tiistai 5. huhtikuuta 2011

Rullaa ja tokoo

Sain Lassin houkuteltua mukaan rulla-treeniin, mutta omasta kotipihasta kauemmas se ei suostunu lähtemään, joten ei kummosta treeniä saatu aikaseks. Neljä kertaa rullan haku ja näyttö. Lassi oli näkyvillä, paitsi viimeisellä vähän piilossa. Neri oli intoa piukassa ja pomppasi tosi rajusti rullalle, etenkin pari ekaa kertaa tais Lassi oikein kaatua. Vierailla maalimiehillä tuskin tulee tätä ongelmaa! ;)
Ensimmäisellä kerralla yritti vielä, että Lassi alkais leikkiä rullalla sen kanssa, kun Lassi oli vähän aiemmin riehunu Nerin kanssa narupallolla. Mä huikkasin "tuo saijalle", ja heti se tuli rullan kanssa. Muilla kerroilla otti heti rullan. Hyvin tuli joka kerta vierelle ja pudotti rullan vasta käskystä. Näytöille hirveellä vauhdilla ja palkaksi narupalloleikkiä.

Tokoa Levekin kentällä. Pari koiraa edellisestä ryhmästä oli vielä paikalla ja otettiin niiden kanssa paikallamakuu - Liikkuri käveli koiren lomassa. Neri pysyi hyvin asennossa, kunnes liikkuri lakkasi häiritsemästä. Rentoutuessaan se laskeutui lonkalle.
Kilpailevien ryhmässä me oltiin Nerin kanssa aluksi ainoat ja saatiin ohjaajan kaikki huomio. Tehtiin seuraamista käskytettynä - Vasemmalle täyskäännöksessä Neri kääntyi tosi huonosti, juoksussa paketti vähän hajosi välillä ja lopussa nojaili välillä aika raskaasi. Harjoiteltiin sopivaa juoksuvauhtia ja -rytmiä, ettei Neri ala pomppia. Sain hyviä vinkkejä.
Kaukot otin aika läheltä, Neri oli kuitenkin hieman levoton - liikkui eteen sekä sivuttain. Uusinnalla vähän paremmin. On jäänyt vähiin kaukojen treenaus, eli näitä täytyy taas alkaa jumpata enemmän.
Luoksetulon stoppi kertaalleen takapalkalla. Pysähtyi riittävän(koiran koulutuksessa ei kuullemma saa käyttää tätä sanaa :D) nopeasti mun makuuni ja vapautin pallolle. Ohjaaja sanoikin, ettei siitä vauhdista paljon nopeammin voi pysähtyä. Mä en taaskaan muistanu kutsua tylsästi, vaan hihkaisin luoksetulokäskyn innostavasti.
Kentällä paljon leikkiä ja riekkumista, ja lopuksi paikallaanmakamisharjoitus mun käyskennellessä ympäriinsä, ruokapurkkipalkka Nerin takana. Vapautin palkalle kaukaa. Parkkipaikalla otin vielä seuraamaan tuloa. Ekalla kerralla meni Nerillä vähän pitkäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti