaiten toimii kiertojen jälkeen, kun koira on intoa piukassa. Välillä menee jarrutus myöhään ja tulee törmäys tai neri liukuu vinoon. Siitä uudelleen lähetys kiertämään ja palkka vasta, kun tulee oikeaan asentoon eteen.

Tänään kotipihassa jatkettiin eteentulon treenausta kierroista ja tunnariakin, kun vihdoin sain uusia tunnarikapuloita. Kaikki kapulat uusia ja omaa pidin vain vähän aikaa. Hyvin löytyi. Kapuloille meni vähän turhan vauhdikkaasti ja muutenkin oli lähdössä turhan innokas. Toisella kerralla vein kapulat ja sitten palkkailin Neriä useita kertoja pallolla, kun otti muhun kontaktin eikä tuijotellut kapuloita etukenossa. Lopulta päästin etsimään - Paineli suoraan vasemmalla reunimmaisena olleelle omalle ja toi. Näkiköhän se kun mä laitoin sen sinne? :) Pakko oli laittaa vielä kerran. Nyt haisteli hyvin järjestyksessä ja reagoi heti omaan. Kapulan pureskelukin on vähentynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti