keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Tokoa kentällä pitkästä aikaa

Eilen LeVeKin kentällä.
Koira on rauhoittunut aiemmasta - Meillähän on vielä toivoa! :)
Ensin otettiin parkkipaikalla vastaantulemis ja tervehtimisharjoituksia. Viki-rotikka oli Nerille pikkasen vaikeampi sulattaa, kun oli ollut sen kanssa sellasta pientä vääntöä aiemmin siellä metsässä. Neri ei olisi millää malttanut pysyä vasemmalla sivulla, kun oltiin Marja-Leenan kanssa "käsikädessä".
Kentällä oli ohut kerros lunta ja lumen pinnalla jäätä, eli liukasta oli. Ei mitään asiaa treenata ruutua tai luoksetuloa. Aluksi paikallamakuu - Dami Nerin etujalkojen väliin, piiloon ja aika taisi olla kolme minuuttia. Neri pysyi sakrppina samassa asennossa, mutta alkuasento oli jo hieman vino vasemmalle, kun maahan käskiessä kiinnostus oli sinnepäin toista koiraa kohti. Sitten harjoiteltiin vain keskittymistä ja kontaktia + pieniä seuraamispätkiä.
Hyppynoutoa en ole päässyt kotona treenaamaan, kun ei ole estettä, joten sivosin hyppyesteen molemmin puolin lumi-jää palasista. Ensin Neri nytkyi vieressä odottaessaan heittoa - laskin noutokapulakäden alas ja odotin niin kauan, että koira rauhoittui. Eka nouto oli äänetön ja muuten hyvä, mutta irrotti otteen kapulasta ennen irrotuskäskyä ja sain ottaa kapulan kopiksi ilmasta. Uusinnalla päästi sitten pienen intoulvahduksen lähtiessään, muuten hyvä. Luovutuksessakin odotti, vaikka pidin käsiä kauan kapulan lähellä.
Pyysin vielä koulutusohjaajaa katsomaan, onko Nerin liikkeestä istuminen napakka, kun sitä ei itse pääse näkemään. Ensimmäisellä katseli juuri kapulan perään juoksevaa lapukkaa ja kun vielä jää rahisi voimakkaasti, meni istu käsky vähän ohi ja jäi seisomaan. Toisella istui kuulemma nopeasti ja asento suorassa.
Siihen into treenata sillä kentällä sitten jo lopahtikin ja juttelin loppuajan ja heittelin Nerille damia :)
Parkkipaikalla treenasin vielä lyhyeltä matkalta kertaalleen luoksetulon seisomisen heittämällä lelun samalla, kun käskytin, ja maahanmenon dami maassa palkkana - laskeutui maahan damin päälle. Luoksetulon vauhti oli edelleen hidasta Nerin mittapuulla. Pitäiskö antaa olla, vai treenaisko vauhdin takaisin??? Hmmm!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti