tiistai 2. maaliskuuta 2010

Reenit jatkuilee

Su 28.2 Hakutreenit ja kontaktiseuraamista
Haku vanhassa tutussa paikassa, meni upeasti. Treenitaukoa oli kolme viikkoa, niin Neri oli näköjään oikein kaivanut hakuilua. Ihan innoissaan etsi maalimiehiä metsästä ja olisi kuuden jälkeen halunnut vieläkin jatkaa. Ei puhkumista.... no, ehkä kerran pari sen jälkeen, kun PK-liivi ja muut vermeet oli riisuttu.
Ensimmäinen maalimies haettiin vastatuuleen reagtiona: hyvin. Toisen lähdön neri näki... ja taisi vilkuilla menoakin :) Loput neljä valmiina lähetys keskilinjalta. Kolmannella piti ottaa pari askelta linjalta pois, kun Neri meinasi lähetyksen jälkeen lähteä keskilinjaa juoksemaan. Löysi hyvin! Jälleen teki jonkin matkaa edettyään maalimiehen lähettyvillä hyppyjä ilmaan. En ole varma, yrittäkö paikantaa hajun lähdettä silmillään vai mikä on hyppyjen tarkoitus. Täytyy varmaan ottaa muutaman kerran maalimiehet lakanan/verkon alle täysin piiloon, josko hyppiminen jäisi pois.
Illalla lenkillä tein pätkiä seuraamista ja askelluksia kevyenliikenteenväylällä. Tauko oli tehnyt hyvää tokoakin ajatellen - Seuraaminen oli tosi innokasta ja kontakti intensiivistä.

Ti 2.3. Rullareeni
Artun houkuttelin/pakotin mukaan "hepuksi" ilmaisutreeniin. Ei mennyt ihan putkeen: Nerin juoksu taitaa olla tärppivaiheessa ja hajut maassa sekä ilmassa kiinnostivat ilmaisurullaa enemmän. Lisäksi oli hieman jo liian hämärää, joten en aina nähnyt oliko Nerillä rulla suussa vai ei.
Ensimmäisellä kerralla Arttu oli n. viiden metrin päässä, Neri haki rullan mutta pudotti sen ja lähti haistelemaan hajuja. Komensin takaisin luokseni ja lähetin uudelleen. Nyt toi rullan mulle, mutta näytölle lähetettäessä meinasi taas lähteä hajuja haistelemaan, kiellon jälkeen jatkoi matkaa Artun luokse.
Toinen meni suht hyvin. Kolmannella Arttu halusi vaikeuttaa harjoitusta ja meni parkissa olleen kuorma-auton taakse... ja onneton pois mun näkyvistä. En saanut Neriä ja Arttua näkyviin vaikka siirryin -> Neri meni Artun luo, otti rullan, pudotti heti kohta ja lähti nuuskuttelemaan. Otettiin uusiksi, niin että näin kokoajan koiran ja pystyin kutsumaan luokseni, kun oli ottanut rullan suuhunsa. Nyt toi mulle -> näyttö ja palkka. Neljäs taas ihan lyhyellä matkalla ja meni kerrasta putkeen.
Jatkossa täytyy suunnitella treeni kunnolla ja antaa pikkutarkat ohjeet "hepulle", ettei ala soveltamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti