lauantai 10. maaliskuuta 2012

Sehän oli nastaa

Toko kaivettiin naftaliinista
Päivänä muutamana olen yrittänyt herätellä itselleni motivaatiota toko-teeneihin, kun ei millään huvittaisi. Tänä aamuna sitten jostain sain innostuksen ja treenikassin ja koiran kanssa omaan pihaan verestämään tokotreenailua. Olipas kivaa pitkästä aikaa ja Nerillä hyvä draivi päällä!
Tunnaria neljällä kasalla, jossa kapuloita 6-10 kpl. Neri toi joka kerralla oman, reagoikin nopeasti. Jännästi se tarkasti kasat ensin kauempaa selvittäen pikaisesti, missä kasassa oma on ja siinä sitten alkoi vasta tehdä tarkempaa erottelua.
Seuraamisen alkeita - alkaen sivulla kontaktissa olemisesta. Siitä vapautus palkkakipolle. Liikkeellelähtöjä - monesti kontakti tippui lähdössä, mutta toistoilla alkoi pysyä, josta vaputus palkalle. Käännöksissä myös kontakti tippui aluksi, mutta saatiinpa pari hienoa kontktikäännöstäkin.
Merkkiä ja merkiltä lähetystä vasemmalle ja oikealle - Merkillä ensin namipalkka, lopuksi lentävä lelupalkka. Merkiltä lähetyksiä palkkakipoille. Tosi hyvin kuunteli/tarkkaili näyttösuuntaa.
Ruutuun lähetyksiä lyhyeltä matkalta. Huippua! Hienosti löytyi paikka ruudussa treenitauosta huolimatta, ainakin noin lyhyeltä matkalta.
Noutokapulan hakua ja palautusta eteen. Palautuksen eteentuloon voimakas käsiohjaus. Ilman käsiohjausta tuli uudesta käskystä huolimatta vanhasta tottumuksesta suoraan sivulle. Tässä meillä riittää työsarkaa, että saadaan iskostettua pk-nouko koiran kaaliin.
Lopuksi vielä kaukoja n. 5 metrin matkalta. Hyvät vaihdot. Sei-is ja sei-maa -vaihtoja onkin treenattu sisällä aina silloin ja tällöin.

Pawtrekkeilyä
Hain viime maanantaina Pawtrekkerin ja pojat kävivätkin sitä heti Nerin kanssa kokeilemassa Vanattaran kevyenliikenteenväylällä. Molemmat vaan kyytiin ja menoksi! Oli vähän hurjan näköistä. Olivat kuulemma kaatuneetkin - eräs naapuri tiesi "kannella"! :)
Kävin itsekin jo kokeilemassa, mutta mua kyllä hirvittää liikaa jäisellä tiellä. Luminen sivutie sopi mulle paremmin, kun siinä pyörä rullaa huonommin, joten vauhti pysyi hillittynä. Siltikin.... :D
Mun veto päättyikin pää penkassa ja sain kivan mustelman, kun pyörä nuljahti ja kaatui ja mä iskin reiteni pyörän sarveen, kun loikin sen yli.

Lassilla on parempi tatsi kaksipyöräiseen, kun koko talven ajelee pyörällä kouluun:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti