maanantai 14. maaliskuuta 2011

... ja tokoa!

Sunnuntai-iltana hallissa
Halli on ollut Nerille vähän "nostattava" paikka, joten kokeilin saisko koiraa rauhoitettua saalisleikillä ennen halliin menoa ja hallissa vielä enne treenin alkua. Tuntui toimivan - oli paljon levollisempi alusta lähtien! Aluksi askelluksia ja lyhyitä seuraamisia.
Hyppynoutoa varten ensin kapulan tuomista. Hypynoudossa jouduin heiton jälkeen seurauttamaan, kun oli levoton. Vähän kapulan tönimistä ennen nostoa.
Väillä makuuttamista, kun odotettiin, että mahdutaan johonkin treenaamaan. Kyynärät nousi, kun toinen koira juoksi ohi ja mulla käsi valmiina tarttumaan...
Tunnari, kapulat liikkurin viemänä. Piti palkata heti, kun koira ottaa oman, että saadaan kapulan pureskelu loppumaan. Neri otti "väärän". Kun toi sen mulle, siinä oli mun kirjaamat N-kirjaimet. Se oli edellis sunnuntaina jäänyt hallille muiden kapuloiden sekaan. En voinut lähettää koiraa uudelleen etsimään toista omaa kapulaa, vaan kehuin koiraa ja haettiin kaikki pois ja tehtiin koko homma uusiksi. Hyvin, ja nyt palkka lensi heti, kun Neri otti oman. Kummallakin kerralla meni rauhallisesti kapuloille! Edistystä!
Ruutua aika läheltä - Meni ruutuun, mutta taas tuli sieltä heti mua kohti -> Pysäyttämistreeniä.
Paikallamakuu lopuksi taas Hiskin vieressä ja Neri protestoi jälleen maahan joutumista. Neri pysyi paikallaan vaikka kaula venyi varmaan kakskyt senttiä, kun beauceroniuros tuli rähisten raamit kaulassa halliin sisälle. Tää koira on Nerille jotenkin vaikea sulatettava - Taitaa olla liian samanlainen, kuin Neri itse! :D Lonkalle Neri oli vaihtanut asennon. Kaarina oli näkyvillä, kun Hiski treenasi samalla paikalla istumista, ja taisi Hiskin lisäksi köhiä hieman Nerillekin! Vai mitä, Kaarina? ;)
Aamulla sisällä lähikaukojumppaa ja kotipihassa oikeita kaukoja. Neri osaa jo liikkeet aika mukavasti paikallaan pysyen, mutta välillä seisomaan noustessa ottaa innoissaan askelen mua kohti.

Tänään kotona
sisällä lähikaukojumppaa ja ulkona metallinoutoa ja hyppynoutoa. Kapulalla leikkiminen/kapulan töniminen otettiin työn alle. Kapula lähellä, koira korkeassa vireessä käsky "ota" - Jos otti tönimättä tai hyppäämättä päälle, hihkaisin lelusanan ja heitin pallon. Jos töni tai potki kapulaa, ei lelua. Tää toimi aikas hyvin, tätä jatketaan.
Kokeilin saako koiran ottamaan kapulan heiton ja hypyn jälkeenkin nätisti, kun huudan juuri ennen kapulalle tuloa "ota". Sekin toimi, eli sitäkin jatketaan, jotta kapulan siisti ottaminen tulee tavaksi. Yksi kiva huomio: Neriä ei haittaa vaikka metallikapula on kylmä! :) Ja kapulan kantaminen on Nerin mielestä sen verran kivaa, ettei se aina edes päästänyt sitä hampaistaan, vaikka hihkaisin lelusanan ja heitin lelun - Neri juoksi lelun luokse kapula suussa! :D

Illemmalla metallinouto ja kaukot peräjälkeen palkkaamatta välillä. Nouto hyvällä draivilla, jopa palatessa reippaalla laukalla. Kapulan nostossa vähän haparoi. Neri hyppi mun taskulle reippaan noudon jälkeen, mutta käskin sivulle ja siirryttiin seuraten koukoja tekemään. Tein mokan, kun kapula unohtui mun käteen ja laitoin sen lumihankeen Nerin sivulle reilun metrin päähän. Neri kyttäsi sitä kaukoja tehdessään, mutta teki kuitenkin tosi hienosti. Vähän oli lopuksi kierossa kapulaa kohti! :)

Määhän alan jo oikein innostua tästä tokoilusta! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti