perjantai 18. helmikuuta 2011

Terhakka toipilas

Sterilisaatioleikkaus oli eilen - Meni oikein hyvin ja kotiin sain heränneen, mutta hieman pöpperöisen koiran. Kotona sitten lepäili kolmen fleescpeiton alla, mutta kuitenkin vielä tärisi.
Siitä se sitten illan mittaan piristyi ja kävi jo ulkona kakalla ja pissalla. Ruoka ei vielä illalla maittanut ja vettä ei ole vielä tähänkään mennessä juonut. Ei tosin taida tarvia, kun ihon alle kaulaan oli nesteytykseksi ruiskutettu ainakin puoli litraa jotakin. Yökin meni hyvin. Neri herätteli mut muutaman kerran alkuyöstä kävelemällä mun sängyn viereen, joten laitoin itselleni loppuyöksi sängyn olohuoneeseen Nerin lähelle.
Nyt se jo ulkoilee ja alkaa päästellä tuttuja ulinoita, kun otan talutushihnan esille! :) Ei taida haava kovin kipeä olla, kun koira häipyy oma-aloitteisesti yläkertaan nukkumaan. Ei sen tarvis yläkertaan suotta kiipeillä - Ulos ja sisälle mennessä jo joutuu aina menemään nuo kolme porrasta. Haavasta tihkuu yhdestä kohdasta verta, eikä toi portaiden kiipeily asiaa ainakaan paranna.

Mulla on valkoista trikoopötköä, josta mä leikkaan sopivan pätkän ja teen Nerille toipilaspaidan. Tuo estää sitä nuolemasta haavaa valvonnan alla, eikä tarvi pitää tötsää päässä. Valvomattomana tietysti pakko laittaa, ettei pääse repimään tikkejä.
Nerillä on olohuoneen nurkassa patja, jossa fleecepeite päällisenä. Tänä aamuna ihmettelin, miksi Neri ei suostu menemään sänkyyn lepäämään. Se vaan seisoi siinä ja haisteli yhtä kohtaa - Siinä oli Nerin haavasta vuotanutta verta. Kun vaihdoin puhtaan peitteen, Neri suostui menemään taas sänkyynsä. Hassu tyttö!

5 kommenttia:

 1. Terkkuja ja rapsut vaan toipilaalle! Toivottavasti sujuu edelleen hyvin! Ensi sunnuntaina jo treeneihin?

  VastaaPoista
 2. Kovin kipeä Neri ei ole, joten rauhallisena pitäminen on tosi vaikeaa. Kovasti tuntuu haava kutiavan ja Neri yrittää raapia mahan alustaa. Ja viime yönä se onneton oli saanut tötsän pois ja nuollut haavaa, ja vissiin vielä enemmän haavan vierestä. Haavsta viiden sentin päässä on punottava ärtynyt läntti ja yhdestä kohtaa haava punottaa. Nyt huomasin siinä vähän kosteaa, eli soitto el:lle huomenna! :( Harmitus!
  Nyt tötsä on kiinnitetty valjaisiin, niin ei varmana saa vedettyä sitä pään läpi.
  Paitojen läpikin Neri yritti nuolla, eli tötsän käyttö pakollista.

  VastaaPoista
 3. No auts - toivottavasti ei nyt haava tulehdu.

  VastaaPoista
 4. Haava ei näytä tulehtuneelta, mutta tikkien kiristämien "kukkuloiden" huiput punotti ja vähän oli turvoksisssa. Nyt turvotus on laskenu. Punainen läntti on edelleen kirkkaan punainen, mutta ei enää märkä ja on pienentynty. Taisi tulla nuolemisesta hotspot ja Betadine-liuoksella pyyhkiminen on auttanut. En katsonut enää tarpeelliseksi soittaa eläinlääkärille ja seuraan tilannetta. Hyvä säkä käy, jos tässä tosiaan leikkaushaavan tulehdukselta vältytään, kun tuli noin viereen ärhäkkä ihotulehdus.

  VastaaPoista
 5. Niin, mä voisin kyllä harkita sunnuntaina treeneihin tuloa... :)

  VastaaPoista