lauantai 17. maaliskuuta 2012

Esinetreenit

Pitkästä aikaa metsätreenit - Etsittiin esineitä.
Neri oli mukana tallaamassa aluetta ja jäätiin siitä suoraan treenaamaan. Nerin nähden heitettiin samalle linjalle kolme valkoista esinettä(eivät erottuneet silmillä lumesta) 20x50 m:n tallatulle alueelle. Neri etsi rauhallisesti - Ensin haki takaesineen, sitten edestä patalappu ja viimeeksi keskellä oleva näppylähanska, joka olikin vähän aikaa vievempi. Etuesineenkin taisi haistaa ohimennessään, mutta takaesineen imu oli liian vahva - oli jäänyt parhaiten muistiin, kun oli viimeeksi viety.
Muiden koirien treenauksien jälkeen Kaarina vai vielä Neriltä "salaa" yhden esineen Heta-hoffin kanssa. Ensin Heta oli saaanut etsiä esineen, jotta saatiin siihen vieraan koiran kuolat. Neri nousi melkoisesti kierroksille Hetan jäljistä, vaikka itse Heta sai rauhassa kulkea näköetäisyydellä.(Heta on varmaan tehnyt eleillään Nerille selväksi, ettei halua tätä lähelleen tai edes katsovan suuntaansa, koskapa Neri niin kiltisti käyttäytyi :D)
Alueelle mennessä Neri paineli kuono maassa ja taisi vähän äänähdelläkin. Nyt ei etsimään lähtö ollut rauhallinen ja selvästi Nerillä ei ollut selvillä, mitä se oli tekemässä. Taisi enemmän juosta toisten koirien jälkiä ja meni alueen ulkopuolellekin jälkien perässä. Välillä seurasi mun jälkiä, jotka jäivät metsään kauas alueen ulkopuolelle Roi-bortsun treeneistä. Piti vähän muistulella, mitä oikeasti oltiin hakemassa ja ohjata omalla liikkeellä Neriä oikeaan suuntaan. Lopulta Neri tuli lähes vahingossa esineelle ja onneksi sentään bongasi sen ja toi mulle. Olisi ollut masentavaa, jos olisi vaan kävellyt yli huomioimatta esinettä ollenkaan! :) Hetan kuola esineessä ei tainnut haitata.
Lopuksi Neri pääsi vielä Hiskin kanssa juoksentelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti