sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Raunioita ja agiliitoa

Sulkavuoren raunioradalla hakuilemassa
Neri pääsi ensin meidän mukana vapaana juoksentelemaan betoni- ja muoviputkien, kaivonrenkaiden, peltien, ritiläsiltojen yms. keskellä ja seassa. Neri taisi oikein innostua paikasta. Olenkin aiemmin jo huomannut, että sillä on sitä kivempaa mitä vaikeakulkuisempi maasto! :) Ritiläsillallekin kiipesi ilman suurempia arasteluja.
Oli ihan hyvä tuulenvire. Mukana oli viisi koirakkoa ja hakuilut otettiin kahdella kierroksella. Nerille on tullut autosta poistuessa uusi tapa aiemman puhkumisen sijaan - Se ujeltaa ja vonkuu innoissaan, joka ei kyllä sekään kuulosta kauheen kivalta! ;)
Ekalla kierroksella kolme maalimiestä. Ensimmäisen Neri näki menevän piiloon betonisen seinärakennelman taakse ja otti innoissaan varaslähdön. En ottanu takaisin vaan huusin perään "heppu". Toinen oli lähellä nyppylän takana helpossa piilossa myöskin. Kiipesin lähettämään nyppylältä. Löytyi kivasti! Kolmas lähetettiin eteenpäin poikittain edellisiin nähden. Neri lähti innolla, meni vähän matkaa ja pääsi tuulen alle, sai varmaan vainun ja alkoi etsiä silmillään ja silmillään myös löysi!
Toisella kierroksella kaksi maalimiestä. Ensimmäinen näyttäytyi ja meni sitten piiloon kahden peräkkäisen betonisen putken saumakohtaan. Neripä otti taaskin varaslähdön, tarkasti ensin toisen putken ja jatkoi sitten matkaa ja "löytyjee-kissanruokaa". Toinen meni kauemmaksi harvalautaisen kehikon taakse valmiiksi piiloon, jotta Neri joutuisi tekemään vähän enemmän nenätyöskentelyä. Yritin lähettää Neriä vähän vasemmalle niin että se pääsisi tuulen alle, mutta Neri kaartoi oikealle. Annoin sen työskennellä siellä vähän aikaa ja siirryin sitten itse piiloa kohti kokeneempien rauniotreenaajien ohjeiden mukaan. Neri teki kyllä selvästi työtä ilmavainuisesti, välillä vilkaisi mua, kun neuvoja hakeakseen. Lopulta se siirtyi tuulen alle, sai selvästi vainun ja .... rupesi paskalle! :D Tämän tärkeän asian toimitettuaan lähti hajun suuntaan ja löysi Kaarinan! Ja mä pääsin keräilemään kakkakikkareita!
Hienosti meni! Neri ei yhtään häkeltynyt uudenlaisesta paikasta ja haeskeli ihan rennosti. Tosi kivaa vaihtelua metsätreeneihin! \o/
Huomio: Neri ottaa näköjään helpommin varaslähdön, kun näkee maalimiehen. En tällä kertaa puuttunut siihen, mutta jatkossa ei saa kuitenkaan päästää sitä tavaksi.

Agility -alkeiskurssin 3. kerta
Tänään ei tullut uusia esteitä. Treenattiin kaikkea mahdollista. Ja etenkin paikallaan pysymistä ennen liikkeelle lähtöä. Se näyttää olevan Nerille kovin vaikeaa, kun kierrokset nousee! Jätin Nerin istumaan ja palasin aina takaisin, kun peppu nousi. Aluksi ei kylläkään tarvinnut palata, kun en päässyt edes liikkeelle - peppu nousi heti, kun mun vartalo liikahti hitusenkin eteenpäin. Hinkattiin ja hinkattiin! Palkkasin Neriä heittämällä pallon, kun se oli pysynyt istumassa niin kauan, että olin päässyt esteen vierelle. Pallo ei kylläkään juuri kiinnostanut, Neri tuijotti vaan hyppyestettä. Seuraavalla kerralla palkkasin sitten hypyllä, ja jos ei pylly pysynyt maassa, ei päässyt hyppäämäänkään. Vähän alkoi jo paremmin pysymään, mutta työtä tulee vielä teettämään jatkossa, on toi koira niin innoissaan agiliitelystä.
Pujottelu meni jo aikas hienosti itsenäisesti pari kertaa, kun vaan sai sen alun lähtemään oikein. Neri meni sen yksin vaan jotenkin hidastetusti ja jätti välillä kesken, jos en mä rytmittänyt joka kepin jälkeen "tik-tak". Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla, kuinkahan saisi pujotteluun nopeutta ja itsenäisyyttä kujakepeillä.
Pussi meni jo "rutiinilla", hyppyesteet hienosti valtavilla loikilla vaikka paikaltaan hypäten, hyppy ja putki yhdistelmä myös suurella innolla. Kerran Neri tosin kiipesi putken päälle kävelemään, kun mä ohjasin hieman ylimalkaisesti! Että mulla oli hauskaa, oli sen sen verran hupaisaa katsottavaa! :D
Madallettu keinu mentiin pari kertaa ohjaajan jarruttamana. Neri otti keinahduksen ihan rauhallisesti, hieman niiaten alemmas.
Tunnin lopussa pieni rauhoittumishetki ja sen jälkeen käytin koiran innostusta ja virettä hyväkseni ja otin pätkän seuraamista, askelluksia ja käännöksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti