lauantai 7. toukokuuta 2011

VOI YKKÖNEN! Hurraa! :)

Levekin kentällä Springerspanielien järjestämä toko-koe
Tuloksena VOI1, KP ja 1. sija - On mulla ekstrasuperhypertaitava koira! :)
Nerin palkinnot-Tuli sentään sitä ruokaakin :)

Oli kyllä aamulla epäilys, päästäänkö ollenkaan kokeeseen. Neri meni onneton syömään eilen illalla naapurin puskien juurelta puolivalmista kompostia. Hengityksen haju paljasti sen. Neri kyllä oli jo syyllisen näköinen mun luokse tullessaan, mutta sai se torut kuitenkin. Muisti varmaan viime kesästä, että on kielletty syömästä kompostia.
Aamulla heti kattomaan, mitä kompostin syönti on koiralle aiheuttanut. Ei ollut ripuloinut tai oksentanut, mutta oli vaisu. Lisäksi se söi tuoretta heinää Hukin kanssa kilpaa, eikä syönyt ruokaa. Siitä mä huolestuin kovasti, että ruoka ei kelvannut. Lenkille lähtiessä piti normi kiljunnat, ja se kuulosti kerrankin ihanalta :) mutta aluksi vapaaksi päätyään ei lähtenyt heti laukkailemaan hurjaa vauhtia ympäriinsä, ja taas mä huolestuin. Lähti sentään lentoon lehahtavia metsäkanalintuja jahtaamaan, joten ei se kovin sairas voinut olla. Kakka oli lähes pelkkää limamaista nestettä. Lenkin jälkeen ruoka jo maistui ja sain ujutettua siihen maitohappobakteeria.

Päätin sitten kuitenkin lähteä koepaikalle ilmoittautumaan, kun se kerran oli niin lähellä. Sitä ennen käytin koiran vilvoittelu-uinnilla Moision joessa, kun päivä alkoi olla aikas kuuma.
Koepaikalla Neri leikki ihan normaalisti narupallolla ja teki ihan hyvällä asenteella kauko- ja stoppiharjoituksia. Vetämätön se vähän oli ja vire alhaalla, mutta ei oksentanut eikä enää ripuloinut - joten kokeeseen. Tuomarina kiltti Sten :)

Pisteet liikkeiden suoritusjärjestyksessä(jos nyt muistan oikein)
Paikkamakuu 10 - Oli mennyt oikein "löysään" lonkka-asentoon. Ja... yksi ohjaaja oli kuulevinaan, että huudettiin aika ja tultiin sitten kaikki vähän varovaisesti sieltä varmaan 15 sekkaa liian aikaisin. Saatiin anteeksi! Tästä lähin laitan itselleni kellon päälle! :)
Ruutu 7 - Neri lähti hyvin kohti ruutua, huusin pysäytyksen, mutta neri juoksi ruudun taakse seisomaan. Mulla meni hetken siinä miettiessä, millä käskyllä sen saan tulemaan vaan vähän eteenpäin. Päädyin "ruutuun!" Neri seisoi käskyn jälkeen hetken ja käveli sitten varovasti ruutuun. Hyvin maahan. Seuraamaan tuli hienosti.
Liikkeestä istuminen 10 - Tän Neri osaa. En edes muistanut vilkaista, menikö Neri tosiaan istumaan.
Seuraaminen 9 - Vähän oli laiskaa ja kontakti putoili välillä, etenkin alussa.
Luoksetulo 8 - Neri teki loistavat stopit! Mutta mitä teen minä... en muistanut odottaa liikkurin lupaa hihkastessani Nerin jatkamaan stopista :-/
Metallinouto 10 - ei ihan ansaittu. Löysä palautusvauhti, ja mä heitin ihan onnettoman heiton, vaan jotain 8 metriä. Luulin jo, että tuomari määrää uusinnan, mutta eihän meidän Ilkka :)
Kaukot 10 -  Meni niiiiiin hienosti, kun Neri vaan osaa.
Tunnistusnouto 10 - eikä ansaittu tämäkään: kolisteli hampaillaan viereistä kapulaa ja vähän mälväämistä palauttaessa
Hyppynouto 10 - Ihan ok, tosin voisin jopa sanoa, että Nerin noutamaanlähtö lähenteli kyllä varastamista :)
Vaikutelma 10 tuomarin kommentilla: "Mitä sää jännität? Jos mulla olis tommoinen koira, mää en jännittäisi yhtään!" :D

Mulla meinaan alkoi seuraamisessa jo lahkeet vipattamaan ja ääni taisi mennä jo heti alussa ruudun seuraamaantulokäskyssä. Mitä ihmettä mä aloin jännittämään kesken suorituksen, kun en tällä kertaa ollut ennen koetta ihan soosissa.
Ja huomio: Lisää treeniä liikkurin kanssa!

Mulla oli tarkoitus siirtyä ensimmäisen voi1:sen jälkeen evl:ään, mutta kun olen lupautunut SM:iin, niin voissa jatketaan. :)
EVL ei kyllä ole läheskään valmis, kun ei ole edes aloitettu treenaamaan ohjattua noutoa, kun en tiedä, miten se koiralle opetetaan. Merkkiä ei myöskään ole treenattu, mutta se ei liene vaikeaa. Z, eli entinen idari, ei myöskään tuottane vaikeuksia.

8 kommenttia:

 1. ONNEA upeasta tuloksesta hyvälle kartturille ja osaavalle koiralle!! On se Neri hieno koira!:)

  VastaaPoista
 2. Kuten sanoin, niin tuomari oli kyllä kovin kiltti :) Ei vaatinut 10:een pisteeseen ihan kaikilta osin täydellisiä suorituksia. Seuraavassa tokokokeessa meillä on näköjään sama tuomari ;)

  VastaaPoista
 3. No mutta! Multa on mennyt tolllanen hieno juttu ihan ohi! Ihan hirveän upea tulos, mahdottomasti onnea teille taitaville tytöille :D :D :D
  Ruvetaan treenaamaan niitä evl-liikkeit - mutta vasta joskus syksymmällä...
  Harmi, ettet päässy sinne Nokain BH-kokeeseen. Laita viestiä, jos tarvit apua soittelemisessa, kokeisiin pitää alkaa soitella heti, kun aika alkaa. Tia hiukan aikaisemmin ;)

  VastaaPoista
 4. Pääsin Kangasalle BH-kokeeseen ja sinne aloinkin soittaa 1/2 minuuttia ennen - kukaan ei vastannut ja puhelu meni vastaajaan. Sen jälkeen puhelin olikin sitten varattu, tai koputti. Soitin ja soitin, lopulta pääsin läpi. Ja kello oli jo 12 yli aloitusajan, mutta oli sentään paikkoja vielä. :)
  Luulen, että Nokian paikat oli jaettu aika pitkälti jo ennen ilmoittautumisaikaa. Ei kaheksaa paikkaa muuten olisi saatu menemään 10 minuutissa.
  Olis pitäny olla suhteita! :) Olisko sua Kaarina voinu käyttää siinä hyväksi? ;) Kaikki harrastavat koiraihmiset tuntee sut! :D

  VastaaPoista
 5. Hui...Ei tossa "suhteita" voi käyttää, mutta kyllähän ne aina ensin täytetään oman seuran ihmisillä. Mutta soittorinkejä käytetään paljon ja semmoseen ilmottaudun kyllä vapaaehtoiseksi koska vaan.
  Kangasala on ihan hyvä vaihtoehto. Mervi Salonen on ihan jees, oikein kiva ihminen. Teiöllä ei ole muutenkaan hätäpäivää. Mä olen ihan otettu tosta teidän tokotuloksesta. Taitavia tyttöjä! Ja ahkeriakin: ei tollaisia tuloksia ihan tosta vaan tehdä.

  VastaaPoista
 6. Joo, ei suhteita! :D Niin arvelin, että NPKH:sta on varmaan aika monta menossa BH-kokeeseen, ettei paikkoja enää ollut paljon jaossa muille.

  Ollaan me varmaan oltu ahkeroitakin, vaikka laiska mä olen lähtemään muualle, kuin kotipihalle. Kotipihassa varmaan ollaan eniten töitä tehty, minuutti silloin pari tällöin pikkuaskelin, vaikkei tilaa ole riittäväti tarpeeksi pitkille matkoille, mutta periaate se kai tärkein on? :)
  Mutta täytyy kyllä myöntää, että Neri kyllä ansaitsee kunnian - se on tosi hyvä oppimaan ja antaa virheet ja hrmostumiset anteeksi. Mä olen ihan vasta-alkaja ja virheitä on tullu tehtyä luvattoman paljon -Yrityksen ja erehdyksen kautta opeteltu. :)

  VastaaPoista