perjantai 9. heinäkuuta 2010

Huomenna raakileina toko-kokeeseen

Ei nyt sitten ollutkaan riittävästi aikaa treenata liikkeitä varmoiksi: Näistä kolmesta viikosta yksi viikko meni vaellellessa Kolilla ja muutenkin reissatessa Itä-Suomessa ja nyt on ollut niin kuuma, ettei Neriä ole saanut innostumaan treenaamisesta. Nuuskuttelu ja ympäristön seuraaminenkin kiinnostaa turhan paljon, kun juoksukin on ihan kohta varmaan alkamassa - kunhan ei ennen huomista ala, niin päästään avo-luokkaan edes yrittämään.
Vähän jäi viime tippaa tämä treenaaminen! :-/ Eilen Levekin kentällä me treenattiin ensimmäistä kertaa avon luoksetulo ja nouto käskytettyinä, sekä paikalla makuussa ekaa kertaa vieraiden koirien läsnäollessa menin näkösuojaan. Kävin palkkaamassa Nerin heti käväistyäni piilossa ja vielä kaksi kertaa sen kolmen minsan aikana.
Tänään käytiin Ylöjärvellä asti treenaamassa paikkamakuuta ja olin piilossa koko vaadittavan kolme minuuttia. Ensimmäisellä kerralla Neri nousi ihan lopussa. Ohjaaja oli käynyt palkkaamassa Nerin vieressä olevaa koiraansa välillä ja Neri seuraili toimitusta, mutta kun koira nousi, Nerikin nousi ja meinasi mennä sen luokse. Mä näin sen piilostani ja karjaisin: "EI! MAAHAN!! ja Nerihän putosi ja vielä ihan oikeaan rintamasuuntaan puolentoista metrin päähän toisesta koirasta. Jatkoin piilossa oloa vielä jonkin aikaa ja menin sitten vapauttamaan ja palkkaamaan koiran. Toisella kerralla Neri pysyi koko ajan makuussa, hieman vain liikuskeli levottomana, kun olisi suunnitellut ryömimään lähtöä, mutta ei uskaltanut! :)
Nerin nouto on todella innoton, mutta eilen Levekin kentällä meinasi kuitenkin lähteä hakemaan kapulaa ennen käskyä (nousi seisomaan). Toisella kerralla, juuri kun aloitettiin nouto, kentälle saapui uusia koiria ja Neri keräsi niistä kierroksia: murisi kapulaa hakiessaan, eikä sitten meinannut luovuttaa sitä mulle irti käskystä. Hohhoh, kun Nerin ote kapulasta on ennen ollut tosi löysä, niin kyllä nyt sitten tarrasi kiinni.
Noutokapulankin kävin tänään ostamassa M&M:stä matkalla Ylöjärvelle, kun se itse tehty, jolla ollaan treenattu kotona, on hävinnyt.

Saas nähdä, miten huomenna menee!!??!! Kontaktia ei tahdo millään saada aikaiseksi ja Neri on alkanut taas kolistella hampaitaan mun jalkaan, kun sitä ei yksinkertaisesti huvita seuraaminen.

No, ei kannata ottaa stressiä -  jos menee pieleen, niin seuraavalla kerralla sitten yritetään paremman treenaamisen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti