sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Vierailu ja kenkäily

Eilen kummipojan synttäreillä Lappeenrannassa
Neri käyttäytyi ihan hyvin 4-vuotta täyttävää kummipoikaa ja 2-vuotiasta pikkuveljeä kohtaan. Kummipojan vaan olisi välillä tehnyt mieli silitellä vähän liian innokkaasti ja pojan roikkuessa Nerin vetovaljaissa, Neri kääntyi ikäänkuin hampailla irroittamaan poikaa. Pääsin siinä onneksi heti ojentamaan koiraa, sekä poikaa, ettei tuollainen ole sallittua.
Vedeltiin pulkkaa ja pojat saivat mielihyvin tulla kyytiin. Neri veti innoissaan yhtään ahdistumatta kyytiläisistä ja pojat tykkäsivät vauhdista. Itse vaan en pystynyt juoksemaan kovin kovaa. Ja hikikin siinä tuli.
Itsekin otin pulkkakyytiä ja sain huomata, että Neri mokoma ei tottele ohjauskäskyjä - käskin mennä suoraan, mutta koira kääntyi vauhdissa vasemmalle ja niin mentiin pulkka sladissa - ja teki saman vielä toisenkin kerran.
Tänään lumikenkäilin Nerin kanssa saman lenkin, kuin aiemmin. Oli se yhäkin raskasta, kun lumikenkien jälkeen oli satanut jo ainakin 10 senttiä uutta lunta. Neri pystyi kyllä hyvin kulkemaan mun edellä vanhassa jäljessä. Hyvää liikuntaa molemmille! :)
Auratulla metsätiellä tehtiin luoksetulon stoppeja ja maahan menoja. Olen yrittänyt opettaa Nerille seisomaan pysähdyksessä "stoppi"-käskyä käsimerkin tilalle ja käyttänyt nyt samalla kertaa molempia. Sain huomata, että pelkkä sanallinen "stoppi" ei saa koiraa pysähtymään seisomaan - meni maahan molemmilla kerroilla. Käsimerkin kanssa seisoi. Pelkällä sanallisella "seiso"-käskyllä kyllä pysähtyi seisomaan. "Stoppi" ei ole tainnut vielä mennä jakeluun. Pakkoks mun on vaihtaa seiso stoppiin? Seiso on kyllä nyt käytössä kaukoissa ja jäävissä...
Maahan meni hyvin pelkällä sanallisella-käskyllä. Pysähdykset olivat ihan kivan nopeita. Sivulletuloa harjoiteltiin yhä käsiohjauksella törmäilyn ehkäisemiseksi. Nyt koira sitten tekee lopussa turhan ison kaarroksen, kun mä nostan käden liian aikaisin sivulta ilmaan. Eli tästä lähin käsiohajus aletaan tekemään ihan viime tingassa ja kun törmäily ja hyppiminen on loppunut, voi käden häivyttää. Helppoa kuin heinän teko... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti