lauantai 5. helmikuuta 2011

Metsäretki

Lumessa pohmuten Siisjärven nuotiopaikalle - Minä lumikengillä ja Neri ihan omin pikku tassuin, ja upottiin kumpikin suunilleen yhtä paljon. Hanki kantoi sen verran, että varovasti kävellen kengät upposi kymmenisen senttiä. Tosin välillä sitten mentiin haaroja myöten, ja välillä polvilleen, kun kengän etuosa otti lumen välissä olleeseen jääkerrokseen. Sieltä oli sitten vaikea nousta ylös, kun ei saanut kädellä tukea mistään.
Sain makkaran paistoa varten märistä puista jopa aikaiseksi tulen, jota kehtasi nimittää nuotioksi. Mulla ei ollut mukana mitään sytykettä, joten askillinen tulitikkuja siihen meni. Ja lopulta poltin askinkin sytykkeenä, että sain riittävästi lämpöä märkien puiden syttymiseen. Taisipa aikaakin vierähtää lähes tunti, mutta mä olin päättänyt paistaa makkaraa! :) Neri seisoskeli kiltisti vieressä tai tutki lähiympäristöä kaikessa rauhassa. GPS-paikannin näytti, että matkaa kotiin on 1,8 kilsaa(linnuntietä). Mepä saatiin edestakasmatkaan kulutettua aikaa neljä tuntia! :)

Kotiin tultua päätin treenata Nerin kanssa vähän ruutua, ainakin liiat energiat kulutettuna. Ruutu nauhoineen - Neri todella upeasti keskelle ruutua kaikki neljä kertaa! Palkkana lentävä narupallo. Kertaalleen otettiin loppuosaa ja kun pihassa ei ollut riittävästi tilaa, kävelin välillä paikallani. Ensin Neri nousi lähtöön mun vilkaisusta, josta palautus maahan. Sen jälkeen vilkuilin koiraa tarkoituksella, että oppii pysymään paikoillaan vaikka pyörittelisin päätäni. Kävin palkkaamassa paikallapysymisestä ja lopulta "seuraa"-käsky - Tuli ilman kaarrosta hyvin seuraamiseen.
Liikkeestä istumiset - hyvin, seuraamista ja askelluksia hyvällä asenteella.
Nerihän taitaa olla parhaimmillaan loppuunväsytettynä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti