perjantai 16. heinäkuuta 2010

... ja se metallikapulan noutaminen ei sitten miellytä! :)

Eilen viimeinen toko-treeni Levekin kentällä ennen kesätaukoa
Aluksi oli paikalla makuu. Neri makasi paikoillaan katse terävänä meidän piiloa kohti. Vieressä jöötti-narttu nousi istumaan ja lähti useita kertoja liikkeelle. Neri vain vilkaisi siihen suuntaan. Lopussa Neri heitti ensin lonkalle ja vähän ajan päästä pyydysteli jotain ympäriltään ja lopulta alkoi kaivaa takatassulla korvaansa. Jotain lentäviä(lentomurkkuja?) siinä Nerin luona oli, kun palasin vapauttamaan koiran.
Kontaktia treenattiin ja sen pysymistä lähdöissä - Aina se vaan putoaa hetkeksi liikkeellelähtiessä.
Luoksetulo otettiin kerran seisomaan pysähdykseen asti. Seiso-käskyn lisäksi olin heittävinäni pallon ja Neri osaa näköjään nopean pysähdyksen myös reippaasta laukasta, eli voin myös vaatia sitä siltä pelkällä suullisella käskylläkin -> palkka vain riittävän nopeasta pysähdyksestä.
Metallikapulan nouto ei ollut Nerin mieleen. Neri käänsi päänsä pois eikä ollut muka huomaavinaan koko esinettä. Neri otti ojennettaessa kapulan suuhunsa eikä sylkenyt sitä pois ilman irti-käskyä, mutta maasta ei sitä ottanut kuin komentamalla. Vähäinen treenimotivaatio tuntui laskevan nollaan. En sitten viitsinyt enempiä kiusata. Tänään isäntä teki töissä Nerille oman metallikapulan, joten voidaan tehdä siitä kivaa pikkuhiljaa kotona herkkupalkoilla.
Vähän vielä seuraamispätkiä ja pyysin Kaarinaa katsomaan miten Neri seuraa hitaassa käynnissä, eli laskeeko Neri peppua alas - Ihan hyvin kuulemma seurasi.
Loppuksi vielä paikalla makuuta, kun Kaarina treenasi Hiskin kanssa vähän matkan päässä ja heitteli Hiskille palloa. Ja äkkiä palkkaamaan, kun Neri pysyi vaikka Hiski haki pallon noin kymmenen metrin päästä.

Tänään noutoa, estehyppyä ja hyppynoutoa sekä ruutua
Nerin keskittyminen on jotenkin heikkoa. Koira tekee kyllä mutta se on ilotonta ja halutonta - Aivan kuin muissa maailmoissa tekisi. Mieluiten menee makamaan varjoon.
Estehypyssä täytyy olla tarkkana, ettei Neri kierrä estettä takaisin tullessa, jos menee vähänkin vinoon esteen taakse. Sama hyppynoudossa. Sivulletulo toimii ihan hienosti, vaikkakin se ajoittainen kummallinen kiero perusasento(pää mun reiden edessä, peppu kantapään takana) täytyy saada kitkettyä pois.
Ruutuun menoa vähän veresteltiin, ruokapalkka ruudussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti