lauantai 16. huhtikuuta 2011

Treenilöitä

Tänään vedettiin Nerin kanssa koko VOI-setti LeVeKin kentällä. Oli aikas kuuma ja oltiin käppäilty sitä ennen Raholassa pari tuntia. Neri suoritti liikeet meko alhaisessa vireessä. En edes jaksanut ruveta nostattamaan koiraa.
Paikkamakuu sillä aikaa, kun rakensin ruudun, hain varastosta hyppytelineen ja laitoin luoksetulon tötsät. Neri makasi rauhallisena. Oli mennyt lonkalle.
Seuraamisessa yritti välillä vähän liikaa ja nojaili. Juoksuosuudelle sain nyt hyvän rytmin ja Nerikin kulki pomppimatta. Palkkasin välillä. Muiden liikkeiden välillä vai silitys ja sanallinen kehu.
Liikkeestä istu mun mielestä hyvin. En kyllä tiedä, kuinka hitaasti tai nopeasti Neri istuu.
Luoksetulossa yllättävän hyvät stopit. Taisi kyllä alkaa vähän ennakoimaan seisomista hidastamalla kiihytyksen jälkeen vauhtia.
Ruutu meni loistavasti - Ainakin se osuus, minkä pystyin huomioimaan. Siitä en voi olla varma, kuinka paikallaan Neri ruudussa makasi.
Tässä välissä käytiin juomassa, kun kentällä oli suorastaan helle.
Hyppynouto muuten hyvin, mutta kapula pyörähti jaloissa kerran.
Metallissa kapula jäi pystyyn ja Nerillä oli hieman vaikeuksia sen nostamisessa. Otin uudelleen - Hyvin. Palautusvauhtia vaan saisi tulla lisää. Sitä aletaan nyt työstämään.
Tähän väliin kaukot. Järjestys S-I-M-I-S-M. Ensimmäisessa seisomaan nousussa pompsahti eteenpäin, kuin luoksetuloa tehdäkseen, ennen kuin muisti, mitä olin sanonut. Sanoin "seiso" liian innostavasti, kun Nerin keskittyminen näytti olevan... jossain muualla. Otettiin alusta uudelleen. Nyt teki todellllllllla hyvät vaihdot. Jopa S-M työsti taakse.
Tunnari meni myös hyvin, vaikka viereisellä tiellä oli länsiylämaanterrieri emäntineen katsojana ja Neri tuijotti niitä. Hihkuin jo oman nostosta.
Hyvää rauhallista työskentelyä... paitsi se kaukojen eka pompsahdus. Neri osaa kyllä liikkeet ja pystyy näköjään tekemään ilman välipalkkaustakin, mutta saas nähdä mitä kokeessa tapahtuu! ;)

Torstaina oltiin Sulkavuoressa hakuilemassa. Nerille viisi maalimiestä, kaikilla ääniapu ja ensimmäisen menon Neri lisäksi näki. Neri oli tosi innoissaan jo autolta tullessa ja lähti maalimiehille niin, että loska lensi. Neljännelle lähetin koiran ihan vinoon, kun kuulin, että ääni olisi muka tullut vinosti oikealta, ja Nerihän lähti tasan sinne, mihin huitasin. Löysi kyllä mm:n pienen kaarroksen jälkeen.
Treenien jälkeen ammuttiin kolme kertaa-Toisesta Neri kääntyi katsomaan paukun suuntaan. Lopuksi Neri pääsi Luka-bortsun kanssa temmeltämään - Ja kyllä nuo juoksivatkin. Vanha rottisrouva Sanni tuli jossain vaiheessa mukaan ja yritti pistää "kakaroita" järjestykseen. Neri kunnioitti kummasti Sannin komentoa ja pysähtyi ärähdyksestä, vaikka olisi vallan mainiosti päässyt juoksemalla karkuun, jos olisi halunnut! :D

Ja tiistaina käytiin LeVeKin kentällä tokon yhteistreeneissä. Nerillä oli tosi hyvä tatsi päällänsä. Kaikki meni putkeen: ruutu, nouto, hyppynouto... Toko alkaa pikkuhiljaa olla meidän mielestä oikein mukavaa! :) Ja Neri on lopettanu ääntelyn. Ei edes hyppynoudossa vinkunut tai ulvahtanut liikkeellelähtiessä.

Huomenna on taas kisamaiset tottistreenit tiedossa. Ajattelin tällä kertaa vetää Nerillä BH-seuraamiskaavion sekä hihnassa että vapaana. Katsotaan, kuinka pitkälle Nerin keskittyminen riittää... vai onko sitä mahdollisesti alussakaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti