tiistai 26. heinäkuuta 2011

Taitava tyttö

Viikonloppu oli taukoa kaikesta treenaamisesta, koska olin itse melonta-telttailuretkellä.

Maanantaina Neri olikin tosi tsemppinä tokoilemassa Levekin kentällä. Arttu oli apuna ohjatussa noudossa ja yritin opettaa pojalle muutenkin liikkurointia.
Neri oli paikkamakuussa sillä aikaa, kun rakennettiin suorituspaikkoja - ruutu, luoksetulo, ohjattu ja Z.

Ensin treenattiin luoksetulon seisomaan pysäytystä, niin että arttu heitti ison nallen palkaksi Nerin taakse, kun olin huutanut seis. Välillä suora vauhtiluoksetulo - Neri ei tällä kertaa ennakoinut yhtään, vaan tuli hirmuvauhdilla. Kotipihassa saattaa tolpankierroista heti yhden stoppauksen jälkeen alkaa ennakoimaan hidastamalla vauhtia.
Toinen seiso-pysäytys lyhyeltä matkalta niin, että nalle oli mun omassa kädessä ja heilautin sitä käskyn vahvistukseksi. Näin Neri jarrutti, kuten mä haluan sen tapahtuvan - hiekkaan jäi jarrutusjäljet.
Lopuksi luoksetulo kokonaisuudessaan, Arttu toimi liikkurina. Tosi hienosti meni, paitsi Neri otti taas musta kimmokkeen vierelle kääntyessään. Arttu sanoi, ettei sitä yhtään huomannu, eli josko tuomarikaan ei näkis sitä!? :D

Ruutu seuraavana ohjelmaan. Välillä ruutu olikin meillä taas hukassa, kun oli ollut treenitaukoa - Neri juoksi ruudun läpi tai vasemmalle ihan reunaan, tai jopa puoliksi ruudusta ulos. Paikkaa yritetty vahvistaa läheltä lährtyksillä.
Ensin  pelkkää merkkitreeniä- hyvin. Merkiltä ruutuun lähetyksiä Arttu ruudun lähellä valmiina palkkaamaan lelulla oikeasta paikasta. Nyt löytyi paikka hyvin. Lopuksi merkille lähetys ja siitä ruutuun, ruudussa ei pysäytyskäskyä - Neri pysähtyi itse oikeaan paikkaa. Jessss! Siitä lelupalkka Artulta.

Väliin Z liikkeenomaisesti, järjestys istu-seiso-maahan. Arttu liikkuroi pysäytykset, muttei mun käännöksiä(en kyllä edes tiedä käskytetäänkö käännökset). - Taitavasti Neri suoriutui!

Seuraamista, askelluksia ja juoksuvauhdissa käännöksiä. Neri tosi temppinä kontaktissa, hieman jopa painoi. Oikealle käännöksissäkin pysyi tiiviisti. - Se kun on ollut viimeaikoina tosi väljä.

Ohajattua otettiin ensin leluilla, keskellä kapula. Hyvin Neri kuunteli/katsoi ohjauksen suunnan. Lopuksi otettiin liike kapuloilla, kehu oikealle kapulalle menosta. Palautuksessa saisi olla lisää vauhtia. Kentällä oli tosin kuuma ja oltiin jo oltu vähän aikaa.

Lopuksi vielä tunnari, kapulat Levekin kopista. Arttu vai kapulat, mutta ei kosksenut niihin. Neri haisteli hyvin ja otti oman, mutta pudotti sen mun jalkoihin. Vein kapulan takaisin ja lähetin Nerin hakemaan uudelleen - nyt toi loppuun asti. Pudottaminen johtui varmaan siitä, että olen välillä palkannut pelkästä oikean nostamisesta ja Arttu oli mun takana valmiina antamaan Nerille loppupalkaksi ruokakupin(jota Neri oli käynyt joka juomatauolla himoamassa) ja Neri näki kupin Artun kädessä.

Hyvä treeni, taitava tyttö! Kiitos Artulle liikkuroinnista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti