maanantai 2. tammikuuta 2012

Kurkistus viime vuonna asetettuihin tavoitteisiin...

Tokossa saatiin VOIsta ykkönen ja päästiin startaamaan EVL:ssä. Tosin kesän edetessä lisäsin tavoitteeksi saada Neri TVA:ksi, mutta ei ihan onnistunut. Yhtä EVL1 tulosta vailla.

PK-lajeista:
-Haukua treenattiin säännöllisesti, mutta treenattavaa on vielä paljon. Nerin maalimiesmotivaatio on kyllä parantunut huimasti eikä säikähdä maalimiehiä enään niin usein. Ilmaisua olisi kyllä pitänyt treenata enemmän, ja piiloja.
-BH-koe saatiin suoritettua kunnialla.
-Jälkeä aloitettiin treenaamaan vasta syksyllä, mutta Neri on selvästi luonnostaan maavainuinen koira ja on erittäin motivoitunut jäljestäjä.
-Esineitä treenattiin turhan vähän, mutta kuitenkin Nerin esinemotivaatio on herännyt ruususenunestaan.
-Etsintäkoetta silmälläpitäen: Tarkkuusruutu on Nerin mielestä tosi kiva juttu ja pienetkin esineet löytyy näppärästi. Pudotettua esinettäkin hakee jo hienosti ainakin alokasluokan matkan.
-Tottista ei vieläkään treenattu juurikaan, mutta eiköhän ne äkkiä opi toko-pohjalta :)

Agilityssä ei kyllä kehitytty juuri mitään. Se on Nerille kertakaikkiaan liian stressaava laji, ja sitä myöten myös mulle. Neri ei selvästi edes nauti siitä, vaan on suorstaan ahdistuneen sekopäinen agikentällä. Ja kun Nerillä on selässä lihasjumeja, ei agility niitä ainakaan vähennä. Tää harrastus päätettiin lopettaa!

Vetohommat taitaa olla Nerin suosikkilaji. Talvella osallistuin Nerin kanssa yhteen vetohiihtokisaan ja olin tosi tyytyväinen meidän suoritukseen, ja ennen kaikkea kisasta jäi sellainen tunne, että uudelleenkin voisi mennä! Syksyllä Neri ja Arttu osallistuivat yhteen canicross-kisaan ja saivat vallan loistavan ajan. Pulkallakin vedeltiin milloin mitäkin.

Näyttelyissä oli tarkoitus käydä, mutta jäi...

Ja arjesta - mun täytyy nyt sitten tunnustaa, että mä olen onneton sätöstelijä. En ole saanut koirien ohituksia kaikkialla seesteisiksi. Muualla mennään suhteellisen hyvin, mutta kodin lähellä Neri käy heti pihasta lähtien sellaisilla kierroksilla, että.... Opittu tapa, jota on tosi vaikea karsia. Koirat, jotka eivät vastaa Nerin provosoivaan elehtimiseen, ohitetaan kyllä ihan hienosti.

Tämän vuoden tavoitteita mietitään...

2 kommenttia:

 1. Hyvä vuosi teillä on ollut ja paljon ootte ehtineet tehdä. Musta on fiksua, että älyät lopettaa agilityn, kun se kerran ei koiralle sovi. Paljon muuta jää...
  Mä patistan sut ensi vuonna ainakin johonkin PK-kisoihin, tulen vaikka mukaan ;)
  Ja se EVL-ykkönen sieltä napsahtaa ihan varmasti.
  Ei oteta liian vakavasti, vaikka paljon treenataankin!

  VastaaPoista
 2. Juu, ei se EVL1 kaukana ole - kunhan ohjaaja lakkaa mokailemasta :)
  Laitetaan sitten oiken ensivuoden tavoitteisiin PK-koe, niin on enemmän motivaatiota yrittää.

  VastaaPoista