torstai 22. heinäkuuta 2010

Ei siit koskaan tuu kyl hakukoiraa :(

Hakutreenit eilen
Sääksjärvellä samassa paikassa, kuin viimeeksi. Olisi pitänyt ottaa Neri taas mukaan tallaamaan. Nyt se puhkui jo matkalla hakualueelle, ja säikähti sitten ensimmäisen maalimiehen löytäessään niin, että hyppäsi kuulemma pari metriä taakse päin ja alkoi haukkua. Marja-Leena oli saanut jo koiran rauhoitettua ja syömään palkkaa, ennen kuin mä ehdin tueksi. Ensimmäisen mm:n otin vastatuuleen (kerrankin tuulta) valmiina, joten Neri kai sitten yllättyi, kun siellä oli joku, vaikkei ollut nähnyt ketään sinne menevän. On se vaan välillä hassu koira! Hyvin Neri kuitenkin ylitti "rajan" eli jyrkänteen reunan, joka oli sillä puolella.
Toinen mm näkölähtönä toiselle puolelle, missä aluksi aukeaa ja sen jälkeen alkaa tiheä pusikko. Nerin kiinnostus oli enemmän nyt muissa hajuissa, joten katseli ympärilleen eikä ihmisen meno pusikkoon kiinnostanut kovinkaan paljon. Lähti kyllä osoitettuun suuntaan, mutta ei painellut pusikkoon vaan jäi rajalle pyörimään. Annoin tehdä töitä jonkin aikaa ja kyllä se oma-aloitteisesti lopulta sinne pusikkoon meni.
Kolmas mm taas vastatuulesta valmiina. Kinnostus maalimiehiin oli edelleen aika olematonta ja Neri olisi kulkenut vaan kuono maassa. Lähti kyllä suht reippaasti lähetettäessä liikkeelle, mutta sitten maasta löytyi matkalla jokin mielen kiintoinen haju(Luca-pojan pissa), jota piti jäädä nuuskuttelemaan. Komensin "kuono ylös", mutta ei oikein tehonnut, joten mun piti mennä lähettämään uudelleen eteenpäin. Nyt ei sentään enää haukkunut löytöänsä.
Neljäs mm taas näkölähtönä pusikkoiselle puolelle ja taas jäi kovasti hakemaan hajua aukion puolelle, mutta aikansa haettuaan meni jälleen oma-aloitteisesti pusikkoon.
Viides mm haamuna vastatuulen puolelle ja jyrkänteen reunan alapuolelle. Neri meni paikkaan, missä oli nähnyt maalimiehen viimeeksi, siirtyi jyrkänteen reunaa pitkin vähän matkaa ja palasi takaisin parempaan laskeutumis paikkaan.
Oli taasen tosi hikinen ilma ja olihan se vähän löysähköä menoa Neri-mittapuulla, mutta ihan hyvin Neri näköjään oma-aloitteisesti noi maaston rajat ylittää pienen miettimisen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. ..josko se Lukakin kohta oppisi, että pissaillaan mielummin ennen sitä hakuilua, eikä kesken kaiken! Saisi muutkin rauhan :D

    VastaaPoista
  2. Ei noin pikkuiselta voi odottaa vielä sellasta! :)
    Ei Nerikään aina ole niin kiinnostunu pissojen hajuista, mutta kun tuo juoksu teettää...

    VastaaPoista