sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Toko ja hankilenkki

Sain viimein aikaseksi treenata Nerin kanssa tokoakin, perjantai-iltana Hakkarin koulun parkkipaikalla pojan säpätreenien aikana. En saa näköjään revittyä itseeni sopiville treenipaikoille, kuin pakotettuna!
Ensin vähän seuraamista, paria askelta ja kontaktista kainalopallopalkka. Sitten vähän pidempää pätkää käännöksin. Välillä haahuili, huomautin siitä.
Liikkeestä istuminen tosi hienosti useampaan kertaan. Ensin pallopalkka pelkästä nopeasta istumisesta, lopuksi koko hoito.
Ruutua, reunanauhoineen tällä kertaa. Jätin damin ruutuun Nerin näkemättä. Ensin Neri juoksi siekailematta ruudun läpi, alkoi sen jälkeen vasta etsiä, missäs ne tötsät onkaan, käveli hitaasti takaisin päin - Seisautin ruutuun. Lelua se ei edes huomannut. Toistoja, jotta oppisi pysähtymään ruutuun, lelu ruudussa ja vielä lisäksi heittopalkka. Kuitenkin se oli Nerin mielestä lopulta ihan tylsää. Loppuosaakin otettiin pari kertaa. Ekalla kerralla tuli seuraamiseen kaarron kautta, toisella kerralla ilmestyi siihen sivulle nättiin seuraamiseen tosi hienosti.
Luoksetulon stoppeja harjoiteltiin. Ensin seisomaan pysähdyksestä palkaten, sitten seisomisesta maahan pysäytys. Nerin vauhti oli aikaisempaan nähden tosi hidasta, johtuen varmaan mun vaisusta kutsusta. Ajattelin kokeilla, jos vaikka saisi siltä vähän vauhtia pois. Pysähtymisien matkat sitä myöten kyllä lyhenivät, mutta liike näyttää kyllä ihan vaisulta. Esimerkiksi maahan menoon varasin puoltoist metriä ja jätin damin maahan siihen kohtaa, johon arvelin Nerin laskeutuvan. Neri jäi metrin päähän lelusta, eikä se sit huomannu sitä ollenkaan kun vapautin sen sille! :) Siellä oli kyllä aika hämärä valaistus, että ei ihme jos lelu jäi useampaan kertaan rekisteröimättä.
Lisäksi treenattiin pelkkää sivulletuloa käsiohjauksella, jotta saisin sen hypyn pois sivullesiirtymisestä.
Kotona sisällä on treenailtu lähikaukoja. Sei-is alkaa mennä jo ihan mukavasti taakse työstäen, mutta sei-maa tulee yhä eteenpäin, jos ei ole palkkaa etujalkojen välissä tai en napauta siihen varpaankärkeä.

Tänään lumikenkäiltiin metsässä reilut kaks ja puol tuntia. Lunta oli riittävästi. Neri yritti ensin mennä edellä ja tehdä välillä niitä itselleen ominaisia puikkauksia reitin puolin ja toisin, mutta totesi sen kovin hankalaksi, kun vajosi selkäänsä myöten lumeen! :) Tyytyi sitten suurimman osan matkasta kulkemaan lumikenkien jäljissä ja niissäkin näytti upottavan ihan riittävästi.
Kaarinaaaa! Olisin valmis tallaamaan lumikenkineni meille hakumetsään "treenipolut"! ;)

10 kommenttia:

 1. Mäkin lähen tallaan treenipolkuja, vaikkakin ilman niiä lumikenkiä, mutta olis jo kova hinku hakuileen!

  VastaaPoista
 2. Eli nyt meitä on jo kaks innokasta hakualueen tallaajaa, kun vaan joku kokeneempi tulee ehdottamaan sopivan paikan ;) Pääseköhän sinne niille metsäautoteillekkään...

  VastaaPoista
 3. Jaahas, tarttiskos nyt sitten lopettaa tää "hakuselibaatti", kun kerran on tommosia innokkaita lumikenkäilijöitäkin:D
  Alkaa kyllä Hiskilläkin jo vähän nuppi sirittää... Oliskohan ensi lauantai mahdollinen? Siis ellei ole kauheesti pakkasta.
  Ei pääse parkkeeraan sinne linjojen alle, mutta Kannistontien varteen kyllä. Siinä on se yksi kohta, missä me oltiin viime talvenakin. Ensin vaan uppoaa napaansa myöten aurattuun lumivalliin, mutta jos te olette valmiita, niin kyllä määkin :) Tarvii laittaa viestiä M-L:lle.
  Mä olen hukannu kännykkäni, käytössä on kyllä varasellainen.

  VastaaPoista
 4. Mä olen menossa ens viikonlopuksi Lappeenrantaan kummipojan 3-v synttäreille. Harmi vaan(tai ei se synttäreillemeno ole harmi ;) )!
  Otetaan pulkka mukaan ja koitetaan, jos vaikka Neri suostuisi vetämään lapsia pulkassa :)

  VastaaPoista
 5. Lauantai käy! Ja sunnuntaikin..jopa säätiedotus lupailis ihan siedettävää keliä!

  VastaaPoista
 6. Yritetäänkö sitten kuitenkin vasta seuraavaa viikonloppua, jos lumikenkäinenkin pääsisi mukaan?

  VastaaPoista
 7. Häh! Nyt siellä sataa vettä ja on pakkasta! :-O
  Sellainen jääkerros pehmeän lumen päällä, että voi olla todella ikävä koiralle. Pakko talloa polut. Saas nähdä millaista siellä on kävellä lumikengillä! :D Meillä olis muuten toisetkin lumikengät, jos vaan mies suostuu niitä lainaamaan...

  VastaaPoista
 8. Joo on kyllä ihan mielenkiintoinen tuo keli..mutta eiköhän ne lumikengät senkin hoida :)

  Ja seuraava viikonloppu passaa myös.

  VastaaPoista
 9. Niin ja sitä vielä piti sanoa, että jos Saija kaipailet kaveria ilmasu reeneihin, niin mä oon kyllä aina valmis lähteen mettään! :D Vois varmaan Lukaakin pikkuhiljaa vieraat koittaa haukuttaa..

  VastaaPoista
 10. Kiva olis, kun sais kaverin ilmaisuihin. Meidän pitääkin tulla jo lauantai-iltana pois Lappeenrannasta. En kyllä ole varma, täytyykö mun mennä pojan peliin toimitsijaksi, etten voi varmaksi luvata pääseväni "täyspitkiin" hakutreeneihin, mutta pienet ilmaisutreenit kyllä kerkiäisi ottaa.

  VastaaPoista