keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Ruutua ja pulkan vetoa

Tänään alkoi tuntua siltä, että voitais taas alkaa tokoa treenailemaan, muutakin kuin sisällä tehtyjä lähi-kaukoja. Ruututötsät pihalle ja kokeilemaan, vieläkö on muistissa... Meni liikaa vasemmalle ja kävi nuuhkaisemassa vasemman takatötsän. Ohjasin ruudun keskelle ja palkkasin siinä. Lisäsin nauhan ruudun reunoihin helpottamaan ruudun hahmottamista. Toisella kertaa taas turhan vasemmalla ja jarrututuskin meni liukkaalla pitkäksi. Sen jälkeen vein pari kertaa palkat alustan päälle keskelle ruutua. Sen jälkeen ilman palkkaa ja meni paremmin keskelle, mutta alustan liukkaus on ongelma - meni pitkäksi. Sain vaimealla "tule"-käskyllä Nerin tulemaan pari hidasta askelta eteen ja sain  pysäytettyä vielä ruutuun. Vielä kerran, ja viimein sai pysäytettyä kerrasta ruudun sisään. Palkkana narupallon heitto ruudun taakse.
Nouto puukapulalla: Ensimmäisellä kerralla Neri lähti liikkeelle heti kapulan lennettyä, komento takaisin. Sen jälkeen pysyi käskyyn asti, vaikka toimin liikkurinakin. Neri oli aivan intoa piukassa, kun pääsi taas treenaamaan.
Vielä paikkamakuu sillä aikaa, kun kävin hakemassa postin. Pysyi hyvin asennossa vaikka Huki hösäsi vieressä. Sisälläkin Neri pysyy tosi hyvin menemättä lonkka-asentoon vaikka porukat kulkee vierestä ja välillä ylikin ja vaikka Huki tulisi kylkeen makaamaan. :) Vielä kun se pysyisi siellä hallissakin...

Illalla lähdettiin lenkin jälkeen treenailemaan pulkanvetoa. Mä toimin "painona" perässä liinassa roikkuen, kun pulkka oli tyhjä. Välillä annoin metsäautotiellä loivassa myötäsessä Nerin vetää mua pulkassa - Että tuo koira nauttii, kun saa mennä vauhdilla ja toinen "pysyy" vielä perässä! :D Tehtiin oikealle ja vasemmalla kääntymis-/ohjeidenkuuntelemisharjoutuksia. Ympäri kääntyminenkin alkaa sujua sivuttain askeltamalla ilman ahdistumista ja panikointia. Naapurin koiran vastaan tuleminen sai pikkasen sivulle kiskomista ja röhinää aikaiseksi, mutta vähään näköjään aisojen välissä jätti. Lopuksi vietiin vielä lehdet keräykseen, että saatiin jotain hyödyllistäkin aikaiseksi. Edessä lapsia pulkassa kiskova nainen piti tietysti ohtittaa, että päästiin ykkösiksi! :) Jokohan kohta arvaisi pyytää naapurin lapsia kyydittäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti