sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Jäi vaivaamaan...

Mua jäi ihan kauheasti vaivaamaan se Nerin seuraaminen, itkettää suorastaan! Vaikea iloita BH:n läpäisystä, kun tulin huomaamaan, että Neri voi oikeasti tehdä tuon, ettei ole mukana yhtään, kun sattuu olemaan tuolla tuulella. Kun ei ollut kysymys vireen kestosta(ai minkä vireen?) tai pitkästä palkattomasta seuruuttamisesta, vaan perusasennosta lähtien se lähti ihan päin persettä. Neri tuijotteli johonkin kaukaisuuteen, siihen ei tehonnut lisäkäskytkään. Se heräili sitten vasta loppua kohti vähän paremmin mukaan.

Jotenkin meni luotto, ja itseluottmus! Mä en tajua, miten korjaan tuon. Milläs pakotat, jos toinen on tommonen - sulkeutunut olisi oikea kuvaus. Virittelyssä ei kiinnostanu pallot ja leikkiminen vaan kaiken maailman hajut. Ihan kuin olis muka juoksu tulossa. Nerillähän olisi näihin aikoihin juoksu, jollei sitä olisi sterilisoitu. 
Toivon tosiaan, että tämä olisi nyt joku jäänne hormonitoiminnasta ja menisi ohi ennen SM-tokoa.
Nyt on motivaatiokin kadoksissa, kun en tiedä, miten alan tuota korjaamaan. Nerihän osaa kyllä seurata ihan kivasti, kun mieli on kohdillaan. Millä rakennan sen niin, että se toimii kaikissa mielentiloissa, tai millä saan sen mielentilan vaihtumaan, kun se tuolle päälle sattuu?

7 kommenttia:

  1. Voihan se vaikuttaa tuo "juoksujen" ajankohta. Meidän kaverin koira on sterilisoitu, mutta sille on jäänyt sen verran kohtua tms. jäljelle että sille tulee juoksut ja se tiputtelee juoksujen aikaan.

    VastaaPoista
  2. Älä nyt suotta jää märehtimään tuota!
    Oletko sattunut näkemään Lemmikkipalstoilla Herin BH-videon? Se oli ihan järkyttävän kamalaa, mutta nykyään Heri pk-seuraa ihan hienosti ja ennenkaikkea iloisesti. Lili ei ottanut siitä kokeesta mitään pulttia. Leikkii Herin kanssa kentillä tosi paljon, välillä palkkailee tiuhaan, mutta ottaa myös pitkiä seuraamisia, joissa sitten jo vaatiikin koiralta.
    Tokoseuraaminen on niin erilaista: siinä "tapahtuu" koko ajan jotakin.
    Pidä pieni tauko ja aloita sen jälkeen PK-seuraaminen vähän niinkuin alusta: ensin käyt pelkästään leikkimässä kentällä. Ja unohda ihmeessä nyt toi BH-seuraaminen: ikinä ei enää tarvi kahta kertaa koiraa seurauttaa koko kaaviota!
    Kyllä se siitä lähtee taas sujumaan, ihan varmasti :)
    Lili voisi muuten olla sopiva ihminen antamaan neuvoja sulle.

    VastaaPoista
  3. Oho, ja hui! Jos Neri tiputtelee vielä "juoksujen" aikaan, mä vaadin kyllä leikkauksesta rahat takaisin! :)
    Kiitos Kaarina kannustuksesta. Mä yritän päästä yli - Syön suklaata pari levyä, niin kyllä se siitä! :D Ja sitten vaan uudella innolla treenaamaan.

    VastaaPoista
  4. Niin muuten, en minäkään olisi ottanut pulttia BH-seuraamisesta, jos ei SM-toko olis kolmen viikon päästä! :-/

    VastaaPoista
  5. Samaa mieltä kuin edelliset! Aronin seuruu oli ihan hirveetä vielä pari viikkoa sitten ja nyt kirjoitat mun blogissa, että se eilen seurasi, joten tämmöstä tää vaan on. Aronin seuruu parani, kun lisäsin palkkausta ja vahvistin hyvää fiilistä + yhdessä leikkiä. Että nyt vaan iloista ilmettä kehiin kummallekin :-)
    terkuin Heidi

    VastaaPoista
  6. Niin miekin tällä kokemuksella ajattelisin,et nyt vaan paljon palkkausta ja vaikka ihan lyhyitä seuraamispätkiä.
    Kyllä se Neri osaa. Ja ainakin Nipsuun on vaikuttanut nää kelien lämpenimiset.
    -Anni-

    VastaaPoista
  7. Mää teen paljon Nerin kanssa ihan lyhyttä seuraamista ja pelkää liikkeellelähtöä hyvästä paikasta ja kontaktista nopeasti palkaten.

    Täytyis keksiä joku keino "herättää" Neri, kun se on omissa maailmoissaan. Vois tietty tehdä jotain ihan sekoa, Nerinkin yllättävää, niin muut tilaa valkotakkiset noutamaan! :)

    Lämpimät ilmat vaikuttaa Nerinkin treeni-intoon tosi paljon. Mieluiten se luikkii marjapensaan juurelle makaamaan. Ei tosiaankaan ole mikään hyvä lämmönsieto.

    VastaaPoista