maanantai 2. toukokuuta 2011

No, voihan ruutu!

Alkaa epätoivo iskeä tuon ruudun löytymisen kanssa! Eilen oli pakko mennä kentälle kokeilemaan, löytyykö se ruutu sieltä. Jätin koiran autoon siksi aikaa, kun valmistin ruudun. Käytin sinisiä ämpäreitä kulmamerkkeinä - Ne tuottivat viimeeksi Nerille ongelmia. Lisäksi laitoin kentälle muita tötteröitä hämäykseksi.
Ennen ruutua tein vähän muuta treeniä, sitten "ruutujuttu" vihje ja käveltiin kohti lähetyspaikkaa. Neri alkoi heti levottomaksi, pälyili ympärilleen eikä meinannut pysyä sivulla. Lähetyspaikalla heti kumara asento valmiina lähtöön. Komensin istumaan kunnolla. Hämykäskyjä - nytkähteli. Lähetin vasta, kun Neri istui kunnolla ja otti kontaktin. Lähti vauhdilla ruutua kohti, mutta kaarsi sitten oikealle ja olisi juossut ruudun ohi - Se ei kertakaikkiaan erota sinisiä ämpäreitä kentältä! :( Huusin äkkiä takaisin, koska ruudussa oli piilossa namipalkka, enkä halunnut, että Neri käy sen syömässä väärän suorituksen jälkeen. Lähetin uudelleen, juoksi rutuun, mutta pysäytyskäskystä kääntyessään heitti takapään ruudun ulkopuolelle oikealta. Vaisu "eteen" käsky ja uusi pysäytys käsky ja vapautus palkalle. Ei maahan käskyä, koska Neri menee välillä oma-aloitteisesti maahan ruudussa, vaikka sitä on otettu tosi vähän.
Välillä treenailtiin muuta, kuten tunnaria: hyvin ja seuraamista: kontakti putoili.
Sen jälkeen lähetin ruutuun toisesta suunnasta. Vihjeen jälkeen Neri alkoi tuijotella luoksetulon merkkejä. "Ei siellä! Ruutu!" ja kun katse oli oikeaan suuntaan "Hyvä!" Ja meni hienosti ruutuun ja pysähtyi keskelle. Jes!
Lisäksi tehtii seuraamaantuloa ihan erikseen - Tosi tsemppinä sivulle!
Ja kun luoksetuloa varten oli tötteröt kentällä, otettiin sitten sitäkin. Ensimmäisellä Neri kävi ennakoimaan hidastamalla, enkä antanut pysäytyskäskyä. Pysähtyi sitten ilman käskyä mokoma! Sen jälkeen otettiinkin sitten useamman kerran vauhtiluoksetuloja, väliin yksi pysäytys ja taa läpijuoksuja. Nerillä on huvittava pysähtymisvalmisilme ja jarru päällä ensimmäiselle merkille asti, ja jos ei tule pysäytystä, se kiidyttää vauhdin normaaliin. Nyt täytyy ottaa paljon paljon läpijuoksuja.
Lopuksi leikkiä, kontakti- ja käännöstreenejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti