sunnuntai 29. elokuuta 2010

Ruutua ja idaria

Tajuaako se jo muka oikeesti
...mikä se ruutu on? Olin Sääksjärvellä hiekkakentällä Nerin kanssa sillä aikaa, kun pojalla oli peli keinonurmikentällä. Upeaa! Paljon tilaa, kun kotipihaan ei millään saa ruutusysteemeitä täysillä matkoilla. Laitoin Nerin paikkamakuuseen siksi aikaa, kun rakensin ruutua. Alku oli hankalaa, kun lähistöllä oli pari varista ja Neri tuijotteli niitä. Kun kielsin, sen lihakset jännittyivät valmiina ylösnousuun ja alkoivat vapista, mutta koira pysyi maassa. Katsoin parhaaksi jättää sen yksin niitä lintujansa tuijottelemaan ja läksin rohkeasti 30 metrin päähän ruutua väsäämään. Pysyi kuin pysyikin!
Jätin ruutuun palkkakupin, lähetin Nerin sinne täyden 25 metrin päästä ja Neri juoksi suoraan ruutuun. Menin vielä palkkakupin lisäksi palkkaamaan itse koiran ruutuun. Pari uusintaa vielä ja innolla meni. Maahanmeno harjoitus noin puolesta välistä matkaa ja siihen päälle ruudun loppujutut. Vauhdilla Neri tulee viereen ja jarrutus on vielä vähän myöhässä mutta kyllä se pian toistojen kautta oppii. Vielä on nami kädessä ja se tupsahtaa suuhun, kun koira on oikeassa seuraamispaikassa. Välillä otettiin pari metallikapulan noutoa. - Mä olen surkea heittämään sitä, etenkin palkkanameista mähläisillä käsillä. Kapula lensi miten sattuu. Tarvin harjoitusta! :) Neri haki muuten hyvin, mutta paluuseen tarvi vähän innostamista, että tuli laukalla takaisin.
Noutojen jälkeen kokeilin ruutuun lähetystä eri suunnasta kuin aiemmin. Ei palkkaa ruudussa. Neri lähti ruudun oikean puolen tötsiä kohti ja kääntyi noin kymmenen metriä ennen ruutua keskustaa kohti. Vau, joko se muka oikeasti tajuaa mihin sen pitää mennä??? Kehuin, kun koira oli ruudussa ja juoksin palkkaamaan sen ruhtinaallisesti.
Lopuksi päätin kokeilla "idioottirinkiä". Tätä olen kerran keväällä kokeillut ja Neri toimi hienosti. Nyt ei! Se liikkuin mun kierroksen tahtiin, hyvä ettei ollut seistessä kokonaan ympäri, kun olin kierroksen tehnyt. Maatessaankin liikutti etutassuja ja väänsi vartaloa kieroon, sama istuessa. Paikallaan pysymisiä alettiin sitten työstää ihan askel kerrallaan palaten palkkaamaan täydellisestä liikkumattomuudesta ja alkoihan se tajuta, mitä siltä odotettiin! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti