torstai 6. tammikuuta 2011

Yhteenvetoa ja tavoitteita

Laiskana ja hitaana kirjoittajana kopsaan holsku-foorumille kirjoittamani jutut
Viime vuoden yhteevetoa:
Mä en uskaltanut laittaa meidän tavoitteista mustaa valkoiselle, mutta mielessä olleista:
- tokossa ollaan menty yli odotusten - Tavoitteena oli uskaltautua kokeeseen ja nyt on plakkarissa TK2. Loppuvuodeksi suunniteltu VOI-kokeessa käynti jäi, kun en uskaltanut ajoissa ilmoittautua kokeeseen - paikat meni nopeasti.
- agissa tavoitteena oli päästä kesällä treeniryhmään ja se toteutui - Talvella jäätiin agitauolle.
- BH -kokeeseen (ja tottiksen) treenaus on jäänyt, ja BH:n kaupunkiosuus voisi tällä tasolla tehdä tiukkaa.
- hakuilussa tavoitteena oli saada koira ihmissosiaaliseksi - ehkä vähän auttanut... Koiran epäluuloisuus on hidastanut kehitystä etsimisessä, mutta mun laiskuus ja treenikaverin puute ilmaisun opettelemista varmaksi ja ottamista mukaan metsään. Epäilen, päästäänkö tässä lajissa koskaan koekelpoisiksi.
- esineruutu on vaiheessa, esinemotivaation herättely on jäänyt suunniteltua vähemmälle
- canicrossin SM-kisat oli suunnitelmissa koirakolla poika+Neri, mutta en saanut aikaisiksi liittyä VUL:in alaiseen suraan. Lisäksi tarvittais treeniä toisten koirien kanssa juoksemisessa, kun sitä ei ole vielä edes päästy kokeilemaan. Ensi vuonna sitten...
- remmikäyttäytyminen ja toisten koirien ohittaminen oli tarkoitus saada sujuvaksi, rauhalliseksi, seesteiseksi... mutta ei se olekaan niin yksinkertaista, kun luulin.

Ja vuoden 2011 tavoitteet kirjataan mustana valkoiselle ja loppuvuodesta sitten katsotaan, mitä on saatu tehtyä ja mikä on jäänyt :) 
-Tokossa VOI luokasta ykköstulos ja jokunen osallistuminen kokeisiin EVL:ssä
-Haussa ohjaajalle sekä koiralle kehitystä etsintätekniikassa sekä hakualueella liikkumisessa. Ilmaisun ottaminen mukaan metsään etsintään. Esineruutua treenataan järkevämmin ja Nerin esinemotivaatiota lisätään. Aletaan treenaamaan myös tottisjuttuja, kun nyt on jänyt pelkkään tokoon, ja BH-koe keväällä.
-Aglityn treenaamista jatketaan kesällä, tavoitteena pitää hauskaa, kehittyä itse ohjaajana ja saada parempi hallinta koiraan.
-Vetohommissa tavoitteena päästä tänä talvena valjakkohiihtokisoihin. (koiran leikkaus helmikuussa saattaa estää meitä osallistumasta lähialueen karkeloihin, enkä mä satoja kilometrejä aio matkata) Pulkanvedossa harjoitetaan Neri hyväksymään vieraat lapset kyytiläisiksi. Kesällä pidetään vetointoa yllä bikejoringilla ja canicrossilla - Kisat niissä taidan unohtaa.
-Jälkeä ja/tai mejää voitais alkaa myös treenaamaan(pitäiskö oikein luvata?).
-Arjessa ohitukset sujuviksi: Minä lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että ensi vuonna Neri ei enää rähise hihnassa... tai sit mä olen ihan onneton sätöstelijä! :banghead: :oops: :D
-Vielä kauneuspuoli -Yritän saada itseni pakotetuksi viemään Nerin näyttelyyn - Jos vaikka sais sille vielä sen kolmannen sertin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti