sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Ilmaisua ja pujottelukeppejä

Rullailmaisutreeniä pitkästä aikaa
Eilen treenattiin rullantuontia kotipihalla ihan lyhyellä matkalla, kun on tuota aikaa vierähtänyt viimekerrasta. Lassi toimitti maalimiehen virkaa. Ensimmäisellä kerralla Neri otti rullan meni vähän matkaa, palasi ja sylki rullan Lassin syliin palkan toivossa. Ei enää muistanut, miten homma pelaa. Sen jälkeen otettiin pari kertaa kutsulla. Lisäksi näyttö. - Vähän laiskaa Nerin palaaminen oli, kuten kaikki sen tekeminen on ollut viimeaikoina.
Tänään ilmaisua treenattiin metsätien varressa, Arttu lahjottuna maalimieheksi. Matkaa vain 10 - 20 metriä, näytöt. Pari ensimmäistä rullantuontia kehullaa ja kehoituksella. Heti Artun luokse tultuaan Neri nappasi rullan mutta ote oli niin onneton, että rulla putosi heti maahan. Nosti uudelleen ja toi mulle viereen perusasentoon istuen ja irrotti otteen vasta käskystä. Hienoa! Kolmannella rulla lähti heti mukaan, mutta tällä kertaa irrotti ennen kehoitusta, mutta vasta mun vierellä. En puuttunut tähän. Neljännellä kaikki menikin sitten nappiin. Nerin liikkuminenkin oli tänään innokkaampaa ja pirteämpää - Ilma kun on vähän viileämpää.
Seuraavalla kerralla maalimies voisi varmaan jo pitää rullasta hieman kiinni, että Neri joutuu ottamaan siitä paremman otteen, ennen kuin saa sen mukaansa. Homma on kaiketi sen verran jo opittu, ettei Neri jätä rullaa ottamatta vaikka vähän jouituisi siitä "taistelemaankin".

Rullareenin jälkeen kolme tarkkuusesinettä: Arttu laittoin ensin metallisen lenkkilukon. Neri sai mun mielestä vainun heti ruudun sivulle tultua, meni suoraan oikeaan paikkaan ja nappasi lenkin suuhunsa, vaikka se oli osittain lahon puun alla. Arttu oli vähän pettynyt, että oli piilottanut niin "huonosti"! :) Itse laitoin pienen metallisen rikan saman ruudun etureunaan. Neri kävi ensin tarkastamassa paikan, missa aiempi esine oli ja alkoi sen jälkeen tutkia ruutua järjestelmällisemmin. Ei siinä kauan mennyt kun Neri löysi rikan - Joutui hetken sitä hamapillaan kaivelemaan esiin ja syljeskeli välillä suustaan maata! :D Arttu sai vielä piilottaa toisen esineen, kun eka oli ollut niin helppo - Tällä kertaa muovia ja metallia sisältävä pieni nipistin. Lahopuun mujun seassa ja taisi olla vähän ruudun rajojen ulkopuolella. Neri jotui vähän aikaa haeskelemaan. Hienosti se käyttää nenäänsä ja tuo pienetkin esineet suussaan mulle käteen.

Pujottelutreeniä myös vasemmalta ohjaten
Tökin jotain keppejä pihanurmikolle pystyyn suurinpiirtein sopivin välein. Neri osaa mennä aika itsenäisesti koko 12 kepin pujottelun, jos olen jossain oikealla puolella keppejä lähettämässä, vaikka kaukanakin kepeistä, mutta jos olen vasemmalla, pujottelu on hidasta ja jää jossain vaiheessa kesken. Osaapas olla vaikeaa, etenkin koiralle. Siitä on niin kummallista, että mä olen "väärällä" puolella. Lisäksi, jos ohjaan läheltä, olen hidas vasemmalta kädellä ohjaamaan ja juoksenkin väärässä rytmissä ja sotken koiran rytmin -> keppejä jää väliin. Multa meinaa mennä hermot...
Kepeille meno vaatii myös treeniä, että Neri osaa aloittaa oikeasta kohdasta ja oikealta puolelta. Usein Neri yrittää aloittaa toisesta välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti