keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Hallissakin välillä

Sunnuntaina tokoa SDP-halissa
Hallitaukokin tehnyt hyvää, kun halliin meno ja siellä oleminen oli Nerille jotenkin vähemmän stressaavaa. Aiemmin Neri halusi koko ajan vaan lähteä pois sieltä.
Käytävällä ensin perusasentoa ja kontaktia toisten koirien vieressä. Roihu-bortsu kiinnosti välillä. Kentällä heti 4 minuutin paikkamakuu, dami etujalkojen välissä. Pysyi kuulemma rauhallisena ja kokoajan samassa asennossa.
Kentällä oli ruuhkaa - seitsämän koirakkoa pinellä alueella, mutta sopu sijaa antaa.....
Yritettiin jääviä - jopas oli vaikeaa, kun nämä on yleensä olleet Nerille luontevia. Ei menannut millään mennä istumaan vaan jäi seisomaan useita kertoja. Maahan käskyllä meni sitten istumaan! :-O Seisomaan sentään jäi ensimmäisellä kerralla.
Kaukoja häiriössä ja muutaman metrin päästä. Muuten hyvin, mutta seisomasta maahan edelleen etenee vähän ja toisella kerralla maasta seisomaan noustessa pari levotonta jalan siirtoa.
Ruutu meni vähän penkin alle, kun ekalla kerralla, juuri kun Neri oli ruutuun tulossa, ihan läheltä joku käski koiraansa maahan. Neriltä meni pasmat sekaisin ja se kääntyi kysyvästi mua katsomaan. Sen jälkeen ei mennyt ruutuun asti vaan jäi sen eteen. Käytiin yhdessä "tutustumassa" ruutuun ja lähettämään kauempaa - Meni ympäri kääntyessään vasemmalta ruudun ulkopuolelle. Pakko laittaa namia alustan päälle keskelle ruutua ja sen jälkeen vielä kerran ilman namia. Oli vähän innotonta.
Tunnari liikkurin kanssa. Meillä oli selkä muihin treenaajiin päin ja Neri kääntyi ympäri jonkin aikaa mun jälkeen katsomaan, ettei kukaan toisista koirista pääse yllättämään. Siitä palautus oikeaan asentoon käsiavulla, eli pyöräytin koiran oikealle paikalle. Pysyi sen jälkeen rauhallisena paikallaan ja lähti mun käskystä. Ei rynnännyt kapuloille, haisteli hyvin, meni ensin oman ohi ja haisteli loputkin läpi, toi oman. Pureskeli vähän tuodessaan. Otettiin tämän jälkeen liike uudelleen ilman kapuloita. Neri pysyi nyt kääntymättä, katseli ihmeissään mitä se liikkuri siellä itsekseen heiluu! :)
Luoksetulon stoppeja vielä. Jätin lelun Nerin taakse ja vapautin hyvästä stopista sinne. Samaan aikaan Miikku treenasi vieressä Roihun kanssa myös luoksetuloja(tai jotain vastaavaa) ja heillä myös takapalkka. Kerran jo Neri meinasi lähteä Roihun lelulle, kiellosta kääntyi omalle. Tässä vaiheessa olisi päitänyt älytä lopettaa, mutta pitihän mun sitten vielä kerran ottaa, että saadaan taas fiasko aikaiseksi! Seuraavalla kerralla vapauttaessani Miikku vapautti Roihun samaan aikaan, Neri ryntäsi Roihun perään ja Roihu karkuun.... ja taas pyydystin koiraani raivosta puhisten! :( Kurinpalautus, koira maahan kyljelleen makaamaan käskyn alle, kunnes olin itse puhaltanut suuttumusta tarpeeksi pihalle. Sen jälkeen seuruutin Neriä vähän aikaa ja lopuksi kehän ulkopuolelle koira maahan ja itse penkille istumaan ja rauhoittumaan, itku kurkussa, pettyneenä itseeni... - Enkö mä koskaan saa tuota koiraa täysin hallintaan? :(
Ja Neri oli niinkuin ei olis ees mitään tapahtunu. Ei näköjään pienistä välikohtauksista hätkähdä. Pääsi Neri sitten kuitenkin Hiskin kanssa treenien jälkeen juoksentelemaan ulkona.
Väillä vaan tekis mieli heittää hanskat naulaan, sulkea koira tarhaan ja jättää sinne, niin ei pääsis ahdistelemaan ja rähisemään muille! Mutta minäpä en heitä niitä hanskoja! Taidan kuitenkin nauttia tuon hyeenakoiran luomasta haasteesta, vaikka se väliin mua itkettääkin! :)

Laiskottaa ihan älyttömästi treenata tokoa enkä saisi millään lähdettyä hiihtelemäänkään koiran kanssa. Pimeys ja kylmyys ja lumen ahtauttamat paikat lamaannuttaa! :-/ Lenkillä sentään ollaan saatu ohitusharjoituksiakin aikaiseksi, kun meidän kulmilla on taas koirat lisääntyneet! :)
Yhtenä päivänä harjoiteltiin ruutua keittiössä - oli tosi pieni ruutu ja lyhyt lähetysmatka. Ruudun jälkeen vielä keittiötunnarit useaan kertaan peräkkäin - joka kerta oikea. Alussa sotki palikoita tassuillaan. Lisäksi ollaan treenattu nättiä sivulletuloa sisätiloissa ja pakittamista sanallisella käskyllä. Neri olikin ihan innoissaan treeneistä.
Tänään ennen pimeän tuloa ruututötsät pihalle ja saatiin lähetysmatkaksi sentään reilu kymmenen metriä. Suhteellisen hyvät ruutuun menot. Kerran jäi ruudun eteen, lisäkäskyllä jatkoi ruutuun. Sivulletlulojakin vähän pidemmällä matkalla ja kovemmalla vauhdilla - Neri yhä osuu mun jalkaan kääntyessään, mutta ei sentään hyppää mua vasten. Osumista rupesin ehkäisemään laittamalla käden nyrkkiin reidelle kohtaan johon koira osuu tai polven koukkuun, jolloin sen pää kolahtaa mun nyrkkiin tai polveen :)
Nää mun treenit on niiiiiin säälittäviä! Ei tällä tekniikalla EVLään päästä ennen kesää! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti