lauantai 27. maaliskuuta 2010

Kaukoja

Eilen lähi-kaukoja olkkarissa
Kaukokäskyjen harjoittelu on vähän jäänyt viime aikoina ja jos oon niitä ohimennen treenannu, niin olen tehny sen Nerin kuonon edessä. Eilen sama tyyli vieläkin, koska en luota, että Neri ei lähesty mua liikkeitä vaihtaessaan. Eli nami kädessä ohjaten etenkin istu- ja seiso-liikkeissä. Maahan Neri laskeutuu (oikeastaan läsähtää) takajalat paikallaan, eli istumaan nousu täytyy tehdä etujalat taakse vetäen. Se täytyy siis saada iskostettua Nerin selkärankaan toistojen kautta. Seisomaan nousu on hieman ongelmallinen, Neri helposti ottaa askeleen eteen.
Mutta... minäpä tutustuin viimein eri luokkien TOKO-liikkeisiin ja huomasin, että AVO-luokassakaan ei vielä ole kaukoissa seisomista, eli ei hätää sen kanssa. :)

Pojan salibandy-treenien aikana käytiin lenkillä ja touhuttiin taas liikuntahallin pihalla. Siellä on ihan hyviä häiriöitä, mutta kuitenkin sen verran rauhallista, että koiraa uskaltaa pitää irti. Paikalla makuussa Neri on kyllä hyvä. Meitä lähestyi lauma jääkiekkopoikia verryttelylenkillä. Käskytin Nerin maahan, menin itse parin metrin päähän(hihna ei riittänyt pidemmälle) Nerin eteen kylki koiraan päin ja varmistin hihnalla laittamalla sen jalan alle. Poika joukko meni ohi, osa juosten, osa kävellen ja jutellen. Kuulin jonkun pojan puhuvan koirasta ja sitten poika heitti pienen kiven? vierimään Neriä kohti... ja Neri vaan pysyi. Sitten lähestyi uusi häiriö: sakemanni. Koira meni emäntänsä kanssa viiden metrin päästä ohi, se oli kovin "tohkeissaan", mutta ei kuitenkaan haukkunut tai rähissyt. Neri venytti kaulaa pitkäksi, mutta liikettäkään ei tehnyt noustakseen makuulta. Tosi taitava!! Kun sakemanni oli riittävän kaukana, vapautus ja hurjat rättitaistelubileet pystyyn! :) Sitten muutamia eteenlähetyksiä lelupalkalla. Ennen lähetystä otin pätkän suraamista, ja sekös oli Nerille vaikiaa; Se olisi juossut lelulle mieluiten ihan omaaloitteisesti heti liikkeelle lähdön jälkeen.
Tänään kaukoja: istu-maahan-
Päätin kokeilla, kuinka kaukokäskyt onnistuisi oikeasti kaukona... eli reilu kahden metrin päästä. Seiso-käsky jätettiin kyllä suosiolla pois. Nerihän toimi upeasti! Myös istumaan nousu alkaa loksahtaa kohdalleen. Vain kerran Neri veti takajalkoja eteenpäin eikä etujalkoja taakse, niinku pitäis. Ei mikään mahdoton tapaus! ;)
Eikä ne toko-liikkeet erikoisvoittajaluokassakaan tuntuneet mitenkään mahdottomilta opettaa.

2 kommenttia:

  1. Aika hyvät häiriöt teillä ollu :D

    VastaaPoista
  2. Jep! :D Joku kaunis kerta liikuntahallin "talonmies" antaa mulle vielä noottia koiran irtipitämisestä! :-/ Paitsi se taitaa kyllä tykätä koirista, eikä Neri ole aiheuttanu mitään häiriötä(ainakaan vielä ;D).

    VastaaPoista