lauantai 24. maaliskuuta 2012

Etsimistä ja vähän tokoa

Esinetreenit tänään aamupäivällä Sääksjärvellä
Alue lumihangessa n. 40x50 - Kaksi kertaa kolme esinettä heitetiin Nerin nähden samalle linjalle eteen keskelle ja taakse. Aluksi Neri lähti innokkaana, registeröi etuesineen, jarrutti, tarkeni, löysi ja toi. Hieno alku! Sen jälkeen löysi takaesineen nopeasti. Keskellä olikin vaikea, muovia olevat "lasit", jotka olivat kyllä kirkkaan vihreät ja olisi luullut erottuvan hangesta.
Neri meni läheltä, mutta ei reagoinut, etsi toiseltakin kaistaleelta, välillä jopa alueen ulkopuolelta. Lopulta Nerin hermo petti ja se alkoi vinkumaan, jäi seisoskelemaan tai söi lunta. Astuin harvakseen alkeleita eteenpäin alueelle, jolloin Neri vähän aikaa muka haki. Lopulta näin itse esineen ja näin senkin, että Neri käveli pari kertaa suoraan yli, muttei registeröinyt ollenkaan hajua. Lopulta sai hajun ja alkoi kiertää kohdalla, jälleen ihan esineen yli kävellen, haisteli jopa puuhun. Alkoi musta näyttää jo toivottomalta, mutta lopulta Neri etsi esinettä maasta ja löytyi sentään. Huh!
Toiselle kaistalle helpommat esineet. Jälleen Neri haki reippasti kaksi, mutta sen jälkeen alkoi haahuilu. Jouduin lähettämään innostaen uudelleen. Lopulta kolmaskin löytyi.
Otettiin vielä hetsaten yksi esine, että jäisi hyvä mieli, meille molemmille! :)

Iltapäivällä tarkkuus ja pudotettu, ja uudelleen esineitä
Pongasin aamupäivällä treenipaikan lähellä sulaneen alueen rinteen päällä, joten sinne tarkkuusruutua tekemään. Neri sai katsella sivummalla, kun tallasin alueen. Laitoin samantien kaksi esinettä ruutuun, muovisen "napin" ja metallinapin. Heti alusta lähtien Neri alkoi käymään aluetta rauhallisesti ja tarkasti läpi.
Ensin löytyi mentallinappi vasemmalta keskeltä, Neri toi nätisti napin mun käteen ja sai namipalkan. Muovisen esineen läheltä Neri oli pari kertaa mennyt ja mun mielestä se myös registeröi sen, mutta ei malttanut jäädä tarkentamaan riittävästi. Se olikin aika vaikea, pieni - noin sentin leveä ja pitkä, ja oli lisäksi kannon takana pienessa painaumassa lähellä kulmaa. Lisäksi kulmassa oli keppi merkkinä ja siinä taatusti mun hajua. Luulin jo ettei Neri millään löytäisi esinettä, mutta sepä oli sitkeä ja tarkka ja etsi sen!

Metsäautotiellä otettiin pari kertaa pudonneen esineen hakua. Neri seurasi nätisti vierellä, mutta kontakti ei tahtonut pysyä, kun ympäristöä piti tarkkailla. Lähtee hienosti hakemaan ilman käsiapua. Ensimmäisellä kerralla hidasti palautuksessa vauhdin lopussa kävelyksi, joten piti ottaa toisella kerralla juoksuaskeleita taaksepäin ja palkata heti damitaistelulla.

Lopuksi otettiin aamupäivän esineruudussa esineiden etsintää hetsaten. Ensin taistelin Nerin kanssa huopatossusta, jätin Nerin etulinjalle ja kävin heittämässä tossun taka-alueelle. Neri lähti innokkaasti, mutta jäi junnaamaan mokoma mun jälkiin. Hyvin se teki töitä kuitenkin ja löysi ihan kivasti. Palkkasin lelulla. Taistelun aikana heitin tossun etualueelle ja lähetin Nerin suoraan taistelusta hakemaan - Hyvällä vietillä meni. Kolmannen esineen, mun hanskan, kävin taas heittämässä Nerin odottaessa. Ennen lähetystä otettiin taas kunnon matsi lelulla, ja kun Nerin ote lelusta irtosi, lähetin sen siitä suoraan hakemaan hanskaa. Innokkaasti meni, löysi ja juoksi vauhdilla takaisin. Palkkasin suoraan vauhdista lelulla.

Tästä lähin palkkaan Nerin esineruututreeneissä lelulla taistelemalla - Ruokapalkka laskee Nerin vietin niin alas, ettei intoa riitä. Vaikka Nerillä onkin nykyään aina nälkä, ruoka ei ole sille riittävä motivaattori! Raju kiskomistappelu on aina hauskaa! :)

Tokoa
Viikolla pikaisesti omassa rauhassa Levekin kentällä. Neri toimi hienosti.
Ohjatun merkkiä ja pari hakuakin. Ei edelleenkään leikkinyt kapulalla -Jesss! Saa nähdä kestääkö tämä vielä sen, että muita koiria on lähettyvillä. Täytyy mennä varmaan yhteistreeneihinkin välillä.
Hyppynoutotreeniä paikallaan odotuksesta palkaten, sekä pari noutoakin. Ihan hyvin toimi tässäkin muuten, mutta taisi joku äänähdys päästä liikkeelle lähdössä.
Lopuksi seuraamista, lyhyttä pätkää, sekä vähän pidempääkin vedätystä, käännöksiä ja pysähdyksiä lelupalkalla. Kovasti Neri yritti olla mulle mieliksi ja pysyä kontaktissa. :)
Kotipihassa on myös otettu seuraamisen alkeita. Hieman on tullut edistystä kontaktin pitoon.
Seuraamisesta täytyisi jotenkin saada Nerille hauskempaa, kun se tuntuu olevan sen mielestä ihan tylsää. Pelkkä lelupalkkaus ei riitä. Täytyy varmaan yrittää itse olla vähän vähemmän tylsä :) Ongelma taitaakin olla siinä, että minunkin mielestä seuraaminen on ihan tylsää! :-/

2 kommenttia:

 1. Moi! Olettepas te olleet ahkeria! Toi lelupalkkaus esineruudussa on varmaan hyvä ajatus. Sille voisi jopa viedä niitä omia leluja sinne etsittäväksi. Tai niin, että ensin se saa hakea jonkun "oikean" esineen ja sitten lopuksi viedään vielä se oma lelu haettavaksi ja sit kunnon repimiset.
  Ne muovilasit oli kyllä sikavaikeet. Älä laita nyt mitään tollasia Nerille, ettei tapeta sen intoa.
  Kun lumet sulaa, voitaisiin tehdä yhdessä noita EK-juttuja.
  Mä olen nyt seuraamisessa keskittynyt pelkästään Hiskin mielialaan ja koittanut järjestää sille kaikenlaisia ylläreitä. Ainakin on ollut hauskempaa...

  VastaaPoista
 2. Se huopatossu olikin Nerin oma rakas lullukka, mitä se kantelee! :) Se ei ehkä kyllä ollut repimisleikkiin hyvä, kun Neri kantelee sitä aina niin hellästi! :D
  Joo, jätetään vaikeat esineet myöhemmälle, kun Nerillä on jo rutiinia ja selvät sävelet esineruudussa.

  VastaaPoista