torstai 4. maaliskuuta 2010

Tokoiluu taasen, niin ja kennelliiton lausunto A/A ja 0/0

Ke 3.3. Tokoo liikuntahallin pihalla
Paikallamakuu meni hienosti. Muutamia autoja tuli parkkipaikalle ja ihmisiä kulki ovesta sisään ja ulos. Neri katseli liikkuvia ihmisiä, muttei ollut aikomustakaan lähteä liikkeelle.
Luoksetulon istumaan jääminen oli taas niin vaikeaa. Jos en jättänyt palloa Nerin selän taa, Neri meni makaamaan. -> Grrrr. Alkoi pinna hiukan kiristymään. Eikö Neri muka oikeasti tajua, että sen pitää istua, vai eikö sitä vaan huvita.
Myös luoksetulossa seisomaan pysähtymistä treenattiin. Sen Neri natsasi hienosti -pysähtyi parin askelen jälkeen. Palkkasin heittämällä pallon. Muutaman kerran jälkeen alkoi aavistelemaan ja luoksetulo hidastui. Otin sitten vielä läpijuoksun heittämällä pallon jalkojeni välistä palkaksi.
Eteenlähetyksiä pallo palkkana lumihangessa. Pallo oli vähän liian pieni (tennari) eikä Neri meinannut erottaa sitä lumihangesta. Heittelin palloa Nerille muutenkin vaan, juoksi vauhdilla perään ja toi sitä hyvin mulle. Pallolla on tullut leikittyä aika vähän, eikä Neri ole siitä ihan hirveän innostunut. Farkkupatukat ovat mielekkäämpiä.

To 4.3. 
Lonkka ja kyynärtulokset ilmaantuivat Kennelliiton jalostustietojärjestelmään: Lausunto oli sama, kuin El Juha Kallion mielipidekin: Lonkat A/A ja kyynärät 0/0

Treenattiin seuraamista ja jääviä "jonkun toisen mailla"
En tiedä kenen paikka on ja saako siellä olla, mutta tajuttoman hyvä paikka treenata näin talvella: Hyvin aurattu, paljon tilaa ja etenkin se on lähellä. Omassa pihassa kun ei ole paljon tilaa käännöksiä treenata. Täytyypä ottaa selvää omistajasta ja kysyä saanko käydä siellä treenaamassa. Siellä me tiistaina rullareenikin jo tehtiin. :)
Neri on oikein taitava, kun vaan haluaa, eli kun motivaatio on kohdallaan.
Seuraamisissa kontakti hieman putoili, mutta kyllä se kumminkin näytää ainakin videoilta ihan hyvältä. Mä vaan oon niiiiiin perfektionisti! Ja ei ne jäävätkään aina ihan oikein menneet: Välillä koira jäi istumaan, kun käskin maahan ja toisella kertaa kun käskin istumaan, jäi seisomaan. Äänenpaino on tosi tärkeä: huomasin Artun videoimista pätkistä. Täyskäännös vasemmalle vaatii ...jotain. Se oli aiemmin parempi. Neri kääntyy liian hitaasti ja jää mun eteen. Mun täytyy varmaan antaa ennen käännöstä parempi vartalo-ohjaus.
Treenivideoo: Seuraamistaliikkeestä maahanmeno 
ja hyvä esimerkki äänenpainon merkityksestä

4 kommenttia:

 1. Oletko muuten kokeillut narupalloa tavallisen pallon sijaan? Meillä se on ihan yliveto lelu kun sitä voi sekä revittää, että heitellä... Meillä toimii oikein hyvin palkkana ja on ihan ykkösjuttu muutenkin ja varsinkaan kun sillä ei saa muuten leikkiä kun treeneissä.

  VastaaPoista
 2. Juuri sitä tänään ajattelin! :) Täytyis vaan saada sellanen pallo, jossa olisi hieman ohuempi naru. Nyt mulla on vaan sellasia, joissa on paksu "nuora". Se ei ole musta kauheen kätevä treenileluna. Mielellään Neri kyllä niilläkin leikkii, mutta tykkää enemmän farkkukankaasta tehdyistä "patukoista". Meillä on muuten mennyt jo kaksi narupalloa pelkäksi naruksi. Ne pallot on yksinkertaisesti hajonneet vetoleikeissä, ei Neri niitä muuten ole pureskellut.

  VastaaPoista
 3. Pallo on meillä kestänyt hyvin. Se on sellanen kova kumipallo, eli niitä palloja mitä eläinkaupat myyvät. Naru sen sijaan ei ole kestänyt mutta naru palloon on helppo vaihtaa. Alkuperäinen naru rikkoutui melkein heti. Ei kestä ainakaan holskulla yhtään. ;) Onneksi purjehdusajoilta oli jäänyt purjeveneen ohutta mutta erittäin kestävää narua ja nyt luulen, että pallo on ikuinen...

  VastaaPoista
 4. Sellaisen pallon juuri haluaisin, mutta kun ei tule käytyä kaupoilla, eikä sitä taida kukaan mulle kotiin kantaa.... :-/

  VastaaPoista