tiistai 22. kesäkuuta 2010

Lisätään vähän haastetta

AVO-luokan liikkeet treenin alle
Päätin osallistua AVO-luokkaan kolmen viikon päästä olevaan kokeeseen. En millään viitsi jäädä höyläämään alkokasluokkaan, kun inhoan sitä hihnassa seurauttamista, ja muutenkin AVOssa liikkeet on mielekkäämpiä. Eli vajaa kolme viikkoa aikaa saada AVOn liikkeet kuntoon.  -Täytyyhän elämässä olla haastetta! :)
Analysoidaanpa vähän meidän tilannetta
Seuraaminen sekä maahanmeno ja seisominen seuraamisen yhteydessä on samoja tuttuja. Jaa niin, onhan niissä se koiran takana käynti, mutta eiköhän se luonnistu.
Uusia tai erilaisia liikkeitä kuin alokkaassa:
Paikalla makuu: Muutoksena ohjaaja näkösuojassa - Ei olla vielä treenattu yhtään... eipäs, kun kerran menin vähäksi aikaa A-esteen taakse piiloon, kun muut oli vajan takana -> Neri teki ryömintäliikkeitä eteenpäin. Eli tätä täytyy treenata pikku hiljaa(vähä vähältä kolmessa viikossa :D). Nerille voi olla ongalma jo se, että menen vieraiden ihmisten kanssa pois näköpiiristä. Suojelunhalu saattaa aktivoitua! :-/
Luoksetulo: Jaa, että koira pitäisi saada pysähtymään kuin seinään täydestä vauhdista :D Tätä on vähän treenattu joskus aikaa sitten. Välillä pysähtyi hyvinkin ja välillä hidasti vaan vauhtia ilmeellä "Häh, mitä?" Ja pitäisi vielä testata, kumpi on parempi pysäytys tekniikka, suullinen käsky vai käsimerkki. Tässä riittää haastetta kolmelle viikolle!
Noutaminen. On treenattu osissa mutta kokonaisuutena otettu tosi vähän ja se on ihme kyllä suhteellisen hyvä... paitsi esimerkiksi eilen sylki kapulan mun jalkoihin ja tyytyväisenä itseensä odotti palkkaa! :)
Kauko-ohjaus oli eilen ihmeen hyvä, vaikka sitä ei ole treenattu aikoihin. Siellä se on varmaan hautunut koiran päässä tässä välissä. Istumaan nousu ei ole ihan varma. Saattaa siirtyä eteenpäin tai nousta jopa seisomaan. Käsimerkkiä täytyy miettiä, se varmaan hämää koiraa. Voisinhan tietysti ottaa sen pelkällä suullisella komennolla.
Estehyppy: Eilen kokeilin ensimmäisen kerran avo-luokan estehyppyä. Nerillä on ollut tapana mennä hypyn jälkeen esteen sivuun, joten siitä voi olla hankala hypätä takaisin. Laitoin namin esteen taakse, jotta koira jää oikeaan paikkaan. Istumaanmeno oli vähän vaikeaa, kun tähän mennessä on aina pitänyt seistä. Mutta tämä taitaa kuitenkin olla helpoin liike opettaa uuteen uskoon.
Siinähän sitä riittää haastetta, mutta ei tuo mahdottomalta tunnu Nerin kanssa. Ja 1-tulosta lähdetään tietysti hakemaan! ;-)

2 kommenttia:

  1. Ou vau! Kuulostaapa hienoilta suunnitelmilta. Innokkaina odotellaan kuulumisia teidän edistymisestä ja tulevista kisoista. Varmasti hyvin mennee!

    VastaaPoista
  2. Pikalla makuu jännittää.... Liikkeen kerroin on kolme ja jos se menee nollille, pitäisi muiden liikkeiden mennä lähes täydellisesti, jos mielii saada 1-tuloksen! :)

    VastaaPoista