sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Agiliitoa

Alkeiskurssin 2. kerta
Tätä oli jo odotettukin, viikko! :) Tänään Nerin keskittyminen oli vähän heikompaa. Se seuraili katseellaan ympäristöä eikä mua, ja kun mun vartalo liikahti johonkin suuntaa, Neri tietysti sivusilmällä näki sen ja suuntasi jollekin sielläpäin olevalle esteelle. Jouduin siten aika paljon käyttämään kieltäviä äännähdyyksiä.
Tänään uusia tuttavuuksia olivat pöytä, pussi, puomi ja rengas. Ja Neri oli taas intoa piukassa menossa kaikille esteille kyselemättä lupaa tai neuvoa, kuinkahan se mahdollisesti kuuluisi suorittaa! :D Mutta luvattomien esteiden saldo oli tänään kuitenkin 0
Pöytä:
Neri olisi hypännyt sille heti, kun sen viereen käveltiin. Jouduin jarruttelemaan kaulapannasta sillä aikaa, kun ohjaaja kertoi esteen suoritussääntöjä. Heti kun annoin luvan, Neri pompsahti pöydälle. Ohjasin sen heti maahan. Opetan Nerin menemään automaattisesti maahan pöydällä, koska niin Neri pysyy parhaiten paikallaan. Otin pari kertaa vähän kaempaakin pöydälle lähetyksen, ja kerran Neri loikkasi sinne niin vauhdikkaasti ja jarrutti tehokkaasti, että pöytä meinasi kaatua. Neri joutui ottamaan leveän asennon, että pöytä asettui, mutta ei se siitä pahemmin hätkähtänyt. Ei edes hypännyt pöydätä alas vaan meni siihen maahan. Täytyy näköjään opettaa Neri jarraamaan hieman vauhtia ennen pöydälle hyppäämistä.
 Pussi:
Myös pussin suulta Neri himosi sisään. Se oli nähnyt sakemannin menevän pussiin muutaman kerran ja halusi varmaan kamalasti mennä katsomaan, mitä siellä on, kun kerran toinenkin koira meni sinne useita kertoja. Mä päätin sitten päästää sen sinne ilman apulaista, kun kurssin ohjaajalla näytti olevan kiireitä toisaalla. Huikkasin "pussi", Neri ampaisi sisään empimättä ja mä kipitin itse toiseen päähän äkkiä nostamaan kangasta. Toisella kerralla nostin vielä kangasta vähän ja kolmannella kerralla Neri tuli sieltä läpi jo ilman apuja. Tykkäsi kovasti! :)
Rengas:
Tätä ollaan kotona harjoiteltu niin, että olen itse pitänyt vanhaa moponrengasta kädessä ja hyppyyttänyt Nerin läpi, joten Nerillä oli kyllä jonkinlainen ennakkoajatus, mitä "rengas" tarkoittaa. Nerin keskittyminen oli renkaaseen tutustuessa vaan niin tosi huonoa, ja pari kertaa se meinasi tulla renkaan vierestä, kun ei yhtään seurannut mun ohjausta. Onnistuin estämään "hutitulot".
Käytiin välillä ulkona ja otin kentän reunalla rentoutumishetken. Neri tosiaan asettui vähäksi aikaa ihan kylkimakuulle. Takajalkojen lihakset oli niin jännittyneenä, että kun silittelin Neriä rauhoittavasti ja käsi liukui reidelle, jalka sätki, kuin siinä olisi pakkoliikkeitä.
Puomi:
Namien asettelu ensin puomin alastulokontaktille ja maahan alastulon jälkeen niin, että Neri näki. Into puomille oli valtava ja sitä ollaan Nerin kanssa viimekesänä pari kertaa mentykin jossain kentän laidalla. Silloin se meni kuin vettä vaan, niin etten ollut lainkaan varautunut siihen, että Nerille menee pupu pöksyyn jo nousun puolessa välissä. Mulla ei ollut edes apulaista ja Neri pääsi pomppaamaan pois puomilta. Ei muuta kuin takaisin alkuun. Toisella kerralla meni hyvin puomin nousun ylös asti, mutta siinä meinasi jälleen karata. Jouduin pitelemään kiinni ja rohkaisemaan tytteliä eteen päin. Neri meni koko puomin matkan jännittyneenä matalassa asennossa. Alastulossa taas rentoutui hieman, muisti namit, eikä pitänyt onneksi kiirettä pois puomilta. Toinen kerta mentiin ohjaaja apuna matalammalla puomilla, mutta se oli ikävä kyllä huterampi, kuin normaalikorkuinen puomi. Neri pysähtyi tyystin kiivettyään ylös ja kieltäytyi jatkamasta matkaa. Lihakset jännittyi ja puomi rupesi tutisemaan Nerin lihaksien tahdissa. Huh! Ohjaaja asetteli Nameja Nerin eteen ja mä jouduin jopa työntämään sitä pyllystä eteenpäin! :D Kun se pääsi jälleen liikkeelle, puomikin lakkasi heilumasta. Saatiin koira kunnialla loppuun asti. Kolmas kerta oli jo helpompi eikä Nerille tuntunut jäävän mitään "kaunoja" puomia kohtaan.
Kosketuspinta treenejä tehtiin puomin jälkeen pienellä harjoitus esteellä, tyylinä 2in2out.
Nerin suurin energialataus näytti purkautuneen ja se näytti olevan aikas kypsää kauraa. Ajattelin, että sen kanssa olis hyvä tehdä pujottelua, kun se oli väsyneempi eli rauhallisempi. Väärä luulo, en vieläkään ehtinyt ohjaamaan sitä kunnolla, mutta kuitenkin Neri meni muutaman kerran pujottelut ihan oikein sillä heikollakin ohjauksella. No, kerkesi se menemään monta kertaa väärinkin! ;)
Putkia ja muuriakin mentiin aina siinä välillä. A-esteelle Neri hinkusi taas hirveästi, mutta en päästänyt sitä sinne. Siitä taitaisi helposti tulla "A-hullu"!
Oli taas kivaa! \o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti