perjantai 11. maaliskuuta 2011

Ilmaisu- ja tokotreenailua

Olen ollut tämän viikon lomalla, joten nyt on ollut aikaa treenailla.
 
TIISTAI Pirkkahallin parkkipaikalla Kaarinan ja Hiskin kanssa
Ilmaisutreenit: Nerille kolme "maalimiestä". Neri otti rulla hyvin, mutta ensimmäisellä kerralla leikitteli ja mälväsi rullalla kunnes se putosi metrin päässä musta. En hyväksynyt, vaan lähetin uudelleen. Nyt rulla tuli mulle asti, vaikka suu kävi ja rulla oli suussa löyhästi. Toisella rulla putosi taas lopussa mun eteen, mutta hyväksyin. Kolmannella Kaarina lumivallin takana, Neri oli ottanut rullan hyvin, mutta lumivallin päällä pudotti sen, kun reitille tuli nuuhkittava paskaläjä. Urahdin koiralle, jolloin se juoksi mun luo. Kävin hakemassa rullan pois, ettei Neri vaan tuo sitä uudella lähetyksellä. Seuraava kerta menikin sitten tosi hyvin - meni ja tuli reippaasti(paskaläjänkin ohi) kantaen rullaa rauhallisesti. Siihen oli hyvä lopettaa.

Tokoa: Mun piti ottaa Nerille käskyttäen kolme liikettä peräkkäin palkkaamatta, mutta eihän siitä mitään tullut - Neri oli liian kierroksilla uudesta paikasta. Otettiin treenit vuorotellen kolmena settinä. En oikein nyt muista, mitä kaikkee treenasin, kun ei ollut mitään suunnitelmaa. Kirjoittelen, mitkä muistan. 
Seuraaminen aluksi, ihan kamalaa. Neri ei ollut kontaktissa, vingahteli, edisti ja jatkoi kävelyä vaikka mä pysähdyin. Askelluksissa alkoi jo vähän heräillä hommaan. Neri vaan tuijotti ruutua ja odotti sinne pääsyä. -Mutta eipä päässyt sen setin aikana, vaikka oli tarkoitus ottaa se komanneksi.
Liikkeestä istumisen Neri osaa vaikka vähän sekavassa mielentilassa. Edessä oleva ruutu vähän vaikutti seuraamiseen, muuten hyvä.
Kaukoissa Neri siirtyi sei-maa hieman eteenpäin mutta kompensoi sen liikkumalla hieman taakse sei-is vaihdossa. Taakse liikkumisen lisäksi Neri hieman ennakoi seisomasta istumaanmenon, joko mun eleistä tai sitten tiesi sen tulevan seuraavaksi.

Metallikapulan nouto meni taas ylikierroksilla. Neri vikisi ja ensimmäisen heiton jälkeen etutassut siirtyi eteenpäin ja takapuolikin kuulemma nousi vähän - Hain itse kapulan. Toisella pysyi paikoillaan, voimakkaassa etunojassa, ulvahti liikkeelle lähtiessä, ensimmäinen kapulannosto epäonnistui häseltäessä, palautti kaartaen lössölaukalla. Mutta mikä positiivista, ei sentään töninyt tassuillaan kapulaa, kuten tavallisesti ja piti kiinni irti-käskyyn asti.
Tunnari Kaarinan liikkuroimana. Piti palkata koira pallolla heti, kun ottaa oman. Multa meni pasmat sekaisin, kun Neri meni oman ohi ja oli ottamassa viereisen, mutta palasi sitten ottamaan oman, joten palkka lensi vasta, kun koira oli tullut mua kohti muutaman metrin. Ei sinänsä haittaa, kun Neri ei ehtinyt ruveta mälväämään kapulaa. Tätä palkkaamista eri kohdissa palautusta voisi kokeilla tuohon pureskeluongelmaankin.
Viimein Neri sitten lähetettiin sinne niin rakkaaseen ruutuun. :) Meni ruutuun asti mutta käännyttyään lähti taas tulemaan mua kohti. Treenattiin sitten läheltä ruutuun pysäytyksiä.
Luoksetulossa jätin ensin Nerin istumaan. Kun käännyin, oli noussut seisomaan ja hiipi mua kohti. Otettiin sitten lyhyellä matkalla pysäytyksiä heittopalkalla ja maahanmmeno harjoituksia läheltä. Lopuksi luoksetulo maahanmenoon asti. Lähtöasennossa lelu etujalkojen välissä varmistamassa paikallaanpysyminen. Maahanpysäytyksestä vapautus lähtöpaikan lelulle. Stopissa tuli muutaman askelen ja maahan laskeutui taas samalla liikkuen.

Treenien jälkeen hihnalenkkeilin Nerin kanssa Pirkkahallin pihalle ja takaisin. Oman reviirin ulkopuolella ei hihnassa vinkumista ja yli-intoilua näköjään pahemmin esiinny.

KESKIVIIKKOaamuna Hakkarin urheilukentän parkissa tokoa lyhyesti
Seuraaminen oli tällä kertaa aktiivista, kun ei ollut Neriä haittaavia häiriöitä. Parkkipaikalle tuli autoja ja lähellä oli miehiä karsimassa kevyenliikenteen väylän varressa puita, mutta ne eivät Neriä häirinneet. Väliin kahden lelun leikkiä ja sitten liikkeestä istuminen - meni myös hienosti. Jäi hyvä mieli lyhyestä treenistä.
Päätin alkaa treenaamaan Neriä, ja itseäni, koekuntoon hieman soveltaen Saalisviettikirjan liikkeiden ketjutus -suunnitelman mukaan, kun tuo suunnitelmallisuus ei kuulu mun vahvuuksiini. Voi olla, etten kyllä jaksa joka päivä treenata, kun pitäisi lähteä kotoa laajemmille treenikentille.

TORSTAI Meiränhallilla Nokialla jälleen Kaarina+Hiski -parivaljakon kanssa
Tokoa: 
Liikkeestä istuminen: vähän vino istumisasento vaikka oli kuulemma seurannut suorassa.
Seuraaminen meni taas ihan penkin alle. Neri keskitty enmmän Kaarinaan, kun muhun. Vähästä häiriöistä Nerillä keskittyminen meneekin. Heräteltiin lyhyistä pätkistä tai pelkästä perusasennon kontaktista pelkaten. Lopulta saatiin pätkä hyvääkin euraamista.
Hyppynouto: Voi hallelujaa, ei huonommin vois mennä! Ensin ei meinannut pysyä paikoillaan edes ennen heittoa. Heiton jälkeen piti ottaa peruutuksia ja asekelluksia, kun ei Neri meinannut rauhoittua odottamaan. Ulvahti liikkeelle lähtiessä ja vinkui kapulalle tullessaankin. Pudotti sitten kapulan ennen takaisin hyppyä... Ja uusinnalla sama juttu! Kapula oli Kaarinan 650 grammanen ja taisi olla Nerille vieraantuntuinen suussa, kun otekohta oli melko paksu. Treenatiin pelkkää kapulan kantamista ja lopulta hyppäytettiin Neri lelu suussa esteen yli.
Metallinouto: Neri liikahti heitossa -> hain kapulan itse takaisin. Uusintaheitolla pysyi suht paikallaan. Innoton palutus ja ote kapulasta oli niin löysä, että se kolisi hampaissa.
Tunnari: Pysyi nyt hyvin paikallaan. Kapuloilla pinentä säätöä - Kapula oli mulla melko lyhyen ajan ja Neri oli hetken sitä mieltä, että mikään niistä ei ole oma ja katseli ympäristöä. Palasi kapuloille ja lopulta haistoi ja toi oman. Muita kapuloita potkiskeli epäjärjestykseen.
Ruutu: Ei hyvää päivää - Nerin mielestä hallissa ei ollut edes ruutua, vaikka meillä oli kaksi ruutua! :D Toisessa oli sentään nauhat ja kaikki. No, kyllä se mun näkemyksen mukaan yritti vähän katsella, missä tötsät on, mutta voi olla että luin koiraa väärin. Punainen kokolattiamatto taisi hämätä koiria - Hiskillä kun oli samaa probleemaa.
Rullailmaisutreeniä hallin parkkipaikalla
Nerille otettiin Neljä kertaa. Mä etenin muutaman askelen, enempää en ehtinyt. Kahden vajaa kymmenen metrin matkalla onnistuneen ilmaisun jälkeen aloin ehdottelemaan, että pitäiskö jättää tähän, jos vaikka seuraava jo epäonnistuu. Kaarina sai mut jatkamaan. Kolmas meni hyvin -> Otetaan sitten vielä yksi, ja matkaakin pidennettiin reilusti yli kymmeneen metriin, että olis paremmat mahdollisuudet mokata :D Mutta kaikki meni hyvin! Vähän Neri vielä liikuttelee rullaa suussaan, että saa koko ajan pelätä, että se putoaa.

Ja tänään PERJANTAINA Hakkarin jäähallin parkissa aamulla aikaisin.
Luoksetulo kokonaisuudessaan. Apuna tosin lelu etujalkojen välissä lähtöasennossa. Suht hyvät pysähdykset. Mun pitäisi vaan oppia antamaan käskyt vähän aiemmin eikä vetää henkeä vasta, kun koira on tötsän kohdalla. Välillä leikkiä ja tötsien siirto ruudun kulmiin.
Ruutu kokonaisuudessaan. Loistavasti meni ruutuunmeno, pysähdys ja maahanmeno. Seuraamaan tuli hieman kaartaen, mutta loppuseuraaminen oli tosi komeeta. Nerin paikallaanpysymistä ruudussa en voi tietää, kun ei ollut ketään vahtimassa. Silmäkulmasta vilkuilemalla näytti pysyvän.
Välillä käytiin lenkillä ja sitten treenattiin erikseen makuulla täydellistä paikallaan pysymistä, kaunista seuraamiseen tuloa ja seuraamista tiheällä lelupalkkauksella.

... ja illalla vielä kaukot. Ensin läheltä muistutellen oikeiaa suoritusta ja sitten kisaetäisyydeltä. Tuli maasta seisomaannousussa askelen eteen päin - palasin korjaamaan oikeaan paikkaan. Uusinta noin kahdeksasta metristä. Neri oli samassa paikassa, kuin jättäessä mutta sei-maa tuli vähän eteenpäin ja sei-is peruutti saman verran.

2 kommenttia:

  1. Miten niin mä olen "vähä häiriö" ;))?
    Ootte olleetkin ahkeria! Mä otin myös tänä aamuna (vain) ruudun, kun jäi vähän vaivaamaan se eilinen. Ihan hienosti meni meilläkin nyt. Pitääkin oikein tarkistaa, mutta mun mielestäni Hiskillä on ruutu tökkinyt Meirän hallilla joka kerta...

    VastaaPoista
  2. No, et sä iso häiriökään voi olle, kun oot noin pieni! :D Ja sä et edes puhunu mitään, niin silti olit jo Nerille liikaa... Meillä on kuule kaukana vielä se, että joku vois kiljua, huudella, juoksennella tai vinguttaa ja heitellä leluja vieressä! :)
    Tsemppiä huomiselle - Pidän peukkuja teille!

    VastaaPoista