sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Pikahaku ja hallitoko

Haku tutussa paikassa.
Oli pakkasta -18, joten tehtiin kolme koirakon voimalla pikahakuilut. Tallaamaton alue, Neri toisena koirana, kolme maalimiestä, kaikki ääniavulla. Oikein hienosti Neri meni, ja suurella sydämmellä häntä heiluen maalimiehelläkin. Toiselle mennessä kylläkin koukkasi kummallisesti etukautta ääniavusta huolimatta.
Treenien jälkeen vielä ammuttiin kolme laukausta, Neri reagoi kaikkiin. Ei varsinaisesti säikähtänyt, mutta ensimmäisestä meni korvat vähän luimuun ja sitten kiinnostui äänen lähteestä.
Toko hallissa
Alku oli hieman levotonta, mutta sitten koira yht'äkkiä tsemppasi ja toimi hienosti.  
Paikkamakuussa, minä piilossa koko ajan, Neri pysyi paikallaan eikä siirtynyt lonkka-asentoon, kun etujalkojen välissä oli lelu ja jalkojen sivuilla kuivanappulat. Näitä jatketaan, ettei enää tee sitä eteenpäin ryömimistä.
Hyppynoutoon lähti hieman levottomana, kun Hiski teki näkökentässä ruututreeniä - Ensimmäisellä lähetyksellä hypyn jälkeen meni kapulan luo, mutta meinasi jatkaa siitä Hiskiä kohti. Huusin uudelleen TUO, niin onneksi Hiski unohtui. Murisi kapulalle ottaessaan. Toisella kerralla keskittyi kapulaan, mutta jälleen murinaa. Sen jälkeen otin pelkän kapulan tuonnin hypyn kautta.
Liikkeestä istumisessa jäi kaksi kertaa peräkkäin seisomaan ihan urpona. Väärä panoitus istu-käskyssä? Kolmannella istui - vapautus takapalkalle. Myöhemmin tein tämän uudelleen napakalla istu-komennolla, istui hyvin. Kiersin koiran taakaa ennen vapauttamista ja palkkaamista.
Ruutuun lähetys kerran, siten että ei palkkaa ruudussa,  koulutusohjaaja heitti lelun Nerin pysyähdyttyä ruutuun. Neri katsoi mua seiso-käskyn jälkeen paikallaan, ja kun lelu lensi sen viereen, se katsoi ihan hölmönä sitä lelua, sitten sitä ohjaajaa ja otti lelun vasta, kun sanon "ota lelu!" :) Toisen kerran jätin lelun ruutuun ja lähetin melko läheltä. Neri juoksi innokkaasti ruutuun, mutta jarrutus meni kyllä pitkäksi.
Seuraaminen oli alussa kamalaa - Ei kontaktia, meni edelle, ei seurannut käännöksissä. Muiden treenien jälkeen otin uudelleen seuraamista ja sitten Neri olikin jo täysillä mukana. Tein pitkääkin seuraamista ilman palkkaa, askelluksia, käännöksiä, peruuttamista... Hienosti kontaktissa lähes kaiken aikaa, ja ennen kaikkea NERI EI PIIPANNUT YHTÄÄN! Huomasin hämmästyneenä lopussa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti