perjantai 4. helmikuuta 2011

Halli-, veto- ja hämärähommia

Sunnuntaina 30.1. hallissa tokot
Mitähän me tehtiin, kun siitä on aikaa. Ainakin aluksi paikkamakuu. Jätin taas damin etujalkojen väliin. Oli kuitenkin mennyt lonkalle ja kuulemma katsellut ympärilleen vähän levottomana - vieressä piippasi mäykkyuros.
Neri oli muuten aluksi tosi levollinen ja seurasi hienosti eikä kytännyt toisia koiria, joita tosin oli paikalla vain kaksi. Liikkeestä istumisessa jäi taas muistaakseni ensimmäisellä seisomaan, uusinnalla istui hyvin ja pysyi paikallaan mun kierrellessä. Piti tehdä hyppynoutoa, mutta sitten... hallin toisesta päästä alkoi kuulua erittäin kantavalla äänellä "HYPPY-HYPPY-HYPPY-PUTKI...." ja Neri sekosi. Se alkoi etsiä hyppyjä ja putken löysikin ja menasi ampaista sisään. Sen jälkeen ei treenaamista kannattanut enää jatkaa, kun koira kiljahteli jo muidenkin treeneistä. Kun toinen kenttä oli ollut jonkin aikaa hiljaa, Neri rauhoittui. Saatiin taas vähän aikaa treenattua jotain, muistaakseni luoksetulon stoppeja ja maahanmenoa. Neri pysyi yllättävän hyvin jätettäessä paikallaan ja pysähdykset oli ihan hyviä. Äkkiä se siitä "agi-sätkystä" palautui. Lopuksi taas ulkona vapaata juoksua Hiski-pojun kanssa. <3

Maanataina 31.1. vetohiihto kaasulinjan ladulla
Tosi mahatavaa menoa. Mentiin vauhdilla lähes viisi kilsaa. Vähän Neri alkoi ylämäessä jo löysäilemään lopussa, mutta kehumalla sai taas koiraan intoa. Itsekin jaksoin nyt paremmin! :) Yhdessä kohtaa Neri meni alamäessä liian reunaan juoksemaan ja jalan upotessa tasapaino häiriintyi, jolloin mä menin koiran ohi. Onneksi Neri ei kaatunut ja satuttanut itseensä. Vähän jo kerkesin säikähtää. Takaisin tullessa annoin koiran mennä omaa tahtia yhtään hoputtamatta tai innostamatta, alamäissä rauhoitin koiran menoa ja sain sen pysymään rauhallisessa ravissa. Saatiin hyvä loppuverryttely hiihtäen, niin ei tarvinu mun lähteä hölkkäileen ja saamaan selkääni kipeeksi.

Eilen illalla lenkkeillessä treenailtiin luoksetuloa, liikkeestä istumista ja kaukoja. Oli ihmeen valoisaa valaisemattomalla metsätiellä, kun katuvalot sun muut heijastuivat pilvistä. Luoksetuloa pitkällä matkalla, seisomaan pysäytys "seiso"-käskyllä - valui muutaman askelen. Myös maahan voisi mätkähtää reippaammin eikä askeltaa hassusti matalana laskeutumisen aikana. Liikkeestä istumaan kerrankin ekalla. Kehut ja palkkaus heti istumisesta. Kaukoissa kokeilin koko litannian reilun 5 metrin päästä. Siirtyi n. 20 senttiä eteenpäin. En nähnyt kunnolla, mutta taisi ainakin seisomaan noustessaan vähän edetä, ja tietty se Nerin vaikein sei-maa tuli vähän eteenpäin.
Sisällä ollaan treenailtu kaukoja läheltä, mutta se seisomasta maahanmeno paikallaan tuntuu olevan Nerille jo fyysisesti mahdotonta... ilman namia etujalkojen välissä! ;)
Kotipihassa ollaan treenattu kerran ruutua ja pari kertaa tunnaria. Ruudussa edelleen Neri menee helposti ihan vasempaan laitaan - olen nyt jättänyt lelua ruutuun oikealle puoliskolle. Ei Neriä lelu ruudussa juuri kiinnosta, mutta on se kuitenkin ohjannut koiraa jäämään keskemmälle. Välillä olen käyttänyt myös nameja alustan päällä ja ne Neri kyllä syö. Tunnarissa kerran kapulat on vienyt Arttu ja kerran Lassi. Neri hämääntyy, kun muissa kapuloissa on oman perheen jäsenen haju ja on tuonut ensin väärän muistaakseni molemmilla kerroilla. Hallissa vieraan vieminä ei ole erehtynyt, eli täytyy saada kapuloihin vierasta hajua.

Tänään tyhjensin Nerin anaalirauhaset, kun se vähän haiskahti ja nuoli peppuaan. (Oli muuten sitten kumihanskat käsissä ;D) Toinen puoli tyhjeni tosi hyvin, toinen ei tainnut oikein kunnolla. No sen jälkeen se haiskahti vähän enemmän, kun taisi nesteitä valua karvoille. Mun oli pakko pestä koiran peppu, joten päätin pestä saman tien koko koiran. Kyllä se on nyt puhtoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti