sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Hieno hakutreeni

Vaan, kylläpäs saatiin metsässä aikaa vierähtämään
Aloitettiin kymmeneltä, ja kotiin lähdin ajamaan lähes puoli kolme. Aikaa taisi kyllä mennä rupatteluun alussa, rupatteluun lopussa, ja rupatteluun siellä välilläkin :) Mutta hakutreenit on sosiaalinen tapahtuma...
Koirakoita oli kuusi ja Neri oli toiseksi viimeinen, eli ehtinyt kerätä autossa intoa muutaman tunnin. Innokkaasti Neri sitten toimikin, kun edellisellä kerralla ensimmäisenä koirana meno oli melko vaisua.
Viisi maalimiestä: etukulmat ääniavuilla. Ensimmäinen tiheässä kuusikossa, äänen Neri kuuli hyvin, meni suoraan vähän matkaa, kaarsi vähän eteenpäin ja alkoi pomppia hakien katseellaan, funtsi hetken, meni sitten kuusikkoon. Jonkin aikaa meni, ennen kuin koira kuului saapuneen maalimiehelle.
Toisen maalimiehen ääniapu taisi mennä ohi koiran korvien. Neri lähti melkein heti etenemään alueella, joten kutsuin takaisin. Pieni neuvottelu suoraan menemisestä Nerin korvaan kuiskien ennen uutta lähetystä ja lähti oikeaan suuntaan, haki lopulta vähän siksakaten maalimiehen, mutta hyvin haki! Ja mm oli Nerille uudenlaisessa piilossa, suojapeitteen alla, mitä Neri ei vähääkään hätkähtänyt.
Seuraavat kaksi valmiina piiloissa, ei ääniapuja. Neri haki molemmat edeten siksakaten noin kymmenen metrin aluen laidasta laitaan alueen perälle ja maalimiehelle asti. Tyyli se on kai tuokin! :) Viimeinen mm taas ääniavulla, meni hyvin. Koko treeni meni kokonaisuudessaan hienosti, vaikkei pistot niin suoria ja oikeaoppisia olleetkaan. Neri haki hyvin ja ennenkaikkea innokkaasti, eikä mitään puhkumista ja epäluulon ilmaisuja ollut havaittavissa. Alussa vaan kiljui ja ulisi ylikierroksilla.

Nerille on muuten viimeaikoina tullut ärsyttävä tapa pitää turhaa ääntä, vähän kuin sakemannien ujellusta. Lenkillä, etenkin alkumatkasta, treenikentälle tullessa, hakutreeneihin tullessa, autosta poistuessa missä tahansa... Rasittavaa! No, ehkä mun täytyy ajatella, että Neri on vaihtanut murinan ja puhkumisen ulinaan, ja se voi olla sosiaalisesti hyväksyttävämpää ulkopuolisten silmissä, ja korvissa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti