maanantai 12. heinäkuuta 2010

Hakuilua ja etsimistäkin harrastettu

Ke 7.7 Sääksjärvellä hakua
Meille uusi paikka ja lisäksi Nerille kolme outoa maalimiestä. Eikä olla käyty hakutreeneissä kun viimeeks....
Neri oli viimeisenä vuorossa. Pientä puhkumista metsää tullessa. Lievä tuuli oikealta, 4 maalimiestä, siten että kaksi ekaa lähti metsään eri suuntiin samanaikaisesti. Ensin katsottiin toisena haettavan maalimiehen lähtö vastatuulen puolelle ja seurattiin pitempään ensin haettavaa. Toinen pari samalla lailla. En nyt oikein muista kuinka Neri haki... taisi tehdä jonkin moisia kaarroksia ensimmäisillä.
Lopuksi, kun päästin Nerin vapaaksi, se hokasi yhden ventovieraan metsästä poistuvassa joukossa ja se piti sitten tietysti vihaisesti haukkua, pitkän kaavan mukaan. Joskus tuntuu niin toivottomalle saada tuosta koirasta vähäänkään ihmissosiaalista aikaiseksi! :(

Tarkkuutta
Tätä me harrastetaan mielenvirkistykseksi ja Neristä on kivaa hakea pieniä esineitä suppealta alueelta. Omaan pihaan pitkään nurmikkoon, tai vaikka koiran uittoreissulla johonkin jorpakkoon, on tullut silloin tällöin tallottua ruutu ja sinne piilotettua millon mitäkin muovisia tai metallisia pikkuesineitä. Neri alkaa olla aika taitava pysymään ruudussa ja käyttämään tarkasti nenukkiaan.
Eilen laitoin itse ensin Nerille pari kertaa esineen piiloon ja sen jälkeen pyysin poikaan laittamaan seuraavan. Neri ei sitten osannutkaan etsiä muuta, kuin mulle haisevia esineitä. Se käveli nuono maassa monta kertaa esineen yli. Kun sille oli suurin piirtein näytetty, missä esine on, se toi sen mulle. Sen jälkeen laitoin itse saman esineen ruutuun Nerin näkemättä ja Neri löysi sen kymmenessä sekunnissa. Tänään sitten harjoiteltiin muiden laittamilla esineillä. Edelleen oli vaivalloista, mutta löytyi kuitenkin ilman meidän apua.
Esineruutua ei ole pitkään aikaan tullut harjoiteltua enkä viitsi tässä kuumuudessa koiraa sillä kiusatakaan. Neri ei ole kauhean innostunut esineruudusta - esinemotivaatiota pitää ensin parantaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti