sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Ensimmäinen ohjattu nouto :)

Mun piti mennä tänään Kyötikkälän nurmikentälle treenaamaan ensiviikolopun beehoota varten, mutta en jaksanut lähteä niin kauas. Kotipihassa tehtiin kaukojumppaa sekä ruutua ja merkkiä erikseen. Merkille meni tänään hienosti ihan oikeaan paikkaan ja ruudustakin poistin aitaverkon. Iltapäivällä mentiin Levekin kentälle.
Ensin tehtiin merkkiä ja merkiltä lähtemistreeniä namikipoilla. Sitten päätin kokeilla kylmästi ohjattua noutoa. Jätin Nerin istumaan lähetyspaikalle ja kävin laittamassa kapulat reunoihin. Keskeltä jätin pois, mutta olin siihenkin laittavinani.
Olisin tietty voinut ottaa noudon suoraan merkiltä, mutta otin kuitenkin merkin ensin - Neri meinasi lähteä suoraan viimeeksi laitetulle kapulalle. Hihkaisin takaisin ja muistuttelin merkistä. Toisella lähetyksellä meni hienosti merkille ja kävin palkkaamassa. Jätin Nerin merkille ja palasin lähetyspaikalle. Lähetys oikealle, joka oli ensin laitettu - Neri lähti vauhdilla suoraan oikealle, muisti "hae" käskyn ja kaarsi kapulalle. Kun oli tarttunut kapulaan hihkuin kehuja ja aloin heilutella lelua, Neri tuli vauhdilla kapula suussa mun luokse. Kapulasta se luopui vasta kun heiluttelin lelua nenän edessä.
Otin toisen kerran lähetyksen suoraan merkiltä vasemmalle. Nyt Neri ei tehnyt edes sitä kaarrosta, vaan paineli viivasuoraan vasemmalle kapulalle ja palautus mieletöntä vauhtia mun luokse lelulle. Neri on ihan intopiukeena, kun saa opetella uusia juttuja. Oppikohan se oikeasti tämän noin helposti?
Nyt täytyy kuitenkin ottaa enimmäkseen merkiltä ruokakupeille lähettämistä, että oppii tarkkailemaan mun näyttöä ja lähtee varmasti oikeaan suuntaan.

Sen jälkeen treenattiin ruutuun menoa. Juuri kun mun piti lähettää, tuuli lennätti ruudun reunanauhat sikin sokin. Raivostuttavaa!
Neri hakeutuu yhä aivan ruudun takalaitaan. Aiemmin palkkasin heittämällä pallon Neri yli ruudun taakse, nyt yritän heittää sen Nerin eteen ruutuun, että se orientoituisi vähän lähemmäs ruudun etureunaa.

Lopuksi otettiin vielä BH-seuraamiskaavio, istuminen heti palkataen ja maahanmeno + luoksetulo. Neri seurasi hyvässä paikassa, mutta kontakti katkeili välillä -> Kontaktireeniä lisää. Istuminen ja maahanmeno olivat molemmat nopeita. Luoksetulossa laitoin lelun leuan alle ja lisäksi kädet eteenohjaavaan asentoon. Neri tuli hirmuvauhtia ja luulin että jysähtää, mutta mainio jarrutus eteen lähes suoraan asentoon. Palkka putosi odottavaan suuhun! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti