sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Tikit pois

Päätin napsia itse Nerin ompeluksen pois. Tikkien sisäänmeno- /ulostulokohdat alkoi ärtyä ikävän näköisesti ja yhdessä kohtaa oli jo märkää. Haava itsessään näytti hyvältä. Meinasin eilen soittaa ensin el-asemalle, mutta vastaanotto olikin suljettu pe ja la uusiin tiloihin muuton vuoksi. Päätin sitten omin päin poistaa tikit eilen. Leikkasin jokaisesta lenkistä ihon läheltä saksilla langan poikki ja lanka liukui nätisti ihosta pois. Solmukohdat oli vähän kinkkisempiä, kun olivat niin tiukalla ja uponneet ihoon. Hiustenleikkuusaksien kärki oli riittävän terävä napsaisemaan niistäkin langan poikki ilman ihon nipistelyä. Ärtyneitä kohtia olen pyyhkinyt Betadineliuoksella ja laittanut vielä Betadinevoidetta.

Ohjeessa oli, että tikit poistetaan 10 - 12 päivän päästä leikkauksesta, ja eilen oli kuluntu jo 9 päivää, joten... Huomenna olisi tikkien poistoaika el:llä ja samalla vien Hukin näytille etujalkojen kipuilujen vuoksi - Mun oma pieni tappijalka, kierokoipi koirani <3. Otan Nerinkin kuitenkin mukaan, kun ajattelin ottaa koirille samalla kennelyskärokotteen, kun sitä on liikenteessä täälläkin.

Tänään kävin pitkästä aikaa Nerin kanssa hihnalenkillä tiellä. Ensimmäisen ihmisen näkeminen sai Nerin niskakarvat pystyyn ja murinan aikaiseksi. Jaahas, tämänkin saa opettaa uudelleen, eli käveltiin linkkapysäkillä olleen pojan ohi edestakaisin, kunnes Neri ei kiinnittänyt siihen huomitota. Naapurin tuttu pikkukoirauroskin sai rähinät osakseen, mutta kun Neri oli rauhoittunut, päästin sen moikkaamaan Ossia ja vähän ajan päästä Neri jo haki toista leikkiin.
Nyt vaan täytyy pitää itse pää kylmänä, vaikka kuinka paljon potuttaisi. Liikkeelle lähdettiin vain rauhallisessa mielentilassa... eli matka taittui hitaasti. Jopa vastaan tullesta autosta Neri keräsi kierroksia, vaikkei autoa itseään yrittänytkään jahdata. Jokaisen hihnan kiristymisen jälkeen pysähdyin, seisoin, vedin syvään henkeä ja sanoin ääneen itselleni, ja vähän Nerillekin: "Rauhallisesti, r-a-u-h-a-l-l-i-s-e-s-t-i"
Leikkauskohta on vähän vielä arka. Kun Neri näki naapurin pihassa koiran ja se pomppasi penkalle ja sieltä alas, siltä pääsi vinkaisu. Sen jälkeen se unohti sen koiran ja kulki rauhallisesti! :)
Tänään mennään sitten illalla hallitokoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti