tiistai 19. lokakuuta 2010

2xhakuilut

Edellis sunnuntaina tutussa paikassa, hyvä tuuli vasemmalta, kuusi maalimiestä, aloitus tuulen puolelta. Kaksi ensimmäistä piti ottaa haamuina, mutta matkalla hakualuelle Neri näki vilahduksen oikealle piiloon kävelevästä maalimiehestä ja haukahti sille, siitä jäi sitten pöhinä päälle. Kekilinjalla alkoi sitten haukkua vasemmalla haamuilevaa maalimiestä tosissaan, jolloin päätettiin kutsua maalimies takaisin "esittäytymään" ja näyttämään palkkapurkkia. Neri rauhoittui hetkessä ja sen jälkeen tekikin hienoa työtä ilman epäluuloa. Oikealta kaikki haamuina ja vasemmalta kaksi valmiina. Hyvin käytti nenäänsä ja haistoi maalimiehet tuulenpuoleta jo keskilinjalla, ja menikin melko suoraan.
Viime sunnuntaina uudessa paikassa, paljon erilaisia tuotuja piiloja alueella. Paikalla oli ennätysmäärä, kahdeksan, koirakkoa. Nerille Neljä maalimiestä, kaikki piiloissa. Ensimmäinen vasemmalla kompostikehikossa melko lähellä keskilinjaa, jotta Nerin menon maalimiehelle näkee. Paineli vauhdilla piilolle, ei säikkynyt vähääkään. Toinen oksista rakennettu piilo takarajalla. Lähetyksessä Neri tuijotteli tiukasti liikaa vasemmalle, kuiskin korvaan "ei siellä, tuolla päin" ja heti kun katse kääntyi mun käden osoittamaan suuntaan, lähetys - ja likka ampaisi kuin ampaiskin käden osoittamaan suuntaan. Hyvä tyttö! Hyvä löytö!
Kolmas oli kupolin mallisessa "pop up" -piilossa ja se oli Nerille täysin uusi tuttavuus. Lähti hyvin osoitettuun suuntaan ja nähdessään piilon, haukahti. Onneksi maalimies-Paula alkoi heti kannustaa koiraa ja Neri oli kuulemma tullut samalla vauhdilla luo yhtään piiloa enempää arastelematta. Neljäs jälleen komposti kehikossa, innokas lähtö, hienosti löysi, ei mitään ongelmaa piilosta.

Neri on nyt mennyt muutaman viime hakutreenin todella innokkaalla ja vauhdikkaalla asenteella. Voipi olla, että välillä ollut löysäily johtui kesän lämmöstä, tai juoksun lähestymisestä ja juoksusta.
Piilot eivät näköjään tuota Nerille suurta ongelmaa, voidaan kokeilla sadeviittoja, peitteitä ym.
Koskahan me saatais toi ilmaisu metsään.... Kotona tarvis saada perheenjäsenistä kaveri treeniin, että saatais se varmaksi pihassa ja pellolla, mutta kun se mukaan lähteminen tuntuu olevan noille kovin vaikeaa. Täytyy varmaan lähteä pyytämään naapureita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti