maanantai 7. maaliskuuta 2011

Hallitoko

Sunnuntaitokot Marjamäen hallissa
Kyllä oli Nerillä taas niin vaikeaaaaa! Oli tosi varuillaan koko treenin ajan. Halliin mennessä piti murista, puhkua ja pälyillä ympärilleen. Hieman Neri rauhottui, kun otin sen hallintaan, mutta varautuneisuus säilyi loppuun asti. Mäyräkoira-Elli oli vanha tuttu, siihen Neri ei kiinnittänyt paljon huomiota, mutta kaksi collieta (melko voimakasäänisine ohjaajineen) oli koko ajan vahdittavien listalla.
Seuraamista aluksi koiran kuulolle saamiseksi - Välillä piti ojentaa pälyilystä ja kun colliet oli selän takan, Neri yritti mennä mun eteen kävelmään.
Luoksetulon stopit valui takapalkallakin. Pari kertaa pallon heitto seiso-käskyn kanssa ja lopuksi yksi stoppi melko läheltä oli nopea, joten pääsin kehumaan kunnolla.
Tunnari liikkurin kanssa kellotauluna. Alku oli vaikeaa. Neri oli ihan kierroksilla collien ruututreenistä - Kyttäsi taakseen ja vinkui. Arvelin, että nyt kyllä kapulat saa kyytiä ja annoin hyvin lakonisen "etsi"-käskyn. Neri ulvahti liikkeelle lähtiessään, mutta ihme kyllä jolkotteli rauhallisesti kapuloille, haisteli tarkasti ja reagoi heti omaan. Tuodessaan kyllä sitten purki paineita kapulaa aikas vahvasti pureskelemalla. Luovutus hyvä.
Toisella puolella kenttää oli ruututreenit menossa, joten laitettiin oma ruutu toiselle puolelle agilitymuurin "putkenpuolikkaista". Lähetys kyllä samaan suuntaan, kun toisessa ruudussa. Epäilin, että Neri on liian kiinnostunut  toisesta ruudusta, mutta kun sanoin "Tehdään ruutujuttu", Neri lukitsi katseensa heti meidän omaan ruutuun. Uskalsin lähettää Nerin pelkäämättä, että se syöksyy hampaat irvessä naapurin ruutua valloittamaan! :)
Liikkuri laittoi namipalkan ruutuun alustan päälle. Tätä en kyllä mielellään harrasta, kun tuntuu, ettei Neri silloin edes tajua, missä kohdessa ruutua pitää olla, kun keskittyy siihen namiin. Tää ruututreeni meni multa vähän häsäämiseksi - Käskyt ja palkkaukset tuli ihan väärään aikaan. Ja Neri oli niin kierroksilla, että ulvahteli tosi voimakkaasti ruutua kohti lähtiessään. Pysyi kyllä paikoillaan käskyyn asti vaikka nojasikin voimakkasti eteenpäin lupaa odottaessaan.
Kyllä kierrokset täytyis saada alemmas treeneissäkin. Täytyy kai mennä halliin aiemmin väsyttämään Neriltä kierrokset pois. Ja yhteistreenit kerran viikossa on Nerin luonteella ehdottomasti liian harvakseltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti