maanantai 4. huhtikuuta 2011

Sunnuntain treenit

Aamulla oli tarkoitus ottaa hakutreeniä maankaatopaikalla mutta oli sen verran kuraista, että jätettiin väliin. Nyt odotellaan, että päästään metsään. Sula lumi, sula!
Oltiinkin sitten Pirkkahallin hiekkaparkissa treenaamassa tottis-tokoa. Kävin ennen  muiden tuloa Nerin kanssa kävelyllä Pirkkahallilla. Jotku shoppailumessut siellä oli meneillään ja parkkipaikalle tuli autoja ja ihmisiä. Neri oli tosi cool! Vähän otettiin toisella vapaalla parkilla seuraamista ja jäävät pari kertaa. Maahanmenossa jäi taas ensin seisomaan, toisella kerralla hyvin. Luoksetulo pari kertaa, kun ekalla yritti käsiohjauksesta huolimatta tulla suoraan sivulle.
Muiden saavuttua otettiin ensin paikkamakuu, samalla kun Hiskiä leikitettiin ja seurautettiin juosten. Neri pysyi hienosti paikoillaan katsellen kiinnostuneena mutta rauhallisena Hiskin touhuja. Takapalkka.
Pienen tauon jälkeen treenattiin kontaktiseuraamista ja henkilöryhmää, jossa kolme henkeä. Palkkasin leikillä kontaktista ennen henkilöryhmää, ryhmässä liikkuessa ja pysähtyessässä hyvästä perusasennosta. Neri oli oikein tsemppinä. Ihmiset ei ollet häiriöksi, mutta kentälle tehty ruutu kiinnosti kovasti. Päätin palkata Nerin lopuksi ruutuunlähetyksellä, kun ruutu näytti niin kiinnostavan. Hienosta henkilöryhmäkierroksesta käveltiin ruutuunlähetykseen, annoin "ruutujuttu" vinkin ja Neri lukitsi katseensa ruutuun, lähetin, Neri lähti vauhdilla... ja alkoikin sitten etsiä maasta jotain päätyen lopulta paikkaan, jossa paikkamakuun palkka oli ollut. "Ruutuun"-käsky uudelleen parikin kertaa, ennen kuin löysi perille. Mutta meni kuin menikin ruutuun! :) Uusinnalla juoksi suoraan ruutuun ja pysähtyi hienosti. Menin ruutuun palkkaamaan namilla ja leikillä.
Toisella kierroksella treenattiin ruudun loppuosaa, tai loppujen lopuksi vain makuulla pysymistä. Olikin tällä kertaa Nerille vaikeaa. Nytki ja nytki, ja lihakset tärisi jännittyneisyydestä. Tehtiin sitten niin, että muut palkkaili Neriä paikallaan pysymisestä mun hortoillessa edestakaisin kauempana. Lopulta alkoi hieman rentoutua. Tätä treeniä täytyykin nyt tehdä enemmänkin kaverin kanssa, kun itse ei kauempaa näe, onko koira oikeasti ihan paikoillaan. Seuraamaantuloa treenataan tästä lähtien ilman makuutusta, jotta ei ala ennnakoimaan.

Illalla viimeinen hallitoko. Paikalla yksi bordercollie, joka meinasi aiheuttaa Nerille paineen nousua ja jouduin kieltämään Neriä tuijottelemasta.
Paikallamakuussa oli lopussa mennyt lonkalle kytätessään takaansa toiselta kentältä kuuluvia agitreeniääniä.
Ruutuun, matka n. 20 m, meni ensimmäisellä hienosti ja pysähtyi kekskelle käskystä. Pallopalkka. Myöhemmin ruutu uudelleen vähän lähempää, myös hyvin.
Tunnari liikkurin kanssa. Ensimmäisellä kerralla paljon kapuloita oma siellä jossain. Neri teki hyvin töitä ja toi oman. Toisella kerralla kapulat kellotauluna. Neri kävi ympyrän läpi, oli ottamassa oman, epäröi, haisteli uudelleen, otti taas oman suuhun, pudotti, haisteli ympyrän läpi vielä varmaan kahteen kertaan... ja lopulta toi väärän. Menin vielä tyhmänä lähettämään uudelleen, mutta keskeytin homman, kun Neri oli aivan pihalla. Otettiin kaikki kapulat uudet, vain kolme + oma. Nyt Neri otti heti oman sen kohdalle tultuaan. Heti kehut ja leikki päälle, ei luovutusta.
Tänä aamuna sitten yht'äkkiä hoksasin, mikä siinä tunnarissa meni vikaan. Itse tyhmä ääliö sen mokasin - Otin omaksi kapulaksi yhden niistä muista, joihin liikkuri oli koskenut(kun oon tottunu kotona ottamaan, kun niihin on koskettu vain pihdeillä) ja pidin sitä vielä vain vähän aikaa, ja oikeassa kädessä, jossa ei edes ole Nerin oman kuolan hajua! Neri rupesi sitten epäröimään, kun kaikissa oli se sama vieras haju. Tätä virhettä en kyllä enää toista!
Kaukoja vielä lopuksi. Yritettiin vähän kauempaa... ja huomaa, ettei näitä ole treenattu vähään aikaan - Neri tuli seisomaan noustessa askelia eteenpäin - Jumpattiin vähän lähikaukoja muistutukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti