lauantai 14. elokuuta 2010

Juoksut juostu

Juoksu meni, JES! Juoksu kesti onneksi taas vain kaksi viikkoa. Kyllä huomas, milloin juoksu loppui, kun Hukin mielenkiinto lopahti kuin seinään! :D Sen jälkeen Neri ahdisteli vuorostaan Hukia ja Huki ärisi Nerille kyllästyneenä, ja Neri sitten ärisi takaisin. Melkosta rähinää kuului pari päivää. Nyt molemmat on rauhoittuneet normaalille tasolleen.
Tänään olevaan TOKO-kokeeseen jätin kyllä ilmoittautumatta, kun en voinut olla varma juoksun ohimenosta.

Karvat lähti kyllä juoksua ennen aikas lahjakkaasti: housut ja kauluri hävisivät.... Mutta on ne jo kasvaneet huomattavsti ja toivottavasti kerkiävät kasvaa 4.9. Tampereen ryhmänäyttelyyn mennessä holskumaisen näköisiksi!
Hakuilu ke 11.8. Birgitanpolun läheisyydessä Sääksjärvellä
Paikka oli koiralle uusi. Lievä tuuli kävi vasemmalta. Alueella oli polkuja, joten polun ylitysharjoituksia tuli pari kappaletta. Nerille neljä maalimiestä. Ensimmäinen valmiina vasemmalla etukulmassa. Neri teki pienen kaarroksen oikealle maalimiehelle mennessään, löysi kuitenkin hyvin. Toisen maalimiehn lähtö oikealle näytettiin Nerille ennen ensimmäiselle lähetystä, mennessä lähti matkalla olevaa poikki-polkua pitkin pätkän matkaa vasemmalle, haistoi sitten maalimiehen ja jatkoi sinne. Kolmas lähellä keskilinjaa heti polun jälkeen mättään takana kontallaan. Neri lähti taas polkua pitkin vähän matkaa, kunnes haistoi (vai näki?) Tapion maastohousujen vuoraaman ahterin. :D Ei onneksi kummastellut sen enempää tai pitänyt epäilyttävänä Tapion kummallista kumaraa asentoa. Neljäs maalimies melko kaukana pomppuna. Mulla oli vaikeuksia bongata epätoivoisena huitovaa maalimiestä metsästä, mutta katsoin Neriä ja suuntasin katseen sen katseen suuntaa. No, jo Neri mennessään unohti, missä oli maalimiehen nähnyt, niin tuli sitten siinä tarkastettua pahvilaatikkopiilo matkalla. Hyvä treeni!
Tokoa treenailtu siinä sivussa epämääräisen suunnittelemattomasti
Ruutua on yritetty saada koiran tajuntaan. Ei Neri oikeasti ollu tajunnut, mikä se ruutu oikein on, juossut van innokkasti eteenpäin tietäen, että siellä on jossain ruokaa. Tein sitten ruudusta pienen ja laitoin sinne noin metrin sivuiltaan olevan peitteen ajatuksena, että Neri bongais, että täytyy olla siellä tötsien keskellä. En tiedä, onko se vieläkään oikein menny jakeluun. Eilen oli aika lämmin ilma ja Neri laiskana koirana kävi aina istumaan ruutuun päästyään, enkä tiedä onko se luvallista, ja aloin jo vähän hiiltyä. Lopulta sain sen jäämään seisomaan ja äkkiä hirmu kehut ja lopetus.
Tänään ensimmäistä kertaa ruutua kohti juostessaa Neri yht'äkkiä alkoi hidastaa ja pysähtyi lopulta istumaan kesken matkan... Mä kattelin ihan äimistyneenä, mikä ihmeen juttu toi nyt oli??? - Ruudussa oli kuitenkin palkka, jonka Neri oli nähny mun laittavan sinne! Pyysin Nerin takaisin luokseni ja lähetin uudelleen, sitten se juoksi sinne suoraan ja vauhdikkaasti. Tein muutamia lähetyksiä. Nyt neri pysyi seisomassa joka kerta. Sitten vielä erikseen pari maahanmenoharjoitusta ruudussa, meni hyvin maahan liikkumatta eteenpäin. Ja vielä pari ruudusta seuraamaan tuloa - pihassa on vaan tähän turhan vähän tilaa. Ensimmäisellä kerralla Neri juoksi vähän ensin ohi, toisella tuli suht hyvin seuraamiseen.
Avoimen hyppyä treenattu silloin tällöin pihalla ollessa, välillä istumiseen asti siitä palkaten, välillä vain paluuhyppyä ja välillä koko homma. Neri edelleen kiepsahtaa hypyn jälkeen esteen sivuun, mutta on vissiin jo natsannut sen, että takaisin pitää kuitenkin tulla esteen yli. En ole ihan varma... :-/
On laiskottanut melkoisesti seuraamisen treenaaminen, mutta muutaman kerran on vähän treenattu kontaktin pysymistä liikkeellelähdöissä ja käännöksissä. Aikas heikkoa!
Parin viikon päästä on meidän seuraava AVO-yritys Kangasalla. Samaan aikaan olisi ollut holskujen rotumestaruus tokot Hämeenlinnassa, mutta päätin osallistua lähempänä olevaan kokeeseen, kun ei me mitään mestaruuksia olla tavoittelemassa, vaan 1-tuloksia! :) Nyt täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa innostamaan koiraa seuraamiseen ja saada sekin koiran mielestä kivaksi liikkeeksi! Myös noutojen paluuta täytyy saada reippaammaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti