lauantai 21. toukokuuta 2011

BH-koe läpäisty

Kangasalla tuomarina Mervi Savolainen, kymmenen koirakkoa, parina espanjanvesikoira, Neri suoritti ensin liikkeet.
Muuten meni hyvin, mutta seuraaminen oli ihan hirveää, etenkin hihnassa. En edes tiennyt, että meidän seuraaminen voi olla vielä noin kammoa!(Luojan kiitos, siitä ei ole todistusaineistoa videon muodossa) Lisäksi mä sain noottia, että käytin pari kertaa hihnaa pakotteena. Yhden kerran muistan: Neri jäi henkilöryhmässä haistelemaan yhtä "ukkelia", taisi olla Heinilän Jani, mä jatkoin matkaa ja vedin Nerin perässäni. Vapaassa seuraamisessa Neri vähän paransi. Juoksu- ja hitaan osuuden se tuli hienosti - Muuten haihatteli, kävi välillä rinnalla kontaktissa ja taas unohtui. Tuomari sanoi, että koira näytti olevan muissa maailmoissa. Niinhän tuo oli! Ei sentään mennyt arvosana puutteelliseksi :)
Istuminen oli erinomainen, maahanmeno ja luoksetulo mun mielestä erittäin hyvä. En kuullu sanoiko tuomari hyvä vai erittäin hyvä... sanoi että koira törmäsi... Ei muuten törmännyt, vaikka tuli hirveellä vauhdilla ihan kiinni muhun, oli suorassa vähän vasemman jalan puolella ja etutassu oli mun jalan päällä. Siitä suoraan perusasentoon. Mä ihmettelin, että Neri edes tuli eteen istumaan niin vähällä harjoittelulla, kun tokossa otan suoraan sivulle.
Paikkamakuu erinomainen! Jes!
Kymmenestä kolme koirakkoa reputti tottisosuuden.

Kaupunkiosuus meni hienosti. Oli kuuma ja Neri aivan kypsä. Vastaantulevan koiran se ohitti kääntämällä katseensa pois ja lisäämällä vauhtia. Ihmisryhmässä kävi vähän nuuhkaisemassa naista, jonka kanssa kättelin. Yksin jätettynä ei kiinnittänyt ohi menneeseen koiraan mitään huomiota. Tuomari sanoi lopuksi, että Neri oli koko joukon rauhallisin koira! :D
Kaupunkiosuus suoritettiin Kangasalan S-marketin parkissa lauantaipäivän häslingissä. Meille se oli vaan eduksi: Mitä enemmän häiriöitä, sitä vähemmän Neri reagoi yksittäiseen. Varis sai kyllä haukahdukset, kun ei älynnyt väistyä tieltä vaan jäi herkku nokassaan möllöttämään tien viereen, kunnes Neri oli siitä metrin päässä! Olikos tämä nyt se "suhtautuminen toisiin eläimiin"? :)

Neri ei kyllä taida olla ihan kunnossa. Maha oli taas aamulla ihan vesiripulilla. Se on perhana varmaan taas käynyt kaivelemassa ja syömässä kompostia, jonka olin laittanut ruusun ja keijuangervon juurelle katehakkeen alle. Tossa se nyt piereskelee sohvan vieressä... Hyvinkäyttäytyvä koira! :)

10 kommenttia:

 1. Aikun ihanaa!!!
  Aika moni koira kokee remmiseuraamisen ihan päiväkävelyksi... Mutta läpi on ja se on pääasia :D Olen tosi iloinen teidän puolesta!

  VastaaPoista
 2. Päiväkävelyltä se näyttikin. Hihnaseuraamista kun on tullut treenattuakin tosi vähän. - Onneksi Neri ei sentään alkanu vetämään! :)

  VastaaPoista
 3. Niin ja kiitos onnitteluista! Ei se muuten mikään läpihuutojuttu ollukkaan! ;)

  VastaaPoista
 4. ONNEA kovasti BH:n suorittamisesta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ja kiitos! :) Oli kyllä pitkä päivä - Seiskan jälkeen lähdettiin liikenteeseen ja kotiin tultiin vähän ennen kolmea.

  VastaaPoista
 6. Heips!
  Tää voi tulla toiseen kertaan, kun se ensimmäinen kommentti katos jonnekin. Kiitos siis tämän päivän bh-koe seurasta ja onnea kokeen suorittamisesta terkuin Heidi ja Aron

  VastaaPoista
 7. Heidi, samoin kiitos! Oli tosi leppoisa päivä ja meni mukavasti jutellessa. Eikä jännittänytkään niin paljon, kun sai purkaa mieltään! :D Tosi hyvä henki porukassa.

  VastaaPoista