sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Hakuilua maankaatopaikalla

Eilen pitkästä pitkästä aikaa hakutreeniä: Meitä oli viisi koirakkoa Nekalassa maankaatopaikalla hevosenlannalleki haisevien kasojen kätköissä.
Nerille neljä maalimiestä simppelisti -Neri näki kaikkien menon. Autolta hakualueelle mennessä tuli kultsi risteävää polkua ihan vierestä ohi ja Nerin piti sille sitten vähän jutella. Tämä jäi sitten Nerille mieleen kahden ensimmäisen maalimiehen ajaksi, kun piti vahtia sitä sivustaa, mihin toinen koira meni. Ensimmäisellä jopa unohti, minkä kasan taakse mm meni, vaikka ei siellä päin montaa kasaa ollut. Toiselle lähti jo innokkaammin ja tuli epäröimättä mm:lle - Tökkäsi kuulemma kuononsa rohkeasti lakanan alle. Maalimies oli kyllä Nerille tuttuakin tutumpi Kaarina! :) Loppua kohti Neri vaan innostui enemmän aiheesta - Ensi viikonloppuna uudelleen!
Ennen hakuilua treenattiin Nerille hekilöryhmää ja hakuilun jälkeen ampumista -Neljä laukausta. Koirat paikkamakuuseen ja mun piti laittaa Neri liinaan, kun oli tarkotus treenata makuulla pysymistä toisen koiran luoksetulon aikana. Eli ensimmäisen ja toisenkin laukauksen aikana selvittelin liinaa Nerin jaloista, joten en oikein nähnyt koinka Neri reagoi, kolmannella taisin olla vielä koiran vierellä ja neljännellä muutaman metrin päässä - Neri nousi laukauksesta makuusta seisomaan. :-/ Useammin paukkutreeniä!
Pyysin Kaarinaa ottamaan Hiskin kanssa luoksetulon, kun Neri on makuussa. Kaarina otti saman tien kahteen kertaan: Neriä kohti ja Neristä poispäin, ja Hiskihän tekee luoksetulon kiitettävällä vauhdilla. Nerin kaula venyi, mutta pysyi maassa.
Jossain vaiheessa siihen pölähti vapaana juosten pari pikkukoiraa. Neri pysyi makuussa, vaikka toinen juoksi parin metrin päästä sen enän edestä, mutta kun Hiski juoksi leikkiin mukaan, silloin Neri nousi, mustasukkasuuttaan kai. Käsky takaisin maahan. Isäntä tuli pyydystämään pikkuotuksia, ja kun oli toista kiinnittämässä, toinen pääsi felksissä Neriä haistelemaan. Neri makasi karvat pystyssä paikallaan ja mä hoin muutaman metrin päässä: "Maahan, pysyy!" - Pysyi! :) Bileet pystyyn!

Kotipihassa tehtiin illalla häiriöseuraamista. Lassi sai luvan kanssa häiritä Neriä niin paljon kuin pystyy vinkulelu, kumiluu ja Nerin rakas narupallo välineinään. Alku oli hakalaa ja Nerin katse kääntyi ja meinasi jopa lähteä. Siitä palautetta, kunnes Neri tajusi, mikä on homman nimi. Vaikeinta Nerille oli se, kun Lassi juoksi täysillä sen ohi ja vielä lelu kädessä heiluen, kun Neri ilman lelujakin rakastaa Lassin jahtaamista. Lopulta Lassi antoi läähättäen periksi, kun Neri ei enää reagoinut siihen paljookaan: "Mää en enää keksi mitään!" :D

Perjantaina treenattiin tokoa Hakkarin koulun parkkipaikalla. Ruutu ja luoksetulotötsät viriteltyinä alkuun seuraamista. Pientä kiihtymistä oireena vikinää, joka kiellettiin. Luoksetuloa varten treenattiin ensin pysäytyksiä ihan lyhyellä matkalla muistutukseksi, kuinka ne tehdään. Luoksetulon alkupaikalla Neri tuijotti ja nojasi eteen valmiina ampaisemaan vauhtiin - odotti kai ruutuunmenoa. Jouduin hieman ärisemään, jotta sain Nerin "heräämään". Tuima "maahan" ja "pysyy" käsky jätettäessä ja vaisu luoksetulokäsky -> Saahan tuon näköjään vähän hitaammallakin vauhdilla tulemaan! :) Johan pysähtyi sukkelaan, kun vauhtia oli vähemmän. Sivulletulokin alkaa paranemaan eikä Neri ota enää niin paljon kääntymiseen kimmoketta musta - Vähän vaan osuu jalkaan.
Ruutuun seisomaan pysäytykset pari kertaa - loistavasti. Erikseen treenattiin ruudussa makuulla pysymistä - pientä levottomuutta havaittavissa. Hengailin edestakaisin, kunnes Neri makasi levollisena, sitten palasin palkkaamaan ensin namilla sitten leikillä.
Lopuksi puu- ja metallikapulan noutamista. Ensimmäisellä kerralla töni kapulaa - Uusinnalla muisti, ettei palkkaa tule, jos ei ota kapulaa nätisti. Metallikapulalla Nerillä paluuvauhti on jostain syystä parempaa. Haluaa varmaan päästä nopeasti kylmästä kapulata eroon! :)
Noutojen aloitusasennon levollisuus täytyy ottaa treeniohjelmaan. Hih! Tässähän on yhtä ja toista korjattavaa, mutta täytyy ottaa yksi kerrallaan. Ensin kapulan nosto varmaksi, sitten alkuasento ja sen jälkeen vasta palautuksen vauhti! Nastaa! :)

3 kommenttia:

  1. Ihana toi: "mää en keksi enää mitään " :D! Voisi lainata Lassia häiriköimään Hiskillekin ;)

    VastaaPoista
  2. Täytyy tarjota Lassille hienoa mahdollisuutta. Mä en kehdannu niin kauheesti Hiskiä edes häiritä, kun Lassi kehtas Neriä! :D Heilutteli narupalloa pitkän ajan nenän edessä, kun tehtiin seuraamista, sitten yht'äkkiä pompautti sen maahan ihan Nerin eteen ja lähti siitä juoksemaan pallo maassa narun perässä pomppien.... Saat Lassin kyllä kainaan!! :D

    VastaaPoista