keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Meirän hallilla

Nokialla treenaamassa tokoa/tottista kolmen koirakon (minä+Neri, Kaarina+Hiski, Liisa+Luka) voimalla. Kaarinan kanssa ensin "ilmoittautuminen". Neri oli äärettömän levoton, kun oltiin juuri tultu sisään halliin.
Sitten vein Nerin paikkamakuuseen siksi aikaa, kun Kaarina treenasi Hiskin kanssa tottista. Luka oli Nerin lähellä myös paikkamakuussa Liisan "avustamana". Nerille lelu etujalkojen väliin ja siirryin Neristä n. 10 metrin päähän kylki koiraa kohti. Pakko oli vahtia sivusilmällä, mitä se keksii, kun ei olla aiemmin juurikaan treenattu paikkamakuuta häiriöissä. Pysyi muuten tosi hyvin ja seuraili Hiskin tekemisiä, mutta kun hiskille heitettiin kapula ja Hiski syöksyi sitä hakemaan, nousi Nerin kyynärpäät. Maahan-käskyllä laskeutui takaisin.
Nerille hyppynouto - Vikisi taas noutolupaa odottaessaan, ei katsonut kapulaa vaan vahti Lukaa, ettei se vaan nouda hänen kapulaansa - Murisi kapulalle ja taisi vähän pureskellakin. Uusinta - vinkui... odotin kunnes hiljeni, ennenkuin lähetin, ulvahteli hypätessään... Argh! Millä tuon vinkumisen saa pois????? Käytiin välillä ulkona ja koitettiin uudelleen - Jee, yksi lähes äänetön suoritus! Hyvin Neri palasi hypyn kautta vinollakin heitolla ja vaikka keskittyi huonosti. Lukaa vahtiessaan oli jo lähes esteen kohdalla ohi tulossa ja mä avasin jo suuni "hyppy"-komentoon, kun Neri viime hetkellä muisti hypyn.
Seuraamisessa vinkui myös välillä, mutta oli hiljaisiakin pätkiä. Kontakti pätki välillä, mutta muuten suht hyvää seuraamista.
Tunnariin myös suurella innolla, vikinää odottaessa ja kapuloille vauhdilla. Jarrutti kyllä hyvin kapuloiden luona eikä "räjäyttänyt" läjää. Haisteli tarkkaan ja toi oman muita tönimättä. Hyvä! Toisella kerta liikkurin "käsky" hokemista. Luka oli Nerin näkökentässä ja Neri katseli Lukaa, eikä kapuloita. Kun sanoin "valmis", Neri tulkitsi sen "vapaa"-sanaksi ja paineli Lukan luo. -> Autoooooon! Sen jälkeen Neri ei edes yrittänyt ilman lupaa mennä Lukan luokse. Autojäähyn jälkeen tunnari vielä muutaman kerran, kunnes toi oman pureskelematta.
Aika alkoi jo loppua ja nopeasti valmistelematta ruutua treenaamaan. Neri juoksi ruutuu jotekin hassun näköisesti - Sitä varmaan hämäsi jotenkin matosta juostessa syntynyt ääni. Ruutuun päästyään lähti etsimään "seiso"-käskystä huolimatta jotain... namia, lelua tai mahdollisesti Lukalta sinne jäänyttä... ja poistui ruudusta. Uusinta - Kaarina meni pallon kanssa ruudun lähelle valmiina palkitsemaan - Neri meni kyllä ruutuu mutta sieltä suoraan Kaarinan luo. Uusinta 2 - Lopulta pysähtyi ruutuun ja Kaarina sai heittää lelun palkaksi.
Olipas tunti lyhyt! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti