torstai 24. maaliskuuta 2011

Pienet valkoiset vieraat

Viikonloppuna oli yökylässä veli perheineen, ja Neri ja Huki sai kaksi pientä valkoista kaveria, bichon frisé -urokset Pepi 14-v ja Toivo 2,5v.

Toivon kanssa Neri melskasi
Pepi oli kiinostava, kun sillä oli vaippa ja tuoksui välillä pissalle. Neri taisi pitää sitä pentunaan

Oli suojasää ja uutta lunta - Toivo oli hetkessä paakuissa. Onneksi mulla on lyhytkarva! :)Neri pääsi taas vetohommiin! Matias 1v nautti Nerin vetotyylistä, Sonja 3v ei.

Matias ei pysyny istumassa, kun Neri nyki, niin kävi sitten mahalleen kyytiin.
Koiraihmisiä pienestä pitäen
Nerille tuli kiire vahtimaan, kun Matias otti sen "vauvan"! :)

Neri hyväksyy kyllä lapset kiitettävän hyvin. Sonja sai haliskella eikä Neri siitä ahdistunut. Matias taas on synnynnäinen "laumanjohtaja". - Neri makasi olohuoneen lattialla sohvan ja tuolin välissä eikä Masias päässyt siitä ohi, eikä ylikään, kun on niin pieni. Poika vaan käveli Nerin pään viereen, seisoi hetken paikallaan, otti pari askelta vielä lähemmäs, koira vaan makasi. Matias otti vielä askeleen kunnes oli koirassa kiinni ja Nerin oli pakko lähteä menemään! Eikä poika missään vaiheessa katsonut Neriä kysyvästi, vaan oli selvästi päättänyt mennä siitä läpi! :D


Sunnuntai-iltana oli hallilla möllitoko
Kolme valinnaista VOI-liikettä paikkamakuun lisäksi. Otin helppoja, kun Nerillä ei ole hallihermoja.
Paikkamakuussa alussa levottomuutta, kun mentiin piiloon ovesta ulos, välillä rennompi ja meni lonkalle, lopussa häiriintyi agitreeneistä. Pysyi makuulla.
Liikkeestä istuminen - Liikkelle lähtiessä taas ääntelyä. Itse aloin miettiä, mikä käsky koiralle pitääkään antaa vasta, kun oltiin jo lähdetty liikkeelle. Käsky tuli siten varmaan väärällä intonaatiolla, kun Neri oli jäänyt seisomaan. Niiauksen oli kuulemma tehnyt. Uusinnalla napakampi käsky - Istui!
Hyppynouto - Neri vinkui alussa. Minä en muistanut antaa "paikalla"-käskyä ennen valmis-ilmoitusta. Neri pysyi kuitenkin paikallaan kapulan lentäessä. Ulvahti lähtiessä, töni kapulaa, jolkotteli hitaasti takaisin, yritti sylkeä kapulaa suustaan ennen aikojaan, lähti liikkeelle heti, kun olin ottanut kapulan suusta.... Oliskohan tullu oikeassa kokeessa yhtään pistettä, vaikka koira suoritti liikkeen, kun noista kaikista se piste vähennettäis. Huoh!
Kaukot - Nää meni sentään hyvin! Neri oli jo rauhallisempi ja kuunteli käskyjä(välillä kyllä kuikuili yleisöä). Teki vaihdot yhdellä käskyllä ja liikkui eteenpäin vain sei-maa vaihdossa n.20 senttiä.

Kotipihassa
Ollaan jatkettu kapulannostoharjoituksia puu-, metalli- ja tunnarikapuloilla vaihtelevalla menestyksellä. Palautuksen nopeutta aletaan treenata sitten, kun saadaan nostaminen kuntoon.
Luoksetulon stoppeja ja maahanmenoja on teenattu tolpankierroista. Stopit on välillä kiitettävän napakoita jarrutuksia - lumiloska vaan roiskuu. Noin kun sen saisi tekemään normi luoksetulossakin.

Tiistaina kentällä kilpailunomaiset treenit
Piti ottaa käskytettynä peräkkäin kokeenomaisilla siirtymillä kolme liikettä: seuraaminen, luoksetulo ja ruutu, mutta eihän siitä mitään tullut. Kentällä oli koiria sikin sokin, kuka mitäkin liikettä tekemässä. Saatiin kuitenkin käskytettynä tehtyä seuraaminen ja luoksetulo. Seuraamista tehtiin pitkään ja hartaasti, välillä keskusteltiin ja taas jatkettiin. Neri alkoi jo tylsistyä lopussa, kun höylättiin vasemmalle askellusta, kun siinä kuulemma koira menee vähän sekaisin. Muuten oli kuulemma hyvännäköistä menoa. Hidas vauhti oli oikeinkin hienoa, juoksussa vähän pompsahteli ja perusasento oli välillä rippusen vino. Neri kyllä osaa seurata hienosti kontaktissa ja oikeassa paikassa, kunhan se vaan on sillä tuulella - Nyt se oli :)
Luoksetulossa eteni pari omaa mittaansa käskyn jälkeen, mutta ei kuulemma näytä pahalta, kun koiralla on niin valtava vauhti ja pitkät loikat -Laukkaa kuulemma kuin vinttikoirat! :) Ei oikein pysty pysähtymään paljonkaan nopeammin liukkaalla. Tätyy vaan muistaa kutsua Neriä vähän innottomammin, että sais tuota vauhtia pois!
Ruutua otin vain lähetyksen, seisomaan pysäytyksen ja maahankäskyn. Nappisuoritus keskelle ruutua! Siitä kävelin palkkaamaan namilla ja lopuksi pallolla. Kotona oltiin treenattu ruutuunmenoa lyhyemmältä matkalta ja Neri juoksi aina ruudun läpi ja kiepsahti ympäri niin, että takajalat jäi ruudun taakse ulkopuolelle. Jospa se pitkältä matkalta raaskii pysähtyä jo ruudun kohdalla! :) Erikseen treenasin seuraamaan tuloa ja sitten makuulla pysymistä. Välillä Nerillä oli vaikeaa malttaa mielensä ja kyynärät nousi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti